Bejaro 14.02.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Pestko nie wiem jak się wkleja małe obrazki ale zięciu pracuje nad wymiarami A ja jak duże:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 14.02.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Dzisiaj dowiedziałam się że przy montażu takich drzwi z ukrytą ościeżnicą pod tynkiem,trzeba mieć cofnięte cokoły-ponieważ przy tradycyjnych listwach przypodłogowych takie drzwi by je przy otwieraniu zmiażdzyły.Teraz dopiero widzę że na inspiracjach zawsze pokazane są bez listew. Jutro skoczę na Targi Budowlane di Gliwic może znowu czegoś ciekawego się dowiem-wybrałaś okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 14.02.2015 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 A ja jak duże:bash: ja wrzucam na udostępnione przez naszego dostawcę internetu miejsce na jego serwerze i kopiuję ten adres do tej ikonki na zdjęcia w zakładce URL i odhaczam "ptaszka" przy pobierz obrazek na serwer - mężu mnie nauczył Dzisiaj dowiedziałam się że przy montażu takich drzwi z ukrytą ościeżnicą pod tynkiem,trzeba mieć cofnięte cokoły-ponieważ przy tradycyjnych listwach przypodłogowych takie drzwi by je przy otwieraniu zmiażdzyły.Teraz dopiero widzę że na inspiracjach zawsze pokazane są bez listew. Jutro skoczę na Targi Budowlane di Gliwic może znowu czegoś ciekawego się dowiem-wybrałaś okna? to te listwy musisz mieć cofnięte na całym mieszkaniu? ciekawe co się dowiesz? chętnie skorzystam z Twojej wiedzy, bo moja jest marna masz już wybrane firmy do instalacji? ta, okna mam zaklepane, PCV w antracycie z roletami zewnętrznymi, montaż planowany na drugą połowę kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 14.02.2015 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Piękne inspiracje . A co z roletami? Będą? Bo jeśli je planujesz, to przy oknach otwieranych na zewnątrz będziesz miała taki sam problem z ich myciem jak ja przy fixach . A może planujecie żaluzje zewnętrzne? niestety tylko rolety, jeju z tymi oknami z kuchni tylko problem, może się da wyjąć okna z zawiasów? muszę spytać firmy od okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 14.02.2015 23:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 dziś rozmawiałam z projektantką, poprosiłam ją o rzut kuchni z zabudową lodówki i piekarnika w dwóch wersjach, zaraz od wejścia po lewej oraz na prostopadłej, ( o długości 342 cm) od okna, poprosiłam ją również aby mi zmierzyła blat w jego najdłuższej części, teraz mam 1,5m i jest optymalny dla mnie, chciałabym uzyskać taką samą długość w nowej kuchni, zlew i płyta ma być tradycyjnie w blacie, rezygnuję z wyspy, są takie piękne stoły, będzie ozdobą ; ukryte szafki muszą być na ścianie o długości 342 cm, zastanawiam się co pod tymi szafkami? one będą do blatu jak na inspiracji Pestki a poniżej? chyba też najlepiej zostawić tą wnękę i wtedy wyjdą głębsze szafki dolne? dobrze myślę ? nie chce tradycyjnego wyciągu, przygotuję instalację pod okap blatowy, myślę że w końcu nazbieram na niego co do salonu to tak grzecznie czekam może coś doradzicie, no i wysłałam pani projektantce stronę pani Exell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2015 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/CR18.1333967506.jpg Myślę, że pod tą deską- siedzeniem jest ukryty sedes Wklejalam dawno temu na forum takie pomysły Villeroy&Boch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2015 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 A ja jak duże:bash: Jak masz wstawiony mały obrazek – już go widzisz w poście zaakceptowany, ale postu jeszcze nie wysłałaś, to kliknij 2 razy na obrazek, który chcesz pokazać duży. Pojawi się okienko i tam wybierz opcję „full size” i zaakceptuj. Możesz zmienić wielkość obrazka także podczas edycji, nawet starego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Myślę, że pod tą deską- siedzeniem jest ukryty sedes Wklejalam dawno temu na forum takie pomysły Villeroy&Boch [ATTACH=CONFIG]304472[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304473[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304474[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304475[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304476[/ATTACH] serio ? a ja się zastanawiałam co tam jest schowane nie wpadłabym, ze to sedes myślałam że sobie tam siedzią aby wygodnie było im się rozbierać do kąpieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2015 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ja będę podkuwać ścianę, żeby uzyskać miejsce na te ukryte szafki. Nie mam więc problemu z nadmiarem miejsca na dole. Nie wiem jak to jest np. z szufladami, czy są takie blumy, żeby można było mieć głębsze szuflady. Robienie głębszych szafek z półkami, to wg mnie bez sensu. Niezawidzę wczołgiwania się w szafki, żeby sięgnąć po coś co jest przy tylnej ściance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 00:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Pestko, tak się zastanawiam jak TY to robisz że ja wrzucam jakąś inspirację a Ty z mety rozpoznajesz projektanta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2015 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) No, wiesz McLarena wstawiłam na Pinterest jako pierwsza. Po prostu musiałam wiedzieć Twój plan przycięłam, żeby był większy Edytowane 15 Lutego 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.02.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Pamiętam te ukryte sedesy Zachwycałam się nimi gdzieś na początku mojego wątku, kiedy Kasia je wstawiła . Dziewczyny, przepraszam, bo nie jestem na bieżąco i nie wiem o co chodzi z tymi ukrytymi szafkami w kuchni? Jus, pytałaś czy możesz do mnie zwracać się po imieniu - pewnie, że tak . Będzie mi bardzo miło Jestem Ewa Ja sama - jak pewnie zauważyłaś - wolę używać formy imiennej. Mam też skłonność do zdrobnień, bo są dla mnie wyrazem sympatii , a forma "Joanno, Małgorzato, Magdaleno" jakoś kojarzy mi się z formalną relacją. Na co dzień rzadko ktoś mówi do mnie "Ewo" - wtedy zazwyczaj nie ma mi nic miłego do powiedzenia , ale na FM przywykłam i do tej formy (Jedyna forma mojego imienia, na którą nie przepadam to Ewka). Przepraszam Cię też, bo jakoś odruchowo użyłam Twojego imienia nie pytając Cię (Ba! nawet nie mając 100% pewności, że to Twoje imię). W ostatnich dniach wpadam na FM w pośpiechu i piszę na szybko. Umykają mi pytania i generalnie gubię się Napisz proszę jeśli wolisz nick . Podobają mi się też skróty imion. Jus brzmi bardzo ładnie . A Ty lubisz ten skrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 pokazałam mojej rodzince te sedesy i komentarz córci " mamusiu ale nie rób takiego " Ewo Ja lubię tą formę, oczywiście jest dosyć oficjalna ale okazuje też szacunek rozmówcy, do mojej ulubionej kuzynki mówię Ewuś Lubię "Jus", choć nikt tak się do mnie nie zwraca w realu, wymyśliłam to na szybko, zakładając konto na pintereście ale podoba mi się właściwie lubię prawie wszelkie odmiany i zdrobnienia mojego imienia, nie lubię słowa "Justa" czytanego po polsku. Oczywiście że możesz sie zwracać do mnie po imieniu, czuję się wtedy mniej anonimowa i mniej wirtualna chyba dlatego że lubię też ten "stary" świat kiedy z koleżankami spotykało się na kawie a nie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 No, wiesz McLarena wstawiłam na Pinterest jako pierwsza. Po prostu musiałam wiedzieć Twój plan [ATTACH=CONFIG]304479[/ATTACH] przycięłam, żeby był większy [ATTACH=CONFIG]304478[/ATTACH] Dzięki Pestko jesteś nieoceniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Też byłam zachwycona tym pomysłem kiedy wstawiłam fotki w wątku Julianny. Nawet mieliśmy w łazience coś podobnego, bo u nas sedes jest pomiędzy umywalką i prysznicem. Poza tym miskę sedesową mieliśmy taką sobie. Pasowało mi ten kawałek wyłożyć deską bambusową i zasłonić ją. Nawet nieźle to wyglądało, właśnie jak ławeczka, ale w sumie zrobiło się za drewniano i ciężkawo. Na szczęście konstrukcja dała się łatwo i bezboleśnie rozmontować. Łazienka dostanie nowy sedesik wiszący, tak jak chciałam Ja się wcale nie dziwię, że Twoja córcia takiego schowanego sedesika nie chce. Zresztą to dobre rozwiązanie do salonu łazienkowego, gdy wszystko jest na widoku. Sedes może też być problemem, gdy prosto z drzwi wpada się na niego. Jest tyle sposobów ukrycia w łazience tego niezbędnika. Sprawdziłaś, teraz plan otwiera się na fm ostry, liczby są czytelne Taka poprawka, to 3 minutki w Photoshopie. Jest taki sposób zapisu „save for web”, który kompresuje pliki nie uszkadzając ich nadmiernie. Edytowane 15 Lutego 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 15.02.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ja myslalam, ze pod ta deska-siedzeniem jest ukryte miejsce na brudna bielizne do prania pomysl na zrobienie ukrytego wc, nie podoba mi sie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Myślę, że jak ktoś ma taki kącik między sprzętami łazienkowymi, to można tam zrobić ukrytą skrzynię, którą wykorzysta się na brudną bieliznę, albo na schowek na różne rzeczy do sprzątania łazienki. A przy okazji siedzisko Mnie się podoba wykonanie tego, połączenie trwałej zabudowy z drewnem. Prawie nie widać, że to pokrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Kasiu, plan jest super, teraz już dokładnie będziecie widzieć jak będę mieszkać no i ukrytego kosza na brudne pranie nie bo jak widać mam pralnie U nas Melisko ukrytego sedesu nie będzie Rodzince się nie spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 15.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 niestety tylko rolety, jeju z tymi oknami z kuchni tylko problem, może się da wyjąć okna z zawiasów? muszę spytać firmy od okien ja wrzucam na udostępnione przez naszego dostawcę internetu miejsce na jego serwerze i kopiuję ten adres do tej ikonki na zdjęcia w zakładce URL i odhaczam "ptaszka" przy pobierz obrazek na serwer - mężu mnie nauczył to te listwy musisz mieć cofnięte na całym mieszkaniu? ciekawe co się dowiesz? chętnie skorzystam z Twojej wiedzy, bo moja jest marna masz już wybrane firmy do instalacji? ta, okna mam zaklepane, PCV w antracycie z roletami zewnętrznymi, montaż planowany na drugą połowę kwietnia. A, okna obustronnie antracyt i rolety też w takim kolorze? U mnie przy dwóch HS-ach też ni ma jak umyć jednej połowy tej ze stałym szkleniem to nie tylko wada fiksów. Temat ukrytych drzwi nazywają je secret jest kilku producentów-rozpracowany dokładniej, przy okazji wybierania drzwi zewnętrznych. Listew nie musisz mieć cofniętych wszędzie, ale chociaż bez listwy musi być mały kawałek od strony zawiasów.Przy dwóch różnych sposobach montowania listew na sąsiadujących ścianach trzeba kombinować z połączeniem tego np w narożnikach. Ja planuję listwy, nie tyle cofnięte głębiej,co zamontowane w sposób zlicowany ze ścianą Trzeba to też przewidzięć przed tynkami i listwe tynkarze montują na ustalonej wysokości. Unikam kurzołapów na krawędzi listwy. Z tą ościeżnicą to też nie tak prosto,a raczej prosto tylko znowu trzeba wiedzieć wcześniej czym będą wykończone docelowo drzwi i ściana,jakim materiałem. W przypadku zastosowania na takie skrzydła szkła a reszta ściany pozostaje malowana to ościeżnice musimy zamontować cofniętą o grubość tego szkła-aby zachować jednopłaszczyznowe wykończenie.Tak samo przy zastosowaniu tych drzwi między meblami czy na fornirze musisz wiedzieć jaki ten materiał będzie gruby na skrzydle i ścianie. Standartowo drzwi przystosowane są pod malowanie i tapetowanie wtedy nie ma żadnej filozofii. Mam jedną ofertę na CO i elektrykę czekam na resztę.Dzisiaj dużo informacji i namiarów mam z targów. Jak masz wstawiony mały obrazek – już go widzisz w poście zaakceptowany, ale postu jeszcze nie wysłałaś, to kliknij 2 razy na obrazek, który chcesz pokazać duży. Pojawi się okienko i tam wybierz opcję „full size” i zaakceptuj. Możesz zmienić wielkość obrazka także podczas edycji, nawet starego postu Dziękuję bardzo za instrukcję postaram się następnym razem,może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Bejaro rolety i okna obustronnie w antracycie, no i też mam jednego HSa więc kolejna roleta nieumyta dach też antracytowy planuję bardzo jasną elewację a Ty jaki masz kolor? a Ty planujesz te ukryte drzwi? bo ja raczej nie, podobają mi się z Asilo. Te wszystkie rewelacje o których piszesz w związku z tynkami to dla mnie istna nowość podoba mi się pomysł listew zlicytowanych ze ścianą, tylko musisz mieć chyba zrobioną już podłogę? jaka wtedy jest kolejność prac? ja napisałam do poleconego na białej liście Wodoplastu, odpowiedzieli że do wstępnej wyceny potrzebują rzuty kondygnacji, chyba im im wyślę. dostaliśmy także propozycję od naszego wykonawcy SSZ, bierze 100 zł za punkt, nie wiem czy to dobra oferta więc muszę mieć jakieś porównanie. Do tej pory dobrze nam się z nim pracuje więc jak cena będzie odpowiednia to się na niego zdecydujemy. Instalację elektryczną prawdopodobnie zrobi nam sąsiad. Mam polecane firmy na elewację i połozenie kostki brukowej, jak będziesz chciała to prześlę, robili mojej szwagierce i z całej swojej budowy tylko te firmy są godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts