Sprout 05.03.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 O, widzę wersje Any Bardziej przemawia do mnie wersja 2 (z patelni nie pryśnie w oko siedzącemu przy "stole"). Ale są aż dwa narożniki, do których dostęp zawsze jest nieco utrudniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.03.2015 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Ana, jesteś najkreatywniejsza z kreatywnych najwięcej wersji stworzyłaś TY:) ale pamiętasz już kiedyś przerabialiśmy opcję ze stołem w tym miejscu i myślę, że jak będziemy siedzieć przy stole, krzesła będą odsunięte to znajdziemy się w strefie wejścia do kuchni Sprout a doczytałaś że pisałam ze jesteś potrzebna aby sprowadzić nas wariatki na ziemię co do uwag kuchennych to muszę jeszcze raz je przeczytać, bo trochę zagmatwane i mieszają mi się już wersje co do stołu, to imprez dużych jest max 5 więc duży stół musi być, bardzo go chcemy, natomiast będzie z dostawkami, które będą sobie leżakować w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.03.2015 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Sprout gotuję głównie ja, czasem pomaga mi córka, posiłki wspólne to raczej w weekend, w tygodniu jest to trudne. Opcja z wolnostojącą wyspą i siedzeniem przy niej była przerabiana, jest za wąsko, wiec nie szukaj Ana dlaczego siedzenie obok siebie jest niewygodne? wąsko? czy dlatego ze nie będziemy się widzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.03.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Sprout Ana dlaczego siedzenie obok siebie jest niewygodne? wąsko? czy dlatego ze nie będziemy się widzieć? A tak mi się z barem szybkiej obsługi kojarzy;) (choć lubię) Nie wiem, jak postrzegasz kuchnię? Ile czasu w niej przebywasz? I nie chodzi o samo mieszanie w garnkach. Dla mnie np kuchnia jest mega ważna - gotuję trochę, czasem pichcę jakieś sałatki - teraz mam kuchnię do kitu - a marzę o kuchni, w której będę sobie siedzieć wygodnie - bo w kuchni mam blisko do kawy, blisko do przekąsek;) Idąc do kogoś, kto ma krzesła w kuchni zawsze tam siedzimy - uwielbiam ploty w kuchni i kawkę w kuchni;) Jeśli też tak postrzegasz kuchnię - to siedzenie w rządku z psiapsiółką niewygodne;) Sprout - ukłon dla Ciebie za logikę Musisz być nieprawdopodobnie praktyczną osobą W kuchni Jus też mi się najbardziej podoba wersja ze zlewem daleko, z płytą na krótkim blacie i całym roboczym "twarzą" do reszty - można oglądać, gadać i siekać jednocześnie;) Narożnik między zlewem a płytą idealny na sprzęty i narzędzia Drugi idealny na ekspozycję owoców i ciasteczek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sprout 05.03.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) Ana, dziękuję, bo traktuję to jako komplement. Nie wiem, czy jestem nieprawdopodobnie praktyczna - patrząc na mój dom, wprost przeciwnie Mam raczej niedopasowaną do siebie/nas kuchnię (choć i tak uważam, że na zastane warunki wycisnęłam z niej sporo) i jeśli mogę, staram się odwodzić innych od popełniania moich błędów. No i robię się z wiekiem wygodna - przy czym wygoda to dla każdego coś innego, stąd te wszystkie moje pytania. Nota bene Justysiu, chyba Twoja projektantka powinna je zadawać?... Mam nadzieję, że tak jest. Narożniki są super do ekspozycji tego, co ma stać na blacie. Gorzej z dostępem do szafki. Są co prawda odpowiednie systemy - jeśli są na nie środki, to super. Ja nie miałam i dziś nurkuję w takich szafkach. Ale cieszę się, że je mam, bo nie mam spiżarki! Jus, mając na myśli na środku wyspę/stół roboczy, myślałam raczej o czymś rozmiarów i tak planowanego stołu kuchennego. Tyle, że może mieć on wysokość "barową" (wraz z wyższymi krzesłami), dzięki czemu można byłoby przy nim również wygodnie pracować na stojąco. Edytowane 5 Marca 2015 przez Sprout Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.03.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 To odpowiem za Justynkę - "stołkom barowym mówimy nie";) Narożne szafki mają fajne systemy - choćby ikea i w cenie rozsądnej.Ale prawdą jest, że narożne 90 z półką to przekleństwo - też jedną taką zastaną mam i nurkuję i się wściekam;) Sprout - oczywiście, że komplement - podziwiam Twoje uporządkowanie:) Mi do tego daleko, ja raczej z drużyny wariatek jestem i zawsze mówię, że nie ma rzeczy niemożliwych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 05.03.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Co do wyciskania z przestrzeni jak najwięcej to też jest zdradziła sprawa. Mój największy szał gotowania miałam w kuchni o wymiarach 1,5 na 2m. Przeprowadzając się szukałam dużej kuchni. Teraz mam ogromną przestrzeń. Największe pomieszczenie w domu do którego praktycznie nie wchodzę. Przytłacza mnie i z każdą głupotą latam jak głupia. Od lodówki do zlewu będzie ze 3 metry. Na samym środku OGROMNA przestrzeń. Już praktycznie nic nie gotuję Przemyśl czy najbardziej zależy Ci na użyteczności czy na przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.03.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Bo chyba najważniejsza jest ergonomia=wygoda obsługi.Ja mam teraz kuchnię 5,5mx2,6, zdawałoby się, że niewygodna - ale jest bardzo wygodna, tylko ciemna i gotuję do ściany, dlatego jej nie lubię. Ale robi się w niej wszystko szybko i sprawnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.03.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 a co tam, machnij trzecią może się wypocisz i wykurujesz i zasnelam nadrabiam zaleglosci a w domu mam szpital..dzieci sie pochorowaly (teraz spia) i maz tez kurde nooooooo jak z dziecmi sobie dam rade, tak z chlopem nie mi juz lepiej.. no i co ja jutro powiem laryngologowi? ze hmm bolalo i przeszlo zanim do wizyty doszlo? czy tez, kolezanki mnie winem upily i wyleczyly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.03.2015 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 a moze cos z ukladem zrobic jak u Basia_KRK? http://img121.imageshack.us/img121/138/90261177.jpg http://img860.imageshack.us/img860/8866/100266649.jpg troszke pozmieniac na odpowiednie sciany ustawic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.03.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 łooooo ale tu się dzieje wersja za wersją... ja nie powiem nic mądrzejszego niż tu napisali - już Ci mówiłam - musisz zrobić pod siebie! pod Twój styl krzątania się po kuchni, byś miała wygodnie ale podpisuję się obiema rękami i nogami pod gotowanie i przyrządzaniem posiłków przodem do domowników - u mnie to było najważniejsze i na pierwszym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.03.2015 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) dziewczyny, dziś czuję się tak http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/jestem%20kobiet%b9.png a myślę tak http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/dobrze.png Edytowane 5 Marca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.03.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Jus - a projektantka może zrobić dla Ciebie tyle wersji kuchni? czy to już wykracza poza normę koncepcji i musiałabyś dodatkowo dopłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.03.2015 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 w umowie mam że 3 ale jest elastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 A co tu tak spokojnie? Ana pięknie wyrysowała, to co od początku chodziło mi po głowie;) Ale moje zdjęcie kuchni marzeń niestety nie zostało zauważone A skoro tak, to dziś tylko mała inspiracja wskazująca, że cargo nie musi być szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.03.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Tomkowa:jawdrop: Ale sprytne cargo:) Nie wiedziałam, że robią takie wąziutkie - i jak ładnie porządkuje to wszystkie słoiczki:) Cudowne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.03.2015 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) inwestorka uspokaja myśli to jest spokojnie przeglądałam dziś homebooka, tam są polskie projekty i powiem Ci że większość ustawień jest w U i L gdzie gotuje się tyłem Edytowane 5 Marca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.03.2015 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 zajrzyjcie na mojego Pinteresta, mam tam sporo takich "smaczków" kuchennych :https://pl.pinterest.com/jus0014/pomys%C5%82y-do-kuchni/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.03.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 inwestorka uspokaja myśli to jest spokojnie przeglądałam dziś homebooka, tam są polskie projekty i powiem Ci że większość ustawień jest w U i L gdzie gotuje się tyłem A czy ktoś komuś broni gotować tyłem? Może po prostu nie wiedzą, o ile przyjemniejsze i lepsze jest inne gotowanie? I o wiele trudniej taką kuchnię skomponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.03.2015 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 oj trudno ale się nie poddajemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts