Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sprout podoba mi sie opis Waszych pozycji :D generalnie TV oglądamy razem z córką, odkąd pamiętam mamy rogówki i jest nam tak wygodnie ( choć teraz mamy za małą ) rzadko oglądamy TV rodzinnie czyli w 5 osób ( mąż, żona :p, córka, syn ( weekendowy) i PO zięcia). No ale ... zawsze musi być ale córka lada dzień będzie już całkiem dorosła, za dwa lata planujemy przeprowadzkę wiec ile ona z nami pomieszka jeszcze? wielka niewiadoma, wyjaśniając moją myśl; kupować ogromną rogówkę z powodu naszej ( córki i mojej) wygody na 1-2 lata zanim się wyprowadzi?

rzut z wymiarami zrobiony :)

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/rnorfht.jpg

rnorfht.jpg

Chloe nie odwrócę! :)

edit:

no i mam ważną informację, dzisiaj postanowiłam że okna z kuchni i sypialni będą otwierane na zewnątrz :D jednak Scarlet wygrała :) taras ma 30m2 wiec myślę że mu nie zaszkodzi te parę metrów, kuchnia 16m2 więc jej już nic nie chcę zabierać :)

Edytowane przez Juskra

Otwieranie na zewnątrz, przynajmniej u mnie tarasowi nie szkodzi, bo kawałek okna chowa się w grubości muru. Zawsz też możesz przewidzieć donice na tarasie, a raczej wpuszczone w taras przy ścianach w pobliżu okien. Wtedy okna po otwarciu nie będą „wyły”, i będziesz mogła mieć jakieś fajne pnącze – róże (?)

Kanapę możesz przewidzieć modułową, albo częściowo modułową. Taką można swobodnie wachlować po pomieszczeniu.

Podoba mi się podejście Sprout do stołu :)

Okrągły rozkładany w owalny :) Może mieć po rozłożeniu nawet więcej niż 2krotnie większy blat. Przy 1,5 metrowej średnicy stole mojej babci, po rozłożeniu zasaiadałą swobodnie 15 osobowa rodzina.

Pomyśl o donicach przy murze. Ja je doceniłam widząc jak pusto wygląda sciana, a jak fajnie wygląda dom z pnączami.

Przedstawiam Ci mojego Alchemika (Alchymist) w odsłonie wieczornej i w pełni słońca :)

2014_06-05czerwiec-IMG_8511w.jpgroza-P1010008.jpg

To Sympatia (Sympathie) P1010001w.jpg Nie mam niestety zdjęcia w pełni kwitnienia. Jest ogromna zajmuje ścianę 2,5 x 3 m i cała kwitnie.

I szalone glicynie (wisteria), które dopiero w zeszłym roku zaczęły kwitnąć. Czekałam na to kilka lat

GLICYNIE-lipiec_2012.jpg2013_19maj-glicynia.jpg

Pestko u Ciebie to pewnie goście czują się jak w zaczarowanym ogrodzie :) pięknie :) zanim ja pomyślę o różach.... minie sporo czasu ale jestem przekonana że się w końcu doczekam takiego ogrodu :) co do koszenia trawy mój zapobiegliwy mąż zaliczkował już traktorek :D z miejscem na piwko :lol2:

Pewnie będę się z tym borykać sama ale jakoś mniej się tego obawiam niż kominka, dlatego zrezygnowałam, nie był na mojej liście priorytetów, pewnie dlatego ze nigdy go nie miałam a kojarzy mi się z dymem, odpadkami z drewna i popiołem... mój familok był ogrzewany piecem, nosiłam węgiel i popiół na zmianę z drugiego piętra...

Niech ja sobie przypomnę nasze priorytety jak szukaliśmy projektu, od początku chcieliśmy parterówkę

1. miejsce na działalność mężą - ok 50m2 to było najważniejsze

2. kuchnia z wyjściem na taras

3. salon który pomieści stół na 20 osób

4. pralnia przy łazience

5. garderoba przy wejściu

więcej nie pamiętam :)

Powody oczywiście wynikające z dotychczasowego doświadczenia a teraz mamy tyle "problemów" aby to dobrze zagospodarować bo za mało było priorytetów... Piszę ku przestrodze oczywiści i teraz dopiero tak naprawdę rozumiem Anę

Edytowane przez Juskra

uprzedzam i wybaczcie mi proszę ale nie będzie mnie wieczorem, pół roku temu mąż już ten wieczór zaplanował:

idziemy na koncert walentynkowy do Spodka UWAGA :rotfl: złote przeboje lata 80 :p Sandra, Tomas Anders ( ciekawe czy nadal na szyi ma łańcuch z imieniem swojej żony :D, wtedy wydawało mi się to takie romantyczne :D ) Cóż, zrobiłam oko na niebiesko a co tam raz się żyje :D

Skończyło się na „Pingwinach z Madagaskaru” :)

Jus, widzę, że podobają Ci się te same drzwi :) Link do reszty tego wnętrza http://www.mclarenexcell.com/#/charlotte_road

Warto zobaczyć inne realizacje McLaren.Excell. Nie często ktoś tak posługuje się drewnem, że wygląda to zarazem ciepło, nowocześnie i nienachalnie. Elegacja w każdym calu. Właściwie z każdej fotki zamieszczonej na Stronie McLaren.Excell coś mi pasuje, coś bym zaszczepiła u siebie :)

McLaren.Excell_Charlotte Road_13+12.1333967438.jpg

Gdyby nie było klamki, drzwi byłyby niewidoczne:

McLaren.Excell_Charlotte Road_8.1333967371.jpg

Jedne drzwi u nas planujemy wymienić na takie:

McLaren.Excell_Park Corner Barn_2.1333969836.jpg

Biblioteka-zabudowa z ukrytym tv:

McLaren.Excell_Feversham House_22+23.1333995116.jpg

McLaren.Excell_Feversham House_21.1333995099.jpg

Podoba mi się to wnętrze :) ciepłe i surowe jednocześnie. Drzwi które pokazałaś też mam w inspiracjach, myślę że pasowałoby do spiżarki, a szkoda ze te drewniane nie są :( natomiast super myśl są przesuwną szafką na TV, tak sobie myślę że skoro mam mieć takie ukryte szafki w kuchni to co szkodzi mieć takie w salonie ? tylko zastanawiam się czy chciałabym dokładnie taką zabudowę czy tylko proste drzwi na całą wielkość tv, bo będzie pewnie wielki około 50 cali, bo teraz mamy 42 i mężulek coś bzyczy że przydałby się większy i jakieś małe głośniki z kina domowego trzeba było by schować

Skończyło się na „Pingwinach z Madagaskaru” :)

Jus, widzę, że podobają Ci się te same drzwi :) Link do reszty tego wnętrza http://www.mclarenexcell.com/#/charlotte_road

Warto zobaczyć inne realizacje McLaren.Excell. Nie często ktoś tak posługuje się drewnem, że wygląda to zarazem ciepło, nowocześnie i nienachalnie. Elegacja w każdym calu. Właściwie z każdej fotki zamieszczonej na Stronie McLaren.Excell coś mi pasuje, coś bym zaszczepiła u siebie :)

]

jutro idziemy na pingwiny :)

te wnętrza coś w sobie mają, są bardzo ładne, łazienka - właśnie tak ją sobie wyobrażałam i kuchnie sobie zapisałam :) te fronty takie ładne i te blaty ( ciekawe z czego są) i ten biały zlew, super po prostu. Myślisz że w naszej polskiej, jakby nie było zaściankowej i trochę tchórzliwej rzeczywistości odnalazły by się takie wnętrza? czy zyskały by aprobatę i akceptację? bo ja się obawiam że w moim małym światku raczej nie. Większość lubi to co większość..

wrzucam te fotki, bo warto :) nawet te fotografie są piękne, takie subtelne i nienachalne

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/CR18.1333967506.jpg

tylko cegiełki dalej do mnie nie przemawiają w takich pomieszczeniach, proponowałam je mężowi do piwnicy ale on najchętniej zostawiłby te bloczki betonowe i niczym nie pokrywał, w sumie też fajny pomysł :)

za to zlew do mnie przemawia jak najbardziej :)

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/zlew.jpg

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/szafki%20exell.jpg

Edytowane przez Juskra

Piękne inspiracje :).

A co z roletami? Będą? Bo jeśli je planujesz, to przy oknach otwieranych na zewnątrz będziesz miała taki sam problem z ich myciem jak ja przy fixach :(. A może planujecie żaluzje zewnętrzne?

Bejaro gdzie przeniosłaś ten stół? bo ja go na Twoim obrazku nie widzę ? kanapy na pewno lepiej by wyglądały w ten sposób ale gdzie ten stół wtedy postawić?

Stół tam gdzie stał fotel do czytania-który przeniosłam na przeciwko do rogu taki prostokącik po skosie.