Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pani dostała wytyczne że ma być stół, który po rozłożeniu ma zmieścić 20 osób :) chciałabym jeszcze kącik czytelniczy w salonie :) generalnie mówiłam jej o swojej wizji, co chcę mieć i pokazałam co mi się podoba i adres do mojego pinteresta :D

acha

i ma zrobić wizkę z ukrytymi szaflami od Pestki :D

Ale Wam zazdroszczę tej współpracy z projektantami :). Pamiętam moje początki i totalnie zagubienie :(. Bardzo potrzebowałam pomocy, ale wyceny projektantów jakie otrzymywałam sięgały kosztów wykonania kuchni, więc zalogowałam się na FM i zaczęłam swoją przygodę. Ot wyszło, że kolejna korzyść z FM to oszczędzanie :lol2:

Czekam z niecierpliwością na pierwsze obrazki :).

teraz te koszty są bardzo zróżnicowane, od 30 zł do 120 za m2 więc można zainwestować, moim problemem jest to że ie umiem wizek robić a z wyobraźnią to u mnie tak sobie :D

Pestka ma na zewnątrz? super, bo o ile w sypialni to nie będzie mi to przeszkadzać myślę, to już w kuchni zabiera mi miejsce

Pestko gdzie jesteś? opowiedz o oknach, proszę

Bejaro a byłaś tutaj? skromnie ale zawsze :) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?233173-G%C3%93RNY-%C5%9AL%C4%84SK-bia%C5%82a-lista-wykonawc%C3%B3w&p=6763315&highlight=g%C3%B3rny#post6763315 polecają firmę od podłogówki

Jeszcze popytam mojej szwagierki, ona rok temu się wybudowała i miała mi napisać namiary na polecane firmy

hmm chyba podpis gdy pisze się z komórki nie wyświetla się. Ciekawe. Pewnie też dlatego nie wyświetliło mi wszystkie strony i czytanie skończyłam na postach w których zastanawiałaś się nad podłogówką i podłogą którą wybrać. Fakt że nawiązuje taka podłoga do loftu albo boho albo skandynawskiego - tak czy inaczej wszystkie te trzy to jest moje marzenie więc do mnie taka podłoga przemawia :p

Ty to w ogóle masz kolorowe pomysły :) ciekawie jest u Ciebie :D

Ale Wam zazdroszczę tej współpracy z projektantami :). Pamiętam moje początki i totalnie zagubienie :(. Bardzo potrzebowałam pomocy, ale wyceny projektantów jakie otrzymywałam sięgały kosztów wykonania kuchni, więc zalogowałam się na FM i zaczęłam swoją przygodę. Ot wyszło, że kolejna korzyść z FM to oszczędzanie :lol2:

Na pewno nie czasu:p:lol2::lol2::lol2:

Witam się i będę podglądać :)

Witam się i będę podglądać :)

Witaj i zaglądaj :) będzie mi bardzo miło :) Im nas więcej tym przyjemniej :D co do zjadacza czasu to fm jest wyjątkowo żarłoczny :yes:

edit

teraz mi pożarł czas na Twoje wnętrza, łazienka ponadczasowa i zabudowana kabina i plafon, pięknie. Kuchnia funkcjonalna, dalej jesteś zadowolona z tych farb w kuchni?

Edytowane przez Juskra

teraz te koszty są bardzo zróżnicowane, od 30 zł do 120 za m2 więc można zainwestować, moim problemem jest to że ie umiem wizek robić a z wyobraźnią to u mnie tak sobie :D

Dostałam 5 wycen. Były między 100 a 160 zł/m2 :(. Jedna była za 50 zł/m, ale gdy poprosiłam Panią o jakieś przykłady jej pracy, to dostałam zdjęcia (chyba) jej mieszkania, które nie było dobrą reklamą (mówiąc delikatnie). Przykładowych wizualizacji nie miała żadnych.

Też nie potrafiłam robić wizualizacji, ale pomogły dziewczyny na FM. Mam kilka profesjonalnych wizualizacji, które kosztowały mnie ułamek stawek (TUTAJ możesz zobaczyć łazienkę górną), że nie wspomnę o bezinteresownej pomocy Pestki, która zrobiła mi piękne schody na długo nim powstały. Sama też próbowałam w prostych, darmowych programach. Nauczyłam się obsługiwać gimp i dzięki temu mogę przerabiać obrazki :). Gdybyś kiedyś potrzebowała np. zmiany lampy na swojej wizualizacji, albo jakiegoś koloru to powinnam podołać :). U mnie czas (ukończenia budowy) nie grał roli, więc mogłam się w to bawić.

Julianno - ależ Tobie żaden projektant nie jest potrzebny! Tylko by Ci zepsuł te piękne wnętrza:yes: widziałam szafę....:jawdrop:

eee... tam ;).

Nooo niestety tu złodziej straszny :D

Bejaro a byłaś tutaj? skromnie ale zawsze :) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?233173-G%C3%93RNY-%C5%9AL%C4%84SK-bia%C5%82a-lista-wykonawc%C3%B3w&p=6763315&highlight=g%C3%B3rny#post6763315 polecają firmę od podłogówki

Jeszcze popytam mojej szwagierki, ona rok temu się wybudowała i miała mi napisać namiary na polecane firmy

Ja nie wszystkich mogę polecić, ale akurat wylewki spokojnie mogę :)

Anhydryty robiła nam firma KIBO. Od nich mieliśmy też namiar na cementowe. Poszło szybko, sprawnie i bezproblemowo :).

Edytowane przez julianna16

dziś był pomiar okien, okazało się że otwieranie okien na zewnątrz to nie jest taka znowu fanaberia i da się zrobić :) pan od okien nawet przerobiła wersję, która nie będzie kolidowała z roletami zewnętrznymi :) oczywiście ( moje szczęście) takie okna są dwa razy droższe od tradycyjnych bo są na profilach drzwiowych, muszą mieć 2 klamki ale za to mają niski próg :) z odśnieżaniem nie będzie problemu bo dach zachodzi ok 1,5 m nad taras więc nie powinno tam dużo napadać :) czekam na wycenę tych okien, zobaczymy czy zwali mnie z nóg. Podczas pomiarów wyszedł temat mycia od wewnątrz rolet przy fix-ie. Macie może fixy ? ja mam jeden i ciągle z nim problem, jak będziemy go myć, jak myć roletę... :(

Julianno16 ( Ewo :) ) trochę ten rynek już ewoluował :) moja pani jest bardzo młoda a ma juz zarejestrowaną firmę i kilka domów urządzonych :) jej strona

http://karolinaczapla.com.pl/, na maila dostałam także zdjęcia innych jej realizacji i telefony do osób którym projektowała mieszkania. Mam nadzieję ze będą to dobrze wydane pieniądze. Dzis dostałam od niej maila że kuchnia którą sobie zażyczyłam to dla niej wyzwanie, chyba z racji tych ukrytych półek które Pestka mi pokazała a ja się w nich zakochałam :D. Ja próbuję coś tam sama robić, m.in sweet home od Any, czy roomstyle od Ciebie ale nie podoba mi się rezultat, jakoś tych mebli tam mało. Wiem, że dziewczyny z forum robią to od serca, zresztą też od Alicyji dostałam w prezencie wizkę ale jakoś nie potrafiłabym wymagać od nich żeby uwzględniały wszystkie moje uwagi

Ana, tak, są z kuchni a drugie z sypialni :) w salonie jest HS, wizja Scarlet robi swoje :p

Juskra - sweethome ubogi, a roomstyler trudny i nie można edytować. Spróbuj w floorplanner.com - ma potężną bibliotekę, którą dodatkowo możesz edytować (wielkości, położenie, kolor) i jest bardzo prosty w obsłudze;)

Nooo - to za godzinkę czekamy na Twoją wersję kuchni