martaMarcia 16.03.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 dobra, najpierw projekt Tomkowej potem wszystko wytłumaczę http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/projekt/kuchnia/tomkowa.jpg proszę o opinie, bo mi się niespecjalnie podoba to rozwiązanie, jakoś tak dziwnie za tym piekarnikiem to miejsce siedzące wygląda po tych wszystkich ciekawych pomysłach wróciłabym do pierwotnego z okrągłym stołem (szafki ukryte do rozważenia) Ten pomysł mnie nie przekonuje, po pierwsze piekarnik, a po drugiej ta narożna ławka w Twojej kuchni mnie nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.03.2015 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 To nie jest moja wersja Blat kuchenny powinna być w innym miejscu. Piekarnik może być w drugim słupku, a zlew odsunięty od wysokiej zabudowy. Nie sięgniesz do szafek, które umieściłaś za wysoką zabudową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 16.03.2015 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 piwnica.... to ma być królestwo męża ma tam gabinet, pomieszczenie 50m które miało być kinem domowym ale nie będzie, chcemy rozwinąć firmę i tam będzie część warsztatowa, kolejne pomieszczenie ma 20 m i miało być gospodarczym ale chyba będzie to taki zapasowy pokój, na wypadek gdyby goście się zasiedzieli ( trudno nazwać gościnnym pokój w piwnicy ) kotłownia i łazienka. Pierwotnie miał być tam tylko kibelek aby mąż nie musiał chodzić na parter ze swojego królestwa ( aktualnie spędza w swoim pokoju bardzo dużo czasu, gdyż popołudniu i w weekendy prowadzi dodatkową działalność ) ale stwierdziliśmy że zrobimy tam też prysznic bo może się przydać. Czy wszystko jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 16.03.2015 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 To nie jest moja wersja Blat kuchenny powinna być w innym miejscu. Piekarnik może być w drugim słupku, a zlew odsunięty od wysokiej zabudowy. Nie sięgniesz do szafek, które umieściłaś za wysoką zabudową myślałam że właśnie dałaś tam jakąś szafkę, płytę dałam pod ścianą bo nie przekonuje mnie na półwyspie ( mam dziwne wrażenie że będzie pryskać na ziemię za półwyspem ) i no dlatego przesunęłam blizej zabudowy ten zlew, ale tak naprawdę to te siedlisko mnie nie przekonuje w kącie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 16.03.2015 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 po tych wszystkich ciekawych pomysłach wróciłabym do pierwotnego z okrągłym stołem (szafki ukryte do rozważenia) Ten pomysł mnie nie przekonuje, po pierwsze piekarnik, a po drugiej ta narożna ławka w Twojej kuchni mnie nie przekonuje. mam dziwne wrażenie Martuś że na tym się skończy :rotfl: ale poczekajmy na wizki półwyspu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 16.03.2015 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 No to ja coś napiszę,pomysł na ukrycie półwyspu za wyższą scianką fajny,ale dwie osoby siedzą i patrzą na ścianę.Miałam kiedyś taką rogówkę w kuchni,ale blokowej i niestety wchodzenie za stół nie jest wygodne-ale to może z powodu małych gabarytów. Dziś oglądałam,płytki właśnie szare takie maziaje ale koniecznie jasne i tanie bo do kotłowni-trzeba położyć przed zamontowaniem,powiem tak wiem że jeżeli szary w małym pomieszczeniu niskim to może wyglądać przytłaczająco-ja poszłabym w jasny kolor,nawet szary ale naprawdę bardzo jasny. Może ktoś podpowie gdzie kupić ekonomiczne płytki do pom.gosp.koniecznie bardzo gładkie aby łatwo było myć. Beatko a patrzyłaś w tej części wyprzedażowej w Maxflizie, tam były fajne płytki za 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.03.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 (edytowane) myślałam że właśnie dałaś tam jakąś szafkę, płytę dałam pod ścianą bo nie przekonuje mnie na półwyspie ( mam dziwne wrażenie że będzie pryskać na ziemię za półwyspem ) i no dlatego przesunęłam blizej zabudowy ten zlew, ale tak naprawdę to te siedlisko mnie nie przekonuje w kącie Nic by nie pryskało, bo pisałam o wyższej ściance od frontu. Siedlisko w kącie to kwestia wyobraźni, jak to mogłoby pięknie wyglądać Szkoda, że tak bardzo jesteś przywiązana do typowych rozwiązań Tobie ma wnętrze odpowiadać i Ty masz się tam dobrze czuć, więc trzymam kciuki Edytowane 16 Marca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 16.03.2015 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Beatko a patrzyłaś w tej części wyprzedażowej w Maxflizie, tam były fajne płytki za 30 zł Tam nie byłam zaczęłam supermarketowo,i tu zaskoczenie kupiłam w Merze w Tychach puszkę zwykłej farby małą do pomalowania pianki montażowej z okien,fasada jedynka cena 12,47zł ta sama w leroy merlin 26,90 dziękuję jak ceny płytek mają takie same w supermarketach-dlatego pytam dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 16.03.2015 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 (edytowane) Tomkowa staram się rozwijać ale rzeczywiście lubię typowe rozwiązania bo są sprawdzone a ja chce mieć wygodne pomieszczenia jednak nie wykluczam że znajdziemy ( zresztą szukam nawet takiego rozwiązania) takie nietypowe i wygodne edit i bardzo Ci dziękuję za wszystkie Twoje propozycje http://emotikona.pl/emotikony/pic/kiss.gif Edytowane 16 Marca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 16.03.2015 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Tam nie byłam zaczęłam supermarketowo,i tu zaskoczenie kupiłam w Merze w Tychach puszkę zwykłej farby małą do pomalowania pianki montażowej z okien,fasada jedynka cena 12,47zł ta sama w leroy merlin 26,90 dziękuję jak ceny płytek mają takie same w supermarketach-dlatego pytam dzięki. słyszałam opinie ze płytki marketowe są gorszej jakości ale tego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.03.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 hej tak byłoby dobrze http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/%b3azienka%20w%20piwnicy/piwnica.jpg w łazience o której mówimy mogę zrobić ściankę 130 cm więc sporo , to dużo, chyba takiej nie potrzeba ...... wystarczy na 90 cm już zatrzyma wodę a nie dałoby sie zrobić świetlika przez podłogę parteru ?? już wszystko zbudowane/wylane ?? tak, jak tutaj - liniowo, ale nad prysznicem http://kokopelia.pl/wp-content/uploads/2013/03/świetlik_łazienka_wnętrza_kokopelia_-5-232x300.jpg http://kokopelia.pl/wp-content/uploads/2013/03/świetlik_łazienka_wnętrza_kokopelia_-18-232x300.jpg Słonko i tu mnie zaskoczyłaś że nie pryskacie, miska klozetowa wydaje się być blisko no i nie napisałam, że nie pryskamy pryskamy, ale nie bardzo poza tym jak obawiasz się, że woda się bedzie lała, to proponuje po kapieli użyć takiego urzadzenia doskonale zbiera wode z każdej powierzchni w kwestii kuchni - czy okno masz do podlogi, czy tam może być ciąg szafek ?? bo mysle o polaczeniu 2 wersji, czyli szafki pod oknem, drugi ciąg z wysoka zabudowa na sicanie bez okna, a stol tam, gdzie planowałaś półwysep lub część jadalniana to przedłużenie półwyspu w ten sposób ?? http://www.blog.ikuchnie.pl/wp-content/uploads/2011/05/29.jpg Przyznaję, że nie przejrzałam Twojego wątku od deski do deski zwabił mnie temat ze ścianką prysznicową Jesli masz już wszystkie przyłacza, to mnie naprostuj, może niepotrzebnie mieszam w głowie z tą kuchnia tutaj trochę inspiracji kącika jadalnianego http://static.urzadzone.pl/fmfiles/kack-jadalniany1412849400/wneka-jadalniana5_main.jpg?3 http://static.urzadzone.pl/articles/16677f__1_jpg_wneka-jadalniana8_main.jpg?3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.03.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 http://kokopelia.pl/wp-content/uploads/2013/03/%C5%9Bwietlik_%C5%82azienka_wn%C4%99trza_kokopelia_-5-232x300.jpg przy wersji swietlika nad prysznicem bylabym chyba ciagle twarza przyklejona podczas gdy plec meska bralaby kapiel a tak na serio to miejsce prysznica wykafelkowalabym po calosci a w reszcie lazienki do pewnej wysokosci.. w zdjeciu ponizej do wysokosci konca 4rzedu (akurat pokrywa sie z lustrem) http://mmj.pl/%7Elotharek/Justyna/%b3azienka%20w%20piwnicy/piwnica.jpg bo jak zostawic tak jak jest to moj odbior jest przytlaczajacy Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 17.03.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 http://kokopelia.pl/wp-content/uploads/2013/03/%C5%9Bwietlik_%C5%82azienka_wn%C4%99trza_kokopelia_-5-232x300.jpg przy wersji swietlika nad prysznicem bylabym chyba ciagle twarza przyklejona podczas gdy plec meska bralaby kapiel :lol2: Meli już to widzę jak leżysz krzyżem na tej szybie :lol2: Hejka:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.03.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 :lol2: Meli już to widzę jak leżysz krzyżem na tej szybie :lol2: Hejka:bye: oj oj głodnemu chleb na myśli taniej i wygodniej byłoby kamerkę zamontować przecież świetlik w takiej sytuacji to tylko z mlecznej szyby i to najlepiej podwójnej to nie będzie często używany prysznic, więc nawet można zrobić odpowiednie oświetlenie, które da efekt jak świetlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 17.03.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Nie no pomysł świetlika super, jak u Julianny, tylko pomysł Meli mnie rozbroił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 17.03.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 O świetlik,a jakie pomieszczenie jest nad tą łazienką? I jeszcze jedno przyszło mi do głowy-ale to zależy co jest pod łazienką główną u góry-może pralnia? Wtedy zsyp na pranie warto byłoby zrobić. Pomysł z kafelkami nie po całości fajny-tylko tą prysznicową ściankę zrobiłabym po całości chyba. Tylko pamiętajcie że tam nisko,a Justyna nie lubi szyb myć-żeby tego świetlika za bardzo pucować nie trzeba było w celach wyostrzonego odbioru obrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.03.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Nie no pomysł świetlika super, jak u Julianny, tylko pomysł Meli mnie rozbroił Meli tak ma właśnie, właśnie u Julianny jest pięknie to zrobione, mówiłam już, że dużo fajnych realizacji się pojawia, tylko wyszperać trzeba i zaadoptować pod własne wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.03.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 :lol2: Meli już to widzę jak leżysz krzyżem na tej szybie :lol2: Hejka:bye: noo przyssaloby mnie natentychmiast... i szyba mokra bardziej niz ja :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.03.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Meli tak ma bo Meli to paskuda jedna ps, kamerka to nie to samo w szybce to jeszcze mini dziurke zrobic i wtedy koniec... oko wpatrzone-oby nie polane goraca woda przy przylapaniu na goracym uczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.03.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 O świetlik,a jakie pomieszczenie jest nad tą łazienką? I jeszcze jedno przyszło mi do głowy-ale to zależy co jest pod łazienką główną u góry-może pralnia? Wtedy zsyp na pranie warto byłoby zrobić. Pomysł z kafelkami nie po całości fajny-tylko tą prysznicową ściankę zrobiłabym po całości chyba. Tylko pamiętajcie że tam nisko,a Justyna nie lubi szyb myć-żeby tego świetlika za bardzo pucować nie trzeba było w celach wyostrzonego odbioru obrazu. prysznicowa sciana od srodka - w prysznicu... a poza obszarem nizej zsyp to i ja chce zrobic z lazienki dziewczyn do "kotlowni" bo tam ma byc pralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts