Juskra 20.02.2015 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 mąż by mnie z domu wyrzucił jakbym chciała takie drogie drzwi czyli jednak moja projektantka miała rację że takie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 21.02.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 mąż by mnie z domu wyrzucił jakbym chciała takie drogie drzwi czyli jednak moja projektantka miała rację że takie drogie Dzień dobry-wczoraj padłam. Fajna ta miska muszę obadać gdzieś na żywo, tylko szkoda że ma takie kwadraciki z boku-też kurzołap. A drzwi wyceniałaś, samo skrzydło czy z okuciami i zamkami i klamkami? Z geberitem jest jeszcze tak że do każdego stelaża pasują tylko dedykowane przyciski i nic innego-są tez takie do których można wrzucać kostki do WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 21.02.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 (edytowane) to super a masz takie z bocznym skrzydłem? już niedługo a od razu wchodzicie z instalacjami ? my musimy mieć dwoje drzwi zewnętrznych bo do piwnicy też mamy z zewnątrz wejście czasami myślę że zanim pójdę spać to pół godziny będę sprawdzać czy wszystko jest pozamykane choć planujemy zamki magnetyczne na kod Te drugie z kotłowni i pom.gpspod. też zewnętrzne, więc szukam czegoś tańszego.Wejściowe główne bez dostawki pojedyńcze. Od razu-w poniedziałek decyzja którą ekipa elektryczna ma wchodzić. Reszta instalacji się wycenia ale ślimaczy się. Edit-przy takich zamkach,lub elektrozaczepie mozesz podłączyć do alarmu i przy zazbrojeniu samo się zamknie. Planujesz rolety zewnętrzne. Edytowane 21 Lutego 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.02.2015 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 (edytowane) jeszcze nie wyceniałam drzwi zewnętrznych, te z Asilo, prosiłam aby Pani mi wyceniła w komplecie wszystko, dwa razy pytałam wiec chyba w tej cenie jest komplet, mam zresztą katalog z cenami to dopatrzę mój mąż lubi wszelkiego rodzaju okablowania i sam zaprojektuje całą elektronikę włącznie z zamkami, on już teraz ma głowie jak to ma wyglądać, np że wyłącznik wszystkich świateł będzie jeden w sypialni a drugi przy wyjściu on lubi takie wyzwania a nie okna... to są nudy Same zamki nie są drogie i można je zamontować do wszystkich drzwi. Drugim jego wynalazkiem jest otwieranie bramy garażowej po mignięciu długimi światłami jak to będzie działać to opowiem, kiedyś Muszla jest w MaxFlizie, już ją oblukałam, ma z tyłu taki zbiornik, do którego wlewa się środki dezynfekujące ale nie trzeba, fakt są jakieś zakamarki przy tym ale o niebo to lepsze niż kamień pod kołnierzem. Są też takie deski klozetowe co zdejmujesz jednym ruchem aby mieć łatwy dostęp do mycia wokół niej ale pan pokazał mi obydwa rozwiązania i to pierwsze lepsze. Co do geberitów i przycisków to wiem, mam na zapasie cały komplet bo po przeprowadzce na to mieszkanie kupiliśmy genberit ale jednak zostawiliśmy stary i niestety w związku z tym mam i stary przycisk choć bardzo mi sie nie podoba, nie dało się go zmienić W ogóle całe mieszkanie w którym teraz mieszkamy to porażka, nie lubimy go rolety mamy już "prawie" zamówione bo bierzemy je od pani Kasi razem z oknami, ale dalej z tymi oknami sie nie możemy zdecydować, jedziemy tam znowu za tydzień. Ja czekam na wycenę z Wodoplastu, mamy jeszcze jedną firmę, która robiła instalację znajomemu męża więc nie będę więcej szukać. Kiedy wejdą to nie wiem, cały czas mamy nie zamówione okna, a czeka się na nie do 8 tyg. Edit no i na wiosnę czeka nas jeszcze jeden niespodziewany wydatek, musimy coś zrobić z tą działką, bo na dzień dzisiejszy jej ukształtowanie jest nie do przyjęcia, no chyba że polubimy jazdę na rolkach po górkach Edytowane 21 Lutego 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.02.2015 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Dziewczyny, zastanawiam się czy indukcja nie powinna być przeniesiona na stronę wysokiej zabudowy ze względu na bliskość drzwi z tej wysokiej zabudowy. Gorące garnki chyba nie powinny być tak blisko ? co sądzicie? przypomnę tę prawie ostateczną wersję i szafki Projektantka chce mi już robić 3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 21.02.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Dziewczyny, zastanawiam się czy indukcja nie powinna być przeniesiona na stronę wysokiej zabudowy ze względu na bliskość drzwi z tej wysokiej zabudowy. Gorące garnki chyba nie powinny być tak blisko ? co sądzicie? przypomnę tę prawie ostateczną wersję [ATTACH=CONFIG]305362[/ATTACH] i szafki [ATTACH=CONFIG]305363[/ATTACH] Projektantka chce mi już robić 3d Nie wiem czy takie usadowienie blisko garnków jest szkodliwe-zostaje jeszcze czy praktyczne,ale możesz kupić płytę zamiast kwadratowej-to prostokątną na pewno wtedy będzie bezpieczniej, bo zostanie więcej miejsca pomiędzy indukcją a szafkami.Sprawdź czy przy tych szafkach zmieści się też ten okap blatowy obok płyty. Widziałam dzisiaj te muszle na targach dzięki za podpowiedź-były z Koła fajna jest seria life bez zakamarków,ale ponoć Koło produkuje bez kołnierzowe z wielu serii. Deski wiem o tym systemie na klik fajna sprawa. Co do okien mam kontaktrony-jeżeli chcesz to warto zamówić z oknami, i ukryte zawiasy. Rolety też mamy niedzielone na dużych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.02.2015 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ale u Ciebie nadrabiania pokazałam mojej rodzince te sedesy i komentarz córci " mamusiu ale nie rób takiego " hi, hi Na FM i w sieci spotyka się wiele różnych, ciekawych, oryginalnych rozwiązań . To, że się nimi zachwycamy wcale nie oznacza, że takie znajdą się w naszym domu . Czasem to po prostu podzielenie się ciekawostką. Czasem inspiracja, która daje początek jeszcze innej idei. Pestka jest skarbnicą pomysłów i jeszcze nie raz poruszy Twoją wyobraźnię Na Rozdzieniu na żywo widziałam to rozwiązanie (Hatria G-full). Bardzo mi się wtedy podobało, ale cena . Potem podryfowałam w innym kierunku http://img2.cokupicstatic.pl/c_big8660698.jpg http://theluxhome.com/wp-content/uploads/2010/10/G-Full-minimalist-and-luxurious-bathroom-furniture-9.jpg http://theluxhome.com/wp-content/uploads/2010/10/G-Full-bathroom-furniture-minimalist-design-ideas-12.jpg Źródło i więcej zdjęć Oczywiście że możesz sie zwracać do mnie po imieniu, czuję się wtedy mniej anonimowa i mniej wirtualna chyba dlatego że lubię też ten "stary" świat kiedy z koleżankami spotykało się na kawie a nie na forum Mam nadzieję, że będzie nam dane napić się kawy "po staremu" . Dostałam nowe rzuty, salon tak zostanie,raczej nic innego nie wymyślę, co do kuchni to muszę zdecydować czy zabudowę wysoką dać zaraz przy wejściu czy od okna. http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/kuchnia%20zabudowa2.jpg http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/kuchnia%20zabudowa1.jpg Zdecydowanie wersja z zabudową przy wejściu. Jest bardziej funkcjonalna. Masz bliżej do lodówki, więc od razu wypakowujesz do niej produkty. Pracując nad posiłkiem działasz w ciągu: lodówka, blat, zlew, blat, płyta. To najwygodniejsze. A jaki piekarnik planujesz? Ja bardzo chciałam jeden parowy i dlatego mam dwa. Jeden jest z funkcją mikrofalówki, a drugi właśnie parowy, bo chciałabym zacząć zdrowiej jeść. Zobaczymy na ile się to uda . Pytam, bo to wąskie cargo jakoś mnie też nie przekonuje (ani funkcjonalnie, ani wizualnie). Zrobiłabym raczej 60 (a wtedy robi się miejsce na drugi piekarnik , albo na szersze cargo). Masz teraz takie wysokie cargo? Mnie zniechęciły meble na ekspozycjach. Cargo nie było stabilne w tych, na które natrafiłam i za nic w świecie bym takiego nie chciała, ale może miałam pecha . Bardziej przekonuje mnie już szafa z ruchomymi szufladami. Wracając do wysokiej zabudowy w układzie 3 x 60 - blatu powinno Ci wystarczyć. W tym moim narożniku, który wstawiłaś na zdjęciu, mam 75 cm + 60 narożnik. Robiłam tam kilka śniadań . Jest w sam raz U Ciebie będzie chyba jeszcze więcej blatu? dwa kwadraciki to k-g żeby można było wbudować te ukryte szafki zaraz poszukam i wkleję Ci inspirację którą dostałam od Pestki i rzeczywiscie będą do blatu i nie będą wystawiać ponad ścianę. Szafki od Julianny16 to miałam nadzieję że Wy coś doradzicie, kolory mam wstępnie wybrane, fronty będę z drewna lub w ekonomicznej wersji czyli forniru i chyba część białych tak jak tu ale z czarnym sprzętem i ciemnym blatem, http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/kitchen-zone-tips.jpg ukryte szafki jak tu http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/Leicht-storage-system.jpg Ooo!!! Teraz już rozumiem o co chodzi z tymi szafkami ukrytymi . Wyglądają świetnie. A czy fronty nie będą się niszczyć od wody ze zlewu i tłuszczu z płyty? Co z dolnymi szafkami? Będą głębokie aż do ściany, czy z tyłu będzie pustka? Przepraszam jeśli była już o tym mowa Ładną kolorystykę planujesz aby każdy kto tu zagląda się uśmiechnął http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/Frodek.jpg :D CUDNY Dużo zdrówka dla niego byłam w TTW i wreszcie na "żywo" zobaczyłam drzwi z Asilo i nadal mi się podobają Asilo to był bardzo długo nasz typ . Byliśmy też w TTW by je zobaczyć Koniec końców drzwi kupiliśmy Box obok . Kiedy nam wyceniali Aslilo, to była akurat jakaś promocja i wychodziły jakieś 100 zł taniej od ceny którą podałaś. Wyślij zapytanie TUTAJ może i Wam dadzą lepszą ofertę niż tę z TTW . nie wiedziałam że są takie geberity ja ostatnio trafiłam na muszlę Vitra , która nie ma kołnierza i woda się spłukuje po muszli bajer bo nie ma gdzie się zbierać kamień http://www.skladlazienek.pl/s50-miska-wc-krotka-duplikat-1.html Moja Przyjaciółka ma taką miskę wc (nie wiem dokładnie jaki model, ale na pewno bez kołnierza). Jest zadowolona . Ja nie widziałam na żywo jak się sprawuje (mieszka w DE). Co do kamienia, to jeśli będziesz mieć stację nie powinien być Ci straszny Świetne te nowe rozwiązania , ale połowy z tego o czym piszecie już nie łapię . Widać, że Bejaro przygotowała się dobrze do budowy . Fajnie, że możecie na tym etapie wymieniać się namiarami i pomysłami funkcjonalnych rozwiązań. Dziewczyny, zastanawiam się czy indukcja nie powinna być przeniesiona na stronę wysokiej zabudowy ze względu na bliskość drzwi z tej wysokiej zabudowy. Gorące garnki chyba nie powinny być tak blisko ? co sądzicie? przypomnę tę prawie ostateczną wersję Projektantka chce mi już robić 3d Nie, nie - nie przenoś jej Zaburzysz funkcjonalność układu. 1. Lodówka / cargo na produkty - wyciągasz jedzenie 2. blat "śniadaniowy" - wykładasz 3. zlew - myjesz / płuczesz warzywa, mięso, itp. w zależności co robisz, albo wracasz do blatu śniadaniowego, albo idziesz dalej 4. blat "obiadowy" - kroisz, siekasz, tłuczesz, filetujesz, panierujesz, itp. 5. płyta indukcyjna - gotujesz, smażysz 6. stół - serwujesz do stołu gotowe danko Gaz blisko okna nie jest wskazany, ale indukcja chyba nie ma przeciwwskazań (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.02.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Jus, Jeszcze tylko kilka słów o salonie. Czy dobrze rozumiem, że miejsce do czytania masz w narożniku okien? Nie dałabym rady czytać w takich okolicznościach piękna przyrody . Cały czas mój wzrok ciągnąłby mnie do okien. Nie potrafiłabym się skupić . Może dlatego, że rzadko czytam dla przyjemności . Muszę dużo czytać zawodowo, a to co czytam wymaga koncentracji. Lubię zaszyć się w ciemny, przytulny kącik, okryć pledem, włączyć lampkę, pić herbatkę i wtedy mogę czytać . No ale, to moje preferencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.02.2015 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ewo, czy ja Ci już mówiłam że jesteś kochana ? dziękuję Ci za wszystkie wskazówki i podpowiedzi skorzystam na pewno. chętnie też wypiję z Tobą kawkę, zresztą nie tylko z Tobą Praktycznie wszystko się u mnie zmienia, wszelkie układy, rozkłady, sprzęty ale kolorystyka w kuchni ciągle ta sama z czego jestem dumna, wprowadziłam tylko troszkę bieli bo zdecydowanie lubię jasne wnętrza, teraz po przejrzeniu setki inspiracji jestem tego pewna, podobają mi się też białe drzwi i to jest też argument aby wprowadzić parę białych szafek, może właśnie tak "zagospodaruję" Twoje szafki, do tego biały stół i kuchnia "prawie" gotowa Bardzo chcę abyś już zamieszkała powiesz mi wtedy czy białe drzwi są funkcjonalne czy brudzą się namiętnie Wiem, ze trójkąt roboczy jest najbardziej ergonomiczny ale odległość pomiędzy garnkiem a drzwiami z ukrytych szafek, myślę że będzie wynosić max 20 cm, a to może im to zaszkodzić, stąd propozycja zmian, tylko czy słuszna? Tych szafek to chyba nie ma za wiele osób stąd będę pionierem jeżeli się na nie zdecyduję czy woda im będzie szkodzić? taka sama niewiadoma jak w sytuacji garnków. Może trzeba się zastanowić z jakiego materiału mają być te drzwi przesuwne?! oto jest pytanie ? teraz w mieszkaniu mam straszny kamień, co roku wymieniam silikon w kabinie, bo nie mogę go doczyścić stacja na szczęście będzie! to u Ciebie się o niej dowiedziałam A na koniec tej wypowiedzi powiem że cieszę się że Was poznałam, wszystkie moje koleżanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.02.2015 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Jus, Jeszcze tylko kilka słów o salonie. Czy dobrze rozumiem, że miejsce do czytania masz w narożniku okien? Nie dałabym rady czytać w takich okolicznościach piękna przyrody . Cały czas mój wzrok ciągnąłby mnie do okien. Nie potrafiłabym się skupić . Może dlatego, że rzadko czytam dla przyjemności . Muszę dużo czytać zawodowo, a to co czytam wymaga koncentracji. Lubię zaszyć się w ciemny, przytulny kącik, okryć pledem, włączyć lampkę, pić herbatkę i wtedy mogę czytać . No ale, to moje preferencje ja mam to szczęście że czytam wyłącznie dla przyjemności, to jedna z niewielu która mnie całkowicie pochłania ( teraz ją zdradzam dla fm..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.02.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 O Ty niewierna Ja też bardzo się cieszę z relacji na FM. Poznałam tu dużo fajnych, ciepłych i pomocnych osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.02.2015 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ewo ( Ewuniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 21.02.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Może trzeba się zastanowić z jakiego materiału mają być te drzwi przesuwne?! Może zastanów się na zrobieniu ich z lacobelu-widziałam takie szafi a nawet drzwi, lub innego szkła? A na koniec tej wypowiedzi powiem że cieszę się że Was poznałam, wszystkie moje koleżanki Podpisuję się pod tym obiema rękoma. Czy mogę zwracać się do Was tez po imieniu,Jusyna, Ewa? Mam na imię Beata-będzie mi miło:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Juskra, ależ Wy pędzicie Fajnie Trochę się pogubiłam jak chcesz połączyć ukryte szafki z szafkami "od Julianny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.02.2015 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Jeśli o mnie chodzi to miło mi Ciebie Beato poznać też pomyślałam o lacobelu, tylko do moich drewnianych frontów nijak mi będzie takie coś pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.02.2015 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Juskra, ależ Wy pędzicie Fajnie Trochę się pogubiłam jak chcesz połączyć ukryte szafki z szafkami "od Julianny" od Julianny16 mają być zaraz za wysoką zabudową ( o ile będą) a ukryte na ścianie gdzie jest zlew i indykacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2015 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 od Julianny16 mają być zaraz za wysoką zabudową ( o ile będą) a ukryte na ścianie gdzie jest zlew i indykacja Nie starcza mi wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 21.02.2015 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Jeśli o mnie chodzi to miło mi Ciebie Beato poznać też pomyślałam o lacobelu, tylko do moich drewnianych frontów nijak mi będzie takie coś pasować Wzajemnie-niekoniecznie lacobel-może coś mlecznego,widziałam szkło dwuwarstwowe z zatopionymi różnymi materiałami w środku, nie wiem jak to się nazywa-ale wygląda ślicznie.Rozmawiałam ze znajomym-powiedział mi że mogę dać każdy materiał i da się zrobić,nie wiem czy jest metoda aby na np drewnopodobne, fornirowane czy drewniane nie można nałożyć przezroczystej szyby, widziałam nałożony biały i czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.02.2015 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Nie starcza mi wyobraźni Tobie ? Co TY dajesz ... ? edit może nie indykcja ale indukcja :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.02.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Wzajemnie-niekoniecznie lacobel-może coś mlecznego,widziałam szkło dwuwarstwowe z zatopionymi różnymi materiałami w środku, nie wiem jak to się nazywa-ale wygląda ślicznie.Rozmawiałam ze znajomym-powiedział mi że mogę dać każdy materiał i da się zrobić,nie wiem czy jest metoda aby na np drewnopodobne, fornirowane czy drewniane nie można nałożyć przezroczystej szyby, widziałam nałożony biały i czarny. trzeba się poważnie nad tym tematem zastanowić, może niech się projektantka wypowie, dajmy jej szanse A Ty jaką planujesz kuchnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts