Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja jeszcze inaczej, choć opcja z wysokimi szafkami u Ciebie fajna.

Ja proponuję po prawej blat 180cm, pod tym pralka+szafka+kosz na brudy. Blat wykorzystasz do składania wysuszonych ubrań, albo i nawet szybkiego przeprasowania

Pod oknem zlew 80 jak miałaś i szafka 40 na której możesz postawić zwykłą tackę kuchenną i na nią odstawiać mokre buty

Po lewej suszarka stojąca, która przecież zawsze nie stoi - nie wiem jaką masz - moja duża miała chyba 135x60, ale to oczywiście do zmierzenia u Ciebie.

Pod suszarką może być i kranik i wiaderko;)

Nad suszarką 3 szafki 60 o gł. 20cm (lub głębokości ścianki - nie doczytałam z planu) na chemię.

Miejsca do przechowywania w brud:)

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/11_zpsiho0jrnk.jpg

Edytowane przez ana289

fajne Ana :)dzięki :hug: mojego męża zaboli głowa, za dużo opcji :) to tak jak z kuchnią :D

Ana pobudzasz moją wyobraźnie :p

To dobrze?:)

Jus - przynajmniej, jak już zbudujesz i urządzisz, to będziesz wiedziała, że przeanalizowałaś wszystkie opcje i wybrałaś najlepszą dla Was:)

Ana ja Cię zamorduję :wiggle::lol2: kombinuję jak mogę :bash: a Ty tu mi wyjeżdżasz jeszcze z ciekawszą wersją

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/pralnia2.jpg

edit

tą szafkę pod oknem chyba zrobiłabym wyższą do samego okna o nad pralką też jakąś można by dać :)

Ana nie wiem czy na Twojej wersji nie za dużo się dzieje :p

Edytowane przez Juskra

Może i się dzieje - tak bym zaaranżowała moją pralnię;) Jest na tyle przejście, że się da - to nie pomieszczenie do biegania;) Dla mnie funkcjonalne:) Dodatkowo zabudowane na wysokości 80cm optycznie pozostanie puste i niezagracone;)

Ale Justynko, to Twoja pralnia i Ty najlepiej wiesz, co w niej będziesz popełniać:p

Pomyśl o ściąganiu prania - zanim kupiliśmy suszarkę, korzystałam ze zwykłych i zawsze miotałam się z rzeczami, które zdejmowałam ze sznurków - jak odkładałam na suszarce, to z reguły przeważała mi jedna część i kończyło się wywrotką - potem przysuwałam ją do stołu i składałam w jadalni!

Nie będzie Ci brakować blatu w Twojej pralni?

super! nie lubię sie schylać :D ta szafka jakoś wzmocniona musi być

czyli zniknie blacik?:lol2:

W miejscu, w którym wstawiłam zlew i szafkę i nad tym, na wysokości oka dałabym prostą poziomą rurkę - jak karnisz, tylko cieniutką, żeby wieszaczek powiesić z mokrą bluzką:)

czyli zniknie blacik?:lol2:

W miejscu, w którym wstawiłam zlew i szafkę i nad tym, na wysokości oka dałabym prostą poziomą rurkę - jak karnisz, tylko cieniutką, żeby wieszaczek powiesić z mokrą bluzką:)

acha! teraz rozumiem :) tylko okno może przeszkadzać

i idę spać :D dzięki Aniu :) strasznie mnie cieszą te wspólne aranżacje :)

Edytowane przez Juskra

Dziekuje za nazwy programow..

kurde ja noga wiec i tak nic mi z tego nie wyjdze ;) :lol2:

Mel, ja też jestem noga i parę msc mi zajęło rozpracowanie o co w ogóle chodzi :) zniechęcałam się ale wracałam i teraz problemem są tylko wymiary pomieszczeń, bo czasami źle coś wyliczę z planu :D taka gapa ze mnie :wiggle: Ale mam nowe hobby które przynosi mi wiele radochy :D