Bejaro 15.02.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Do wodoplastu napiszę-dzięki chyba było już kiedyś.Cena 100 zł od punktu to dotyczy CO?, czy elekrtyki?Nasze wyceny 40 tyś CO wod.kan plus piec z osprzętem 40 tyś.Elektryk 8 tyś sama robocizna razem z inst alarm. Nie mam innych cen do porównania nie wiem czy dużo czy tanio, czy w sam raz. Dach antracytowy z Koramica alegra 9 w słońcu wchodzi w brąz.Elewacja jasna śmietana z tynkowaną podbitką rynny będą kwadratowe prostokątne robione dopiero po podbitce aby się nie otynkowały. Licowane listwy to prosta sprawa,montuje się listwę przed wylewkami na ścianę dodając do wysokości poziom 0 od wykończonych na gotowo posadzek (przy oknach tarasowych musiałaś mieć wyznaczony) do tego dodaje wysokość planowanej listwy i jest ok. A jaki system masz rolet nadstawne montowane w nadprożu(gdzie masz rewizję w domu czy na zewnątrz) Edit Listwy oczywiście dla tynkarzy na dole które zostają pod tynkiem teraz docelowe dopiero przy wykończeniówce-ale namotałam-takie listwy trochę jak startowe do elewacji Edytowane 15 Lutego 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Bejaro ja chyba tępa jestem, nic z tego nie rozumiem, wrzuć proszę fotkę takich listew zlicowanych rolety mam na zewnątrz schowane w warstwie ocieplenia intermo, rynny stalowe ale tradycyjne okrągłe chodzi o instalację wodno kanalizacyjną bez CO czyli nie da rady porównać ofert a ile macie punktów elektrycznych ? bo mój mąż liczył że będzie co najmniej 200, średnio liczą 25 zł za jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 15.02.2015 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Bejaro ja chyba tępa jestem, nic z tego nie rozumiem, wrzuć proszę fotkę takich listew zlicowanych rolety mam na zewnątrz schowane w warstwie ocieplenia intermo, rynny stalowe ale tradycyjne okrągłe chodzi o instalację wodno kanalizacyjną bez CO czyli nie da rady porównać ofert a ile macie punktów elektrycznych ? bo mój mąż liczył że będzie co najmniej 200, średnio liczą 25 zł za jeden Wcale nie, to nie jest jakoś popularne http://mtjlux.pl/listwy/przypodlogowe-zlicowane.html Tu jest cały system:yes: punktów też coś koło tego tylko sterowniki do CO jeszcze dojdą nie wiem ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 też to znalazłam ale nie potrafię sobie tego wyobrazić, no i cena zniechęcająca jak dla mnie czy ja dobrze rozumiem że do tych mocowań musisz dokupić jeszcze jakieś z MDF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 15.02.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Można,ale nie trzeba to metalowe jako baza musi być,a listwy na koniec każdy stolarz dorobi nie trzeba od nich-mój wykonawca też ma jakieś listwy działająco na tej samej zasadzie można chyba coś taniej to tak poglądowo tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 15.02.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Tu jeszcze bardziej surowo inny system http://elewacje-alles.pl/technologie/80 dotyczy zewnątrz ale idzie pokombinować[ATTACH=CONFIG]304689[/ATTACH][=CONFIG]304689[/ATTACH] Edytowane 15 Lutego 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 pomysł super a najfajniejsze jest to ze nie będzie się kurzyło jak znajdziesz tańszy sposób to zgapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.02.2015 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Popatrz w wątku u Roberta Skitka. On ma cos jeszcze chytrzejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 15.02.2015 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Popatrz w wątku u Roberta Skitka. On ma cos jeszcze chytrzejszego poszukamy Tu jeszcze bardziej surowo inny system http://elewacje-alles.pl/technologie/80 dotyczy zewnątrz ale idzie pokombinować[ATTACH=CONFIG]304689[/ATTACH][=CONFIG]304689[/ATTACH] dobry patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 16.02.2015 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Dostałam nowe rzuty, salon tak zostanie,raczej nic innego nie wymyślę, co do kuchni to muszę zdecydować czy zabudowę wysoką dać zaraz przy wejściu czy od okna. http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/kuchnia%20zabudowa2.jpg http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/kuchnia%20zabudowa1.jpg dylematu z oknami ciąg dalszy kiedy zdecydowałam się już na zewnętrzne, wynegocjowałam na nie cenę jak na zwykłe to dotarło do mnie że zewnętrznie otwierane okna nie mają opcji hamulca, który umożliwiłby otwarcie ich tylko uchylnie bądź na jakąś "szparkę" a z takiej opcji dość często korzystam aktualnie Edytowane 16 Lutego 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.02.2015 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Nie mają. A nie myślałaś oknach otwieranych przesuwne do góry lub na bok? Plan mi się podoba taki jak teraz. Zabudowę wysoką zrób przy wejściu. Mam tylko wątpliwość co do głębokości ukrytych szafek. Z planu wynika, że mają ze 30 cm. Blat ma 60 cm, będzie niewygodnie sięgać tak głęboko. Ja swoje przewiduję na max 15 cm. Mają tam stać przyprawy, słoiczki i butelki. Nic szerokiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 17.02.2015 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 zrezygnowaliśmy z okien przesuwnych ponieważ okna na taras z kuchni i sypialni są dosyć wąskie, mają 180 cm więc wyjście miałoby ok 90 cm, zresztą HS kosztowałyby ok 7 tys za 1 sztukę a uchylno przesuwne uważam za mało praktyczne, w salonie przy otwieraniu myślałam ze ta otwierana część zostanie mi w rękach, co prawda kosztowo jest ono tańsze niż otwierane na zewnątrz ale odpada. Znalazłam takie coś http://tuznajdziesz.pl/produkty/produkt/blokada-axa-mag-wepewe-krotka-20752,197/ wysłałam to do sprzedawcy czy da się zamontować na tych "naszych" drzwiach może coś wymyślicie Jeśli chodzi o ukryte szafki to chce mieć 30 tki i trzymać tam np talerze, sięgając po nie też nie musisz się za bardzo wyciągać bo przylegają do brzegu półki. zastanawiam się nad układem L+P+szafka 40 w pierwszym projekcie, czy lepiej nie zrobi 40+P+L aby lodówka była bliżej blatów bo z niej się najczęściej korzysta. Teraz mam cargo + lodówkę i zaczyna się blat i odpowiada mi ten układ. Może wrzucę to na wątek kuchenny, żeby dziewczyny posprawdzały czy dobrze to mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 17.02.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Jeśli chodzi o kuchnię, to ja zdecydowanie za wersją pierwszą, z lodówką bliżej wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 17.02.2015 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Jeśli chodzi o kuchnię, to ja zdecydowanie za wersją pierwszą, z lodówką bliżej wejścia. ta chyba zostanie zastanawiam się czy do tej wnęki za wysoką zabudową nie dać takich szafek jak ma Julianna16 http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/juliannaszafki.jpg żródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 18.02.2015 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Rozwiązał się temat okien technolog firmowy zastosował okucia drzwiowe i okienne w skrzydle i okna będą miały możliwość uchylenia, kamień z serca Cieszę się że istnieją firmy, które starają się pomagać swoim klientom, szukając nowych rozwiązań Mam nadzieję że będę mogła wpisać firmę w której pracuje Pani Kasia na białą listę, ale to dopiero po montażu Koleżanki czy Wy się na mnie pogniewałyście? chyba już Was zanudziłam tematem okien i zabudowy kuchennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 18.02.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 a potrzebne Ci to wysokie cargo (czy co to za szafka)?? wg mnie jak masz tak blisko spiżarkę lepiej sobie darować i kuchnię zrobić jaknajabardziej lekką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 18.02.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Zamiast o wacikach, jest o oknach - to murator - wszystko się zgadza:) Niedługo rozbujasz się w następnym temacie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 18.02.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) Cieszę się że okna będzie można uchylać,dla mnie to ważne.Jakiego producenta nie salonu sprzedaży masz okna. Ja zostawiłabym wysoką zabudowę przy wejściu dlatego,że nie podoba mi się piec i zlew usytuowany tyłem do okna,ta wysoka zabudowa lepiej wygląda od ściany do ściany,zawsze wysoki bok ładniej wygląda bokiem do wejścia ,niż taki połamany szafki wiszące wąskie uskok i szeroki blat. Ja mam podobny problem z drzwiami też gorąca linię z technologiem. Edytowane 18 Lutego 2015 przez Bejaro literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 18.02.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Wróciłyście a potrzebne Ci to wysokie cargo (czy co to za szafka)?? wg mnie jak masz tak blisko spiżarkę lepiej sobie darować i kuchnię zrobić jaknajabardziej lekką... teraz mam cargo 40 i jest bardzo wygodne, wydaje mi się że z tej 60 tki to zrobię albo szafkę albo wrócę do 40tki cargo, chciałabym tam trzymać sypkie rzeczy tak jak teraz Zamiast o wacikach, jest o oknach - to murator - wszystko się zgadza:) Niedługo rozbujasz się w następnym temacie:cool: tak, pewnie następna będzie łazienka, bo po dachach wchodzą instalatorzy wodni i muszę podjąć decyzje jakie baterie będę miała... o czym w ogóle jeszcze nie myślałam Cieszę się że okna będzie można uchlać,dla mnie to ważne.Jakiego producenta nie salonu sprzedaży masz okna. Ja zostawiłabym wysoką zabudowę przy wejściu dlatego,że nie podoba mi się piec i zlew usytuowany tyłem do okna,ta wysoka zabudowa lepiej wygląda od ściany do ściany,zawsze wysoki bok ładniej wygląda bokiem do wejścia ,niż taki połamany szafki wiszące wąskie uskok i szeroki blat. Ja mam podobny problem z drzwiami też gorąca linię z technologiem. okna ma z firmy YEST, pani Kasia jest super, a jaki masz problem z drzwiami? Bejaro ale ja nie mam innego wyjścia, zawsze będę stała tyłem do okna, no chyba że byłyby te instalacje na wyspie ale boję się tej wyspy jak ognia, nie chce mieć ciasno w kuchni. Zabudowa od ściany do ściany byłaby super ale wtedy mam bardzo mało blatu, tylko 122 cm i za indukcją jakieś 40 cm. Myślę, że wybiorę tą drugą opcję. Masz rację tylko ze tą płytę z tej wysokiej strony będzie widać ale chyba nie mam wyjścia z powodu tych nieszczęsnych blatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 18.02.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 okna ma z firmy YEST, pani Kasia jest super, a jaki masz problem z drzwiami? Bejaro ale ja nie mam innego wyjścia, zawsze będę stała tyłem do okna, no chyba że byłyby te instalacje na wyspie ale boję się tej wyspy jak ognia, nie chce mieć ciasno w kuchni. Zabudowa od ściany do ściany byłaby super ale wtedy mam bardzo mało blatu, tylko 122 cm i za indukcją jakieś 40 cm. Myślę, że wybiorę tą drugą opcję. Masz rację tylko ze tą płytę z tej wysokiej strony będzie widać ale chyba nie mam wyjścia z powodu tych nieszczęsnych blatów Mnie wydaje się że w pierwszej opcji(post 510) stoisz bokiem do dużego ma to być to otwierane na zewnątrz które jest przy stole ? Przy tym ustawieniu też bok wysoki będzie ładniej wyglądał z przejścia przy spiżarce możesz tam zostawić bok z zabudowy mebli albo innaczej wykończyć gdyby zabudować np tapete powiesić zegar czy coś,gdyby w tym miejscu były szafki wiszące potem przerwa i stojące to gorzej, np przy wykańczaniu miedzy szafkami widać bok kafelek czy szkła albo czegoś co będzie pomiedzy szafkami.W obu wersjach jest taka sama ilośc blatu chyba?Jestem za 1Też te okna brałam pod uwagę,ale nie robią 150x150 bez podziału tylko 146x146 kontakt z panią dobry . Wymyśliłam drzwi z ukrytymi zawiasami otwierane na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts