Tomkowa 04.03.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 miesza Ci się, miesza... ze hej a pierogów lepić nie potrafię Wielkie mi co, pomieszać dwa obrazki, z ukrytymi szafkami i bez http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wacko2.gif Z tym nieumieniem to się nie przejmuj, ja też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.03.2015 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Jeśli ściana zostanie gładka będzie nowocześnie i elegancko:D Jestem absolutnie na tak! Będzie miejsce na grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 04.03.2015 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 dziewczyny ale teraz tak na poważnie, czy to będzie wygodne? w kuchnia L jest jednak bezpieczna, sprawdzona i funkcjonalna, w tej trzeba się będzie "przeciskać" przejście między wyspą a zabudową ma 106 cm, czy to wystarczy? kolejna kwestia to dojście do okna, mamy analityka na sali ? przydała by się sprout, ona zawsze mnie sprowadza na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.03.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Jus - wg moich obliczeń po wstawieniu zabudowy na 62 zostaje Ci do okna 282.Jeśli postawisz centralnie wyspę o głębokości 90cm to zostanie z obu stron 96 Wyspę można dać na 80cm głębokości i zabezpieczyć płytę (chyba, że decydujesz się na okap wysuwany z blatu - to będzie barierka przed spadającymi garnkami na wnuki;)Wtedy po obu stronach masz 101 Z drugiej strony - są 4 dorosłe osoby. Jak będziecie siedzieć wszyscy przy stole to nikt się nie będzie przeciskać na taras....Jak zjecie to wsuniecie krzesła i przy 100cm przejdziecie "pod rękę":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.03.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Aaa...moja obecna kuchnia jest mocno prostokątna i wąska. Między blatami mam 138cm i kręcimy się po kuchni w 5-tkę, dzieci z reguły kulają się po podłodze, albo siedzą i grają w grę - miejsca dużo, nikt się nie obija o siebie. Dla Was 100 moim zdaniem wystarczy. Ustaw sobie kartony jakieś, albo szafki i pokręćcie się w takim korytarzu, żeby unaocznić sobie to ustawienie Aa..i jeszcze jedno - takie ustawienie zapewnia wygodą pracę dwóm osobom po przeciwnych stronach wyspy - wspólne szykowanie śniadań, wspólne gotowanie. Zobaczysz, że po stronie zlewu będzie z reguły jedna osoba się krzątać Edytowane 4 Marca 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.03.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Świetnie Ci idzie - od razu widać, co i jak do tej kuchni wchodzi:yes: Ja nadal obstaję za przecięciem/skróceniem tego wagonu na środku, aczkolwiek zmieniłaś układ, bo lodówka nie jest już na końcu, więc będzie wygodniej. Podwyższam ocenę Ps. wcale nie masz małej kuchni:no: Edytowane 4 Marca 2015 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.03.2015 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Tez polecam ustawianie kartonów. Mozna jeszczy rysowac na scianach, ale kartony sa lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 04.03.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Tez polecam ustawianie kartonów. Mozna jeszczy rysowac na scianach, ale kartony sa lepsze O tak... my też w ten sposób "testowaliśmy" różne koncepcje ustawienia w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 04.03.2015 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 dzięki dziewczyny tylko skąd ja wezmę tyle kartonów na tej pipidówie póki co zdam się na rysowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 04.03.2015 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Świetnie Ci idzie - od razu widać, co i jak do tej kuchni wchodzi:yes: Ja nadal obstaję za przecięciem/skróceniem tego wagonu na środku, aczkolwiek zmieniłaś układ, bo lodówka nie jest już na końcu, więc będzie wygodniej. Podwyższam ocenę Ps. wcale nie masz małej kuchni:no: dzięki, Wy tak wysuwacie wysoko poprzeczkę że się rozkręcam :rotfl: nie mogę przeciąć tego wagonu bo albo wyspa albo stół będzie za krótki ale mogę zrobić stół wolnostojący i gdyby był zawalidrogą ( np na imprezach) możnaby go wynieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.03.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Dasz rade... karton do kartona i zbierze sie miarka 9troche inaczej to było, ale nic to ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 04.03.2015 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Jus - wg moich obliczeń po wstawieniu zabudowy na 62 zostaje Ci do okna 282. Jeśli postawisz centralnie wyspę o głębokości 90cm to zostanie z obu stron 96 Wyspę można dać na 80cm głębokości i zabezpieczyć płytę (chyba, że decydujesz się na okap wysuwany z blatu - to będzie barierka przed spadającymi garnkami na wnuki;) Wtedy po obu stronach masz 101 Z drugiej strony - są 4 dorosłe osoby. Jak będziecie siedzieć wszyscy przy stole to nikt się nie będzie przeciskać na taras.... Jak zjecie to wsuniecie krzesła i przy 100cm przejdziecie "pod rękę":) Ana a co masz na myśli pisząc zabezpieczyć płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.03.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Gdyby pojawiły się wnuki, albo gdybyś gotowała z rozmachem, to żeby garnek nie pojechał na drugą stronę wyspy można dać np szybę montowaną blat-sufit.Albo właśnie wysuwany z blatu okap:) "wagon" nie powinien straszyć bo jest zróżnicowany wysokością. Można oczywiście dać osobny stół, ale to zawsze będzie dostawka;)Mnie się podoba jak stół "wcina" się w blat - można nawet naddać go 5-10cm od strony tarasu i o te 5-10cm wcześniej skończyć, tak jakby z jednej strony "oplatał" wyspę. Jest sporo takich inspiracji - Pestka też wklejałanphttp://www.manao.pl/sites/default/files/09-05_aneks.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.03.2015 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Juskra - jeśli na budowie masz styropian, to jest to idealny materiał da "modelowania" - ja tak sobie stawiałam sofę i narożnik oraz stół Szczerze polecam. Co do półwyspostołu - zrób sobie model na budowie i od razu będziesz wiedzieć, czy Ci wygodnie - nie można wykluczyć, że taki układ będzie bezkolizyjny i bezprzepychankowy. Ana dobrze mówi- różnica poziomów i faktur ładnie podzieli przestrzeń - sprawdź tylko, czy jest wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.03.2015 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Chloe - popieram - styropian najlepszy:) Ostatnio u koleżanki na budowie zbudowałyśmy łazienkę z umywalkami i wanną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 04.03.2015 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Wiesz jak to jest Ana, wszystko na inspiracjach ładnie wygląda ale w realu to potem trudniej to odwzorować Przejścia byłoby na "styk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.03.2015 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Loguję się, bo mnie zaskoczył ten układ. Przepraszam, bo nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego co napisałyście. Przepraszam też wszystkie dziewczyny zachwycające się tym ostatnim układem, ale nie wydaje się Wam, że marnuje miejsce? Chodzi mi o tę przestrzeń między wyspą a oknami, gdzie nie ma stołu. Nie masz małej kuchni Jus, ale tym układem na pewno wytniesz sobie kawałek użytku, bo rzadko tam staniesz i nic nie postawisz. No chyba, że będą z tamtej strony otwierane szafki, gdzie włożysz rzeczy rzadko używane (taki podblatowy pawlacz). Na inspiracjach, które pokazujecie kuchnia jest otwarta, więc nie ma tego problemu. U Ciebie jest ściana i okno. Dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.03.2015 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 To się nazywa miec wyobraźnie przestrzenna!!! Witajcie w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 04.03.2015 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 mały problem ... nie mam jeszcze styropianu pamiętacie że ja dopiero dach kładę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.03.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 mały problem ... nie mam jeszcze styropianu pamiętacie że ja dopiero dach kładę ? A podłogi na gruncie nie ocieplaliście? Zobacz, jaki macie kupić i przywieź 4 paczki -nie zmarnują się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts