Juskra 19.01.2015 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Juskro, wklej proszę (bo już się gubię) dwie najfajniejsze wg Ciebie opcje - coś pomyślimy. Nie zniechęcaj się - zawsze możesz zajrzeć do mnie na początkowe strony i zobaczysz, że koncepcji było (co najmniej!) naście:lol2: Chloe ja się nie zniechęcam, kocham swój domek chociaż jeszcze go prawie nie ma ja po prostu już się trochę zamotałam to chyba przez brak wyobraźni przestrzennej ( tak to się mówi ? ) muszę wszystko zobaczyć czarno na białym i wtedy mogę powiedzieć - tak podoba mi się, będzie wygodnie itd Problem w tym, że na inspiracjach tak pięknie to wygląda ale te pomieszczenia są takie ogromne..., zawsze szybko podejmowałam decyzje a tu okazuje się że mam tyle dylematów, wkurzam się sama na siebie a podoba mi się to rozwiązanie o którym pisze w ostatnim poście Pestka, oraz http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/4A.jpg i na środku stół ( lodówka zabudowana, tradycyjna) potem: http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/3.jpg oraz projekt Any z okrągłym stołem bo wydaje się że jest dużo miejsca i blatów, ale w sumie jest podobny do wizki od Alicyji a nad ostatnim pomysłem Any pracuje dopiero moja wyobraźnia i sama widzisz że ciężko mi nawet do dwóch zredukować Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2015 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Eh, to chyba już nie będę mieszać, bo to widzę przeszkadza. tylko jeszcze a propos za małej ilości blatów: Takie coś zaprojektowała w jednej z kuchni forumowa Magda34. To bardzo życzliwa i pomocna osoba i... świetna projektantka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Juskra - myślałam o czymś takim http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/5_zps00781242.jpg blat stołu oczywiście niższy od blatu roboczego.Na całej prawej ścianie możesz robić magiczne-znikające szafki za przesuwnymi panelami:)Nad wyspą okap lampowy + lampa:) Jeśli kuchnia ma 360cm do okna to zostaje przejście przy wyspie z dwóch stron po 105cm, przy blacie na 90cm Pestka - stół i stołki z szuflad już kiedyś widziałam:) GENIALNE! Edytowane 19 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.01.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) No dobra - nie wiem, czy to wykonalne ale narysowałam to, co w większości było już proponowane http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ee4f9c085f0.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bac8916f935f.png Przepraszam za jakość - robiłam na szybko.Ściana z wysoką zabudową może być zupełnie ukryta przy odpowiednim położeniu stelaży g-k albo podciągnięta pod sufit - wtedy masz dodatkowy rząd szafek. Pomysł Any fest fajny, wydaje mi się tylko że taki długi ciąg na środku mocno ogranicza, gdy w kuchni pracują dwie osoby. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 20.01.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Pomysł Any fest fajny, wydaje mi się tylko że taki długi ciąg na środku mocno ogranicza, gdy w kuchni pracują dwie osoby. Chloe - niekoniecznie. Dlatego m.in dałam po przekątnej płytę i zlew. Płytę można również przesunąć bardziej w prawo (jeśli wszyscy praworęczni) i zostawić więcej blatu z jednej strony. Przy tym układzie najkorzystniej sprawdziłby się blat równej wysokości, z hokerami wsuniętymi pod blat od strony kuchni - byłoby 360cm blatu - jak lotnisko - można jednocześnie robić 100 pierogów i 4 pizze:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.01.2015 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Chloe - niekoniecznie. Dlatego m.in dałam po przekątnej płytę i zlew. Płytę można również przesunąć bardziej w prawo (jeśli wszyscy praworęczni) i zostawić więcej blatu z jednej strony. Przy tym układzie najkorzystniej sprawdziłby się blat równej wysokości, z hokerami wsuniętymi pod blat od strony kuchni - byłoby 360cm blatu - jak lotnisko - można jednocześnie robić 100 pierogów i 4 pizze:P Ana ale ustaliliśmy, że hokery są średnio wygodne i koniecznie musi być stół to jest pewnik. Zaproponowane przez Ciebie rozwiązanie jest bardzo fajne i nowoczesne ale robi się jamnik No dobra - nie wiem, czy to wykonalne ale narysowałam to, co w większości było już proponowane http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ee4f9c085f0.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bac8916f935f.png Przepraszam za jakość - robiłam na szybko. Ściana z wysoką zabudową może być zupełnie ukryta przy odpowiednim położeniu stelaży g-k albo podciągnięta pod sufit - wtedy masz dodatkowy rząd szafek. Pomysł Any fest fajny, wydaje mi się tylko że taki długi ciąg na środku mocno ogranicza, gdy w kuchni pracują dwie osoby. rozwiązanie z L - ką a w środku stół jest chyba opcjonalne, marzenia marzeniami ale trzeba wreszcie zejść na ziemię Chloe dlaczego kwestia wyspy była dla Ciebie taka ważna? Eh, to chyba już nie będę mieszać, bo to widzę przeszkadza. tylko jeszcze a propos za małej ilości blatów: [ATTACH=CONFIG]299894[/ATTACH] Takie coś zaprojektowała w jednej z kuchni forumowa Magda34. To bardzo życzliwa i pomocna osoba i... świetna projektantka. [ATTACH=CONFIG]299895[/ATTACH] Pestko, Ty jesteś moim guru jeśli chodzi o propozycje rozwiązań wszelakich! Uwielbiam Twoje posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 20.01.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Tak Juskra - w wizce wstawiłam zwykłe krzesła z blatem na wysokości stołu. Ustawione w L będzie też bardzo ładne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.01.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Tak Juskra - w wizce wstawiłam zwykłe krzesła z blatem na wysokości stołu. Ustawione w L będzie też bardzo ładne:) Chyba jest najbliższe ideału gdyby to była Twoja kuchnia które byś wybrała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.01.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Dla mnie wyspa jest po prostu stołem roboczym ale takim, przy którym można siedzieć. Zdążyłam się już przekonać, że świetnie nadaje się jako barek i stół szwedzki;) Jakoś tak zakodowałam sobie w głowie, że mając blaty robocze, które można obejść z każdej strony, łatwiej będzie pracować kilku kucharzom i czerpać z tego przyjemność, bo są zwróceni ku sobie. Kiedy kuchnia jest duża, wyspa podnosi jej funkcjonalność, bo strategiczne punkty L-Z-P mają szansę być bliżej siebie. Przy małej kuchni odwrotnie - stoi mebel,który w zasadzie może tylko przeszkadzać. U Ciebie jestem za stołem - będzie ładnie, z takim okrąglaczkiem to już w ogóle mniam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 20.01.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Juskra - zapraszam do mnie na str.22 - właśnie wstawiłam nowy dom, z nową kuchnią i właśnie jamnikiem - ja je uwielbiam:) Hokery bywają wygodne, nie muszą być stołki;) Choć dla siebie w mojej wirtualnej kuchni szykuję niskie siedzisko przy oknie z poduchami (kocham!).Ale też podobają mi się okrągłe stoły, zwłaszcza na jednej nodze, jak tulip - mają w sobie pewną magię, której brakuje w stołach prostokątnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.01.2015 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Chloe, nie potrafię znaleźć u Ciebie wymiarów Twojej kuchni, podasz? jest trochę podobna układem do mojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2015 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Okrąglaczka też można przytulić do wyspy i jak ładnie to wygląda. Łatwiej z takim niż z prostokątem, bo sobie człowiek bieder nie siniaczy w pośpiechu latając po kuchni Do tych stołów i wysp mam jeszcze takie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.01.2015 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Oj Pesteczko, rozbudzasz moje zapędy w stronę stołu przyklejonego do wyspy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.01.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Choć dla siebie w mojej wirtualnej kuchni szykuję niskie siedzisko przy oknie z poduchami (kocham!). Ale też podobają mi się okrągłe stoły, zwłaszcza na jednej nodze, jak tulip - mają w sobie pewną magię, której brakuje w stołach prostokątnych:) Marzyło mi się takie siedzisko:) -- Moja kuchnia ma 4x 4,85m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 21.01.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Marzyło mi się takie siedzisko:) -- Moja kuchnia ma 4x 4,85m Chloe - no i czemu nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.01.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Bo mam same okna do podłogi;). W kuchni za to narożne ale tak usytuowane, że nie dało rady wcisnąć siedziska bez szkody dla ciągu roboczego. Może przy drugim domu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 21.01.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Bo mam same okna do podłogi;). W kuchni za to narożne ale tak usytuowane, że nie dało rady wcisnąć siedziska bez szkody dla ciągu roboczego. Może przy drugim domu;) no życzę z całego serca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.01.2015 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Bo mam same okna do podłogi;). W kuchni za to narożne ale tak usytuowane, że nie dało rady wcisnąć siedziska bez szkody dla ciągu roboczego. Może przy drugim domu;) od kilu osób słyszałam że dopiero trzeci dom jest taki jaki nam odpowiada... Co Wy na to ? Bo mi się ta opcja nie podoba! Mam już 40 lat i to mój pierwszy dom więc trzeciego to ja już nie doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.01.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Marzyło mi się takie siedzisko:) -- Moja kuchnia ma 4x 4,85m duża ... i tak fajnie wygląda! jesteś zadowolona z układu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 21.01.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) od kilu osób słyszałam że dopiero trzeci dom jest taki jaki nam odpowiada... Co Wy na to ? Bo mi się ta opcja nie podoba! Mam już 40 lat i to mój pierwszy dom więc trzeciego to ja już nie doczekam Juskra, dlatego rysuję, żeby był jedyny:) Daj Boże, żeby udało mi się wszystko przemyśleć Twój też będzie idealny - czy on już stoi? Chloe - na której stronie jest Twoja kuchnia? - nie mam siły przekopywać się przez 200 stron:( Edytowane 21 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts