Tomkowa 01.03.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Oj Juskra, gdybym umiała posługiwać się programami do wizualizacji, to narysowałabym Ci, jak to mogłoby u Ciebie wyglądać Nie napisałam, że żadnych blatów pod szafkami ukrytymi Oglądałaś dokładnie te obrazki ze strony producenta?? Myślałam, że Ci się to spodoba, bo ja się nią zachwycam niezmiennie I nie uważam, żeby dla takiej koncepcji potrzebna była 30-metrowa powierzchnia. Trzeba po prostu podejść do tego ze sprytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.03.2015 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Właśnie to rozkminiam ale moja kuchnia jest za mała na szerokość ma 342 cm, minus 60 cm wysoka zabudowa zostaje 280 cm, przejście z jednej i drugiej strony aby było wygodne musi mieć chyba 80 cm? co nam daje 160 i zostaje 120 cm na wyspę na której ma być płyta i zlew? dobrze rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.03.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 A ile jest na drugiej ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.03.2015 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 (edytowane) Oj Juskra, gdybym umiała posługiwać się programami do wizualizacji, to narysowałabym Ci, jak to mogłoby u Ciebie wyglądać Nie napisałam, że żadnych blatów pod szafkami ukrytymi Oglądałaś dokładnie te obrazki ze strony producenta?? Myślałam, że Ci się to spodoba, bo ja się nią zachwycam niezmiennie I nie uważam, żeby dla takiej koncepcji potrzebna była 30-metrowa powierzchnia. Trzeba po prostu podejść do tego ze sprytem bo w drugą stronę ( mam na myśli równoległą do okna) to się zmieść wyspa i stół a nawet szafki wrzucam wymiary kuchni http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/wymiary.jpg edit nie patrz na projekt funkcjonalny, to pierwsza z wersji i odrzuca ze względu na wąskie przejścia wokół wyspy ze stołem Edytowane 1 Marca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.03.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Tak na szybko i przepraszam, że inaczej nie umiem Pewnie powiesz, że się nie nadaje, więc nie będę się za bardzo rozpisywać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.03.2015 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 (edytowane) dlaczego tak zakładasz ? Twój rysunek jest bardzo czytelny, tą wersję musiałybyśmy z wymiarować tylko ja po prostu boję się aby nie było ciasno zresztą zrozumiałam Cię inaczej czyli ze wyspa ma być równoległa dłuższą ścianą do ukrytych szafek edit patrząc na Twoją koncepcję a właściwie wpatrując się to zastanawiam się czy wygodny będzie brak blatu za wyspą, myślę że w tej opcji wyspy, ukryte szafki z blatem musiały by być za plecami "kucharza" Edytowane 1 Marca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.03.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Tak mówiłam, że wyspa równolegle do ukrytych, bo tak byłoby najlepiej. Stwierdziłaś, że jest za mało miejsca, więc narysowałam odwrotnie. Upieram się jednak, że pierwszy pomysł też się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.03.2015 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 (edytowane) Tak mówiłam, że wyspa równolegle do ukrytych, bo tak byłoby najlepiej. Stwierdziłaś, że jest za mało miejsca, więc narysowałam odwrotnie. Upieram się jednak, że pierwszy pomysł też się zmieści [ATTACH=CONFIG]307000[/ATTACH] Tomkowa, ja to tak sie znam na projektowaniu jak nawet nic mi nie przychodzi na myśli :rotfl: ale coś tam próbuję robić i wyszło mi że jednak nie ma miejsca na zaproponowane przez Ciebie rozwiązanie wyspa ma 200x60 i jest tam zlew 50 i płyta 60, stół ma 70x100 czyli i tak mały a w tym artykule pisze o wyspie jakie powinna mieć rozmiary przy sprzętach https://www.kuchnie123.com.pl/blog/news/wyspa-w-kuchni-wyspa-kuchenna-kuchnia-z-wyspa/marzy-mi-sie-wyspa-w-kuchni.html Edytowane 1 Marca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.03.2015 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Jak się nie zmieści, to się nie zmieści Można by to jeszcze inaczej rozwiązać (ukryte szafki na całej wysokości ściany), a wyspę też w L i stół w tej "elce", ale chyba za bardzo mieszam Szkoda mi po prostu pomysłu z ukrytymi szafkami, który polubiłaś, przez to, że projektantka źle go ubrała w tej kuchni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.03.2015 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Jak się nie zmieści, to się nie zmieści Można by to jeszcze inaczej rozwiązać (ukryte szafki na całej wysokości ściany), a wyspę też w L i stół w tej "elce", ale chyba za bardzo mieszam Szkoda mi po prostu pomysłu z ukrytymi szafkami, który polubiłaś, przez to, że projektantka źle go ubrała w tej kuchni.. pomysł jest super zrobiłam drugą Twoją wersję wyrabiam się edit przecież to Ty pierwsza zauważyłaś że szafki są średnio funkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.03.2015 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 No tak, zupełnie niefunkcjonalne, jeżeli będą nad szafkami stojącymi, których blat ma 60 cm Ale jeżeli byłby po całości od góry do dołu i rzeczywiście ukryte (czyli byłoby wrażenie "czystej" ściany) to już zupełnie zmienia postać rzeczy Nie musiałyby być też takie głębokie, wystarczyłoby 40 cm. Głębokie na 60 cm byłyby na drugiej ścianie. Ale miałabyś schowków!! Ja narysowałam coś takiego: Do stołu taborety, które stałyby pod blatem. U mnie sprawdzają się świetnie i zaoszczędziłam sporo miejsca Niestety, w na Twoim i moim rysunku, bolączką jest mała ilość blatu roboczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.03.2015 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 :rotfl: projektantki z nas do łóżek marsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.03.2015 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.03.2015 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 :rotfl::rotfl: dziękuję Ci za wsparcie http://emotikona.pl/emotikony/pic/flower.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.03.2015 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Polecam się http://emotikona.pl/emotikony/pic/0ulan.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 02.03.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Dziewczyny - przejścia na 70parę cm to strasznie mało:( Moim zdaniem za mała kuchnia, żeby robić obejścia naokoło wyspy (szkoda tego miejsca). Jeśli miałaby być wyspa i swobodny dostęp do szafek ukrytych to może coś takiego? - szafki ukryte na 30cm, blat śniadaniowy niższy niż wyspa http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsyoz55gk7.jpg Można by jeszcze zamienić miejscami ukryte szafki z wysoką zabudową i uzyskać te 30cm na przejście za krzesłami na taras. Wtedy piekarnik schować pod płytą, albo wyrzucić na drugą stronę blatu (jeśli rzadko korzystasz). Za wyspą przechowywać nakrycia świąteczne, a blisko wyspy codzienne - jest tego strasznie dużo, tych schowków:D http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsqodfxact.jpg chociaż moim zdaniem opcja ze stołem jest fajna - stół jest mobilny i w razie szykowania dużej imprezy, Wigilii i kilku osób krzątających się po kuchni, zawsze można stół przesunąć i zyskać więcej miejsca:) Sam stół też wygodniejszy do jedzenia, tym bardziej, że chcecie z niego korzystać na co dzień Edytowane 2 Marca 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.03.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ja uwielbiam wyspy na wielkich przestrzeniach. Juskro - twoja kuchnia ma wymiary do mojej zblizone - nie wypbrazam sobie w mojej kuchni postawic wyspy i wokół niej sie przeciskac. W swojej kuchni mozesz miec wszystko elegancko rozstwione i mnostwo miejsca. ze pozwole sobie napisac tonem ostrym: nie kombinuj bo przekombiujesz to musi byc najbardziej funkcjonalne pomieszczenie bo i drogie i z remontem ciezko a i czasu spedza se w nim duzo! salon jak schrzanisz to meble poprzestawiasz i po bólu - tu juz duzo gorzej. Wyrzuc wyspe, wyrzuc barki - zrób zwykła prosta kuchnie ze stolem - jesli potrzebujessz (wielokosc stołu mozesz dopasowac do wielkosci pomieszczenia) 11m2 to nie jest wielkosc z zurnali! Po wstawienie mebli szału ni ma Wiem bo dokladnie tyle mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 02.03.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ah przebrnelam przez nieprzeczytane posty. Ogólnie osobiście u siebie bym ukrytych szafek bym nie robiła ale skoro bardzo Ci się podobają to rob! W najgorszym przypadku ich nie będziesz.używać często i będą magazynem na różne 'graty' ale jeśli mialabys je pokochać to będziesz żałować. Tonie jest coś co ci zajmnie pół pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 02.03.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 A zeby nie przychodzić z pustymi rękami, jeśli dalej szukasz grafik to może coś z tego ci się spodoba: Odszukane po haśle "minimalistic art blue circle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Jus, a jak z salonem? Pani coś wymyśliła sensownego? O kuchni nie piszę, bo nic nie dodam. Jakbyś potrzebowała jakiejś przymiarki, mów MAm jeszcze kilka inspiracji na zabudowę ściany, gdyby trzeba było panią nadal inspirować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts