Tomkowa 02.03.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Zerknij i wyobraź sobie, że zamiast tych dwóch foteli jest sofa U Ciebie efekt będzie jeszcze lepszy, bo jest więcej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.03.2015 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Tomkowa też od początku byłam za opcją aby na tej ścianie była kanapa bo gość wchodzi i widzi "zaproszenie do gościny" ale w sobotę jak zobaczyłam te okna to zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej mieć z kanapy widoki z okna i tv jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.03.2015 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Zerknij i wyobraź sobie, że zamiast tych dwóch foteli jest sofa U Ciebie efekt będzie jeszcze lepszy, bo jest więcej miejsca [ATTACH=CONFIG]307054[/ATTACH] problem z tym że my z córką lubimy na leżąco.... każda ma swój róg i jeszcze nasz kanapowiec musi mieć koło nas miejsce więc zostaje jednak rogówka Tak teraz zauważyłam że aktualnie jestem na etapie dwóch pewników, tz rogówka i stół w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.03.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Tomkowa też od początku byłam za opcją aby na tej ścianie była kanapa bo gość wchodzi i widzi "zaproszenie do gościny" ale w sobotę jak zobaczyłam te okna to zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej mieć z kanapy widoki z okna i tv jednocześnie No to właśnie jeżeli rogówka jest w tym miejscu, czyli na najdłuższej ścianie, to masz widok i na tv i na okna - zależy jak siądziesz Ale zrobisz, jak uważasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.03.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 jutro jadę na budowę z projektantką to jeszcze raz zrobimy "wizję lokalną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 02.03.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ja jestem,za wersją przestawienia kanapy,na przeciwległą ścianę,( tylko czy zmieści się tam narożnik?) nie tylko z powodu możliwości oglądania tv z kuchni.Wolałabym patrzeć na ogród, po to masz dom z widokiem na zieleń i przestrzeń aby cieszyć oko.Otwierasz okna ramionami na zewnątrz-warto to mieć przed oczami,teraz tak impreza ogrodowa na zewnątrz,przenosicie się do środka i siadacie tyłem do ogrodu,fajnie oświetlony ogród nocą też fajnie wygląda.Ja teraz siedząc na kanapie nawet oglądając TV zerkam przez okno tarasowe. Co do kontaktu z gośćmi siedzącymi,na kanapie z Tobą w kuchni,mój M (pokazałam mu zdjęcia) stwierdził-mąż na kanapie, a goście na fotelach postawionych naprzeciw kanapy-już problem rozwiązany. Jeden słup po montażu okien przestanie być widoczny , zostanie tylko ten tarasowy, denerwuje Cię dlatego że jest stosunkowo blisko okna,możesz zrobić sobie hamak,będzie wyglądało że specjalnie tak miało być-oświetlenie-wieczorem można czytać na nim. Co do wyposażenia,lampa przy fotelu mi nie pasi,podobałaby mi sie taka ścięta kula (coś a la reflektorek tylko duży na ruchomym ramieniu.Stolik kawowy wolałabym ten poprzedni-był tez większy praktyczniejszy-lepiej będzie wyglądać przy dużym narożniku-ale nad tym spokojnie można myśleć później.czy też bezinwazyjnie wymienić. Podoba mi się nowa szafka TV. Rolety mamy, montowane w cofniętych nadprożach z rewizją na zewnątrz koniecznie tak chciałam-zamawialiśmy 1 grudnia,już nie pamiętam modelu. Zamontowali 5 okien,reszta jutro-czy skończą zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.03.2015 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Bejaro ciekawa jestem czy tylko ja mam takie dylematy pt gdzie postawić kanapę dzięki za rozsądne argumenty:) trudne te urządzanie, z mieszkaniem nie miałam takich problemów. Słupy są za blisko, hamak się nie zmieści ale pomysł mi się podoba Myślę, że powinien się tam narożnik zmieścić, ściana ma 282 cm też właśnie mamy takie rolety to nadal czekam na obiecane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 02.03.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Dylemat, czy wybór może, ja nie miałam takiej możliwości musi stać tam gdzie stać będzie.Jak skończą to będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.03.2015 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 bo Ty się odpowiednio przygotowałaś jak będę budować ten przysłowiowy trzeci dom też się przygotuję i projekt całego domu zacznę od kuchni :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 02.03.2015 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 bo Ty się odpowiednio przygotowałaś jak będę budować ten przysłowiowy trzeci dom też się przygotuję i projekt całego domu zacznę od kuchni :rotfl::rotfl: Ja mam gotowiec, bez działówek w kuchni-na tę okoliczność przygotować należy armatę.,innaczej nic nie mozna poprzestawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.03.2015 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 ale Twoja kuchnia ma 36 m2 o ile dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 02.03.2015 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Chloe nie gniewaj się na mnie gdzieś, ktoś, coś powiedział że miałaś zbliżony problem to zapytałam mnie nie denerwuje słupek w oknie, tylko za oknem będę z nim żyć jak już wcześniej napisałam Ana zanim to pnącze wyrośnie to z pewnością zostanę już babcią i będę miała inne zmartwienia Dziewczyny, pamiętacie że jestem twardą Hanyską w dodatku stąpam po ziemi bardzo mocno i obłoki nie dla mnie dam radę żyć ze słupkiem złości mnie owszem, lepiej jakby go nie było ale jest Niekoniecznie. Ja się zapaliła na Zielona elewacje - tak zapuscic ja cała zielskiem do samego dachu tylko to trwało by wieki. Ale mój tata który kryzys wieku średniego rozwiązał idąc na studia botaniczne mówił o paczkach które rosną bardzo szybko i on mi je załatwi w celu zapuszczenia owego domu. Oczywiście zapomniałam nazwę ale jak chcesz to poproszę go o nią To już jakieś przegięcie - już 3 strony doszły... nie nadążam Edytowane 2 Marca 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.03.2015 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 chętnie poproszę tatę o poradę, ma blisko do mnie chyba? Aniko dasz radę, zaraz wrzucę kolejna osłonę salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.03.2015 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 dla nocnych marków i rannych ptaszków osobiście zakochałam się w pierwszej wersji ale w tej podobają mi się lampy http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/salon/III%20wersja/1.jpg http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/salon/III%20wersja/2.jpg http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/salon/III%20wersja/3.jpg http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/salon/III%20wersja/4.jpg http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/salon/III%20wersja/5.jpg http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/salon/III%20wersja/6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.03.2015 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) A gdzie ta pierwsza wersja? Te wizki są przedziwne, zupełnie zaburzają proporcje pomieszczenia. Stół wygląda na stojący na jego środku. Lampy zupełnie nie w moim guście, a już zupełnie "kask kosmonauty" w roli wiszącego fotela Jak się w to wsiada? Wybacz Justyś, zabomblowana ta wersja salonu Już wcześniej miałam zapytać o zasłony. Rozumiem, że oknach tarasowych są montowane do górnego glifu, tak? Okna otwierają się na zewnątrz? A jak jest zawieszona zasłona w oknie przy telewizorze? Edytowane 2 Marca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.03.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Oooo...mój ulubiony fotel:DLampy nad stołem i fotel fajny - ale lampy nad stoliczkami to już za dużo. Do całości zupełnie nie pasuje lampa przy fotelu - moim zdaniem:(Obróciłabym też stół o 90st - w tym ustawieniu odnosi się wrażenie, że szczytowy fotel wpadnie w stolik kawowy. Czy projektantka będzie Ci robić wizkę z przeniesioną rogówką? To może fajnie wyglądać - dwa duże meble (rogówka i stół) będą po przekątnej, co może nadać wrażenia lekkości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.03.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Bejaro ciekawa jestem czy tylko ja mam takie dylematy pt gdzie postawić kanapę Witam, nadrabiam zaleglosci bo ostatnio nie bylam w stanie (chorobsko po 3 dniach bycia zdrowa wrocilo do tego stopnia ze zapalenia ucha dostalam i jestem na antybiotyku ) Justys, ja do tej pory mam dylemat jak i gdzie postawic kanapy od poczatku chcialam miec rogowke, ale majac teraz rogowke i problem z ustawieniem jej w sensie zmiana ustawienia, nie dam rady... wiec ja obstaje za 2 kanapami u siebie:) slup pod tarasem zabudowanym tez mam, ale u mnie jest on dalej niz u Ciebie, szkoda ze tak wyszlo ale nie ma tego zlego, wiec glowka do gory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.03.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Juskro, fotel fajny ale kosztuje fortunę Wydaje mi się, że lampy są za duże ale to może być wina wizualizacji. U mnie też na wizkach wychodziło przekłamanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.03.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 w wizkach tez mi cos nie pasi..tych lamp okraglych za duzo jak dla mnie to ze nad stolem sa okragle nie oznacza ze w innych miejscach tez takie musza byc Tak sobie pomyslalam, a co bys powiedziala na kanape modulowa? ze mozesz miec z niej i rogowke i oddzielne kanapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 03.03.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Mój tata z drugiej strony Polski kręci nosem na myśl o konieczność przejechania na moją ;P salon bardzo kosmiczny. Klimat trochę Starego Bonda :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts