Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

chyba sa takie modele co mozna do kanalizy podłaczyć - jak teraz pomieszczenie przygotowujesz to zrób - koszt juz duzy nie bedzie.

Dla mnie suszarka wazniejsza niz zmywarka. Uzywam regularnie.

Troche niszczy ubrania - zwłaszcza nasze, w Polsce kupowane, czesto niedostosowane do suszenia w suszarce.

W zamian za to wiekszość rzeczy nie wymaga prasowania jezeli wyjmiesz je zaraz po zakończeniu cyklu. Nie mowie tu oczywiście o meskich koszulach - tego nie da rady nie prasowac.

No i wszystko jest niesamowicie miekkie... róznica jest kolosalna. Raz nam się zarówka w suszarce popsuła i musialam 2 prania wysuszyc stara metoda. Dzieciaki zauwazyły różnice błyskawicznie. Młody zapytał: "Czemu te majtki sa jakies dziwne?"

POlecam z czystym sumieniem :)

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zgadzam się, że suszarka to kolejne cudo - ręczniki mięciutkie, pościele, ubrania:) Ja nie prasuję nic poza koszulami, zatem odchodzi mi 99% ciuszków - ale trzeba wyciągnąć zaraz po suszeniu, jak są ciepłe. Składam i buch do szafy:)

Wydaje mi się, że wywiewowe były podłączane do kanalizy, ale to poprzednie modele i raczej do nich nie wrócą. Kondensacyjne nie wymagają podłączenia - no ale kij wie, co wymyślą za kilka lat - może jak koszt nie duży, to rzeczywiście warto zrobić?

Ja najbardziej kocham suszarkę za to, że czarne rzeczy wychodzą z niej bez jednego paproszka, bez jednego kłaka psiego, czy kociego - są takie bosko czarne!

Beatko, dopytaj proszę o podłogi jak będziesz - ciekawa jestem, gdyby się nadawały do drewna to miodzio:D

co do podlog, to nie lepiej miec irobota? :rolleyes:

wlaczyc jak sie wychodzi z domu i niech odwala prace za pania domu... tzn jezdzi :D

O tym też myślałam,ale on tylko odkurza-chyba jest jakiś nowy co myje na mokro ale nie wiem jak i co.Te samojezdne odkurzacze są różne jedne ponoć nie zasysają wciągają brudu tylko zamiatają ,a te drugie mają taki ciąg jak normalny odkurzacz, a przed myciem na mokro też trzeba najpierw odkurzyć.Ciekawe jak to działa z alarmem?

a ja nie sądzę że ten irobot taki dobry jest bo przecież w rogach nie wygrzebie wszystkich paprochów a u mnie właśnie tam się najwięcej zbiera

za to z suszarką mnie zaintrygowałyście, ja byłam przekonana ze jak wyciąga się z tego urządzenia pranie to jest wymięte :bash: gupia, gupia, gupia :lol2:

ale nikt z znajomych nie ma to może dlatego :cool:

**ja mam tą myjkę WV50 - i też prawda że jak za sucha szyba to niedobrze ściąga, są smugi :( jak myłam tarasowe to akurat słońce było i grzało w nie... musiałam po umyciu, przed ściąganiem, jeszcze raz pomoczyć okno ścierką

**ooooo do ram też bym coś chciała... moje są nadal niedomyte po farbach :( powłaziło w te pory, bo rama nie jest gładka i kurna ciężko domyć :(

octem szorowałam i miejscami zeszło... ale są miejsca gdzie nawet ocet niepomaga :cry: Ł mówi że doczyści płynem do mycia silników - bo to wszystko wymyje... no zobaczymy

**patyczkami do uszu to ja czyściłam fugi na podłogach - ponad 80m2 :mad:

**suszarka do ciuchów to moje must have :) Ł krzywo patrzy na cenę tego cuda jedynie, ale obiecał że dostanę :) w swoim czasie

**jest irobot co myje podłogi :yes: oglądałam ostatnio jakiś program w tv i pokazywali go... jakoś ja osobiście bym nie kupiła tego - kosztuje fortunę, a u mnie milion pięćset przeszkód na podłogach, więc to bez sensu :D

Dziewczyny, a nie pokurczyły się Wam ubrania po tych suszarkach? Ja, po nauczce pierwszego suszenia, nie wkładam już koszulek, koszul i bluzek :( Po wyjęciu prania po programie "do szafy" okazało się, że większość bawełnianych rzeczy się zbiegła :bash: To dziwne, bo ręczniki się nie zbiegają, a też bawełniane :) Tak więc suszę wyłącznie bieliznę, skarpety, pościel i ręczniki. Ale i tak jestem zadowolona, bo dużo tego jest :D

Na prezentacji widziałam taki z elastyczną modelką z przodu i on zgarnial śmieci z rogów, jednak przy tej ilości lego walajacych się wszędzie dla mnie to urządzenie jest nieosiągalne ;)

Chyba wszystkie modelki elastyczne są,ale niestety niechętnie zamiatają,:rotfl:

Tomkowa rzeczy sie kurcza - zwłaszcza po pierwszym praniu. Dlatego nauczyłam się dzieciakom kupowac za duże ubrania i za duże skarpety :)

Mam jednak wrazenie ze kurcza się rzeczy kupowane w Polsce. Mam okazję czasem wyjezdzac w delegacje do Francji i tam czesto kupuje ubrania dla dzieciaków. One zazwyczaj się nie kurczą i ... nie traca kolorów!

Szocik masz racje co do jakosci ubran w PL a za granica :yes:

w DE nie bylo problemu z niczym..spodnie, bluzki wszystko ok wyjmowalam..

w NO jakosc ubran tez jest swietna :yes:

Justys... napisalas ostrzezenie i od razu literowka :lol2:

uuuwielbiam Cie :lol2: :hug:

no wiesz.. ten teges... nie chciałam aby było tylko na innych :rotfl::rotfl::rotfl: