Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

I dywan w salonie z desek:)

Aniko - moi znajomi takie kupili - płyty chyba 60x60, fugę mają niewielką, płytki imitują beton bardzo fajnie - nie wiem ile za nie płacili, ale,że budowali dom systemem gospodarczym, to nie sądzę, żeby dużo.

A wyglądają bardzo profesjonalnie:)

Edytowane przez ana289

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mój piesek nie daje mi siedziec na kompie :) i pisać, przylepiec jeden :p polecam tą rasę dla rodzin :) i jak wyzdrowieje to na pewno zje ciasteczka Aniu :hug:

Co do kafelek to tak jak piszecie i zamieściłam na jednej z inspiracji moze dać ten patchwork do środka zabudowy tylko? albo druga opcja to dać je tylko wokół okien zaczynając od kuchni poprzez salon ? czy piszę zrozumiale?

Aniu wrzucę plan parteru abyśmy wiedziały o czym pisze :D

JUSKRA-6web0.jpg

edit

po kliknięciu na obrazek widać całość :D

Edytowane przez Juskra

Ana, dywna z desek mi się nie widzi :)

wiatrołap przechodzi w korytarz a niego jest wejście do salonu a potem do kuchni, tam chciałam dać szare płytki, w salonie drewno a w kuchni takie same jak w korytarzu a teraz patchwork pokrzyżował mi szyki :) i chętnie gdzieś w kuchni bym go wkomponowała :D

może Pestka zrobi mi poprawione wizki to zobaczymy jakby to wyglądało,

tupię nóżkami że coś fajnego się dzieje w tej kuchni :D

Edytowane przez Juskra

Z takimi wizkami to nie trzeba już budować takie piękne i realistyczne haha. Sorki ale nie mogę wyjść z podziwu. Cieszę się ze dobrze zniósł i już jest z wami.

też mi się te wizki podobają, tylko złość mnie bierze ze sama takich nie potrafię bo już bym z tą podłogą pokombinowała :p

Jus - wychodzi na to, że były by 3 różne podłogi - przez to, że jadalnia jest po skosie z kuchnią chyba zrobiłabym tak:

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/JUSKRA1-6web0_zpsk9nojnsz.jpg

czyli korytarze i opaski z płyt, w kuchni patchwork, w salono-jadalni deski

Aniu czyli na zewnątrz tych czarnych w salonie proponujesz płytki? nie rozumiem :(

No tak bym to widziała. Czarne wewnątrz to odpowiednio drewno i patchwork. Na zewnątrz czarnego to płytki idące z korytarza, czyli swoiste opaski. Nie mam pomysłu na inne połączenie. Gdyby w korytarzu było drewno (i dalej w salonie, jadalni) to można by odcinać samą kuchnię patchworkiem. Przy 3 rodzajach podłóg moim zdaniem powinno się to przenikać. Powinien być jakiś pomysł na to.

Jakoś nie widzę takiego odcięcia od linijki, a między jadalnią a korytarzem/kuchnią po skosie?:( nieee...;)

Salon absolutnie genialny po zmianie ustawienia kanapy - bardzo mi się podoba i jest oddech przy stole:):yes:

Ana kurcze nie wiem czy taki swoisty dywan z drewna ładnie będzie wyglądał? właściwie kim jesteś z zawodu? bo może powinnaś zmienić ? :D

edit

ale czy taka opaska z płytek nie spowoduje że on się wizualnie będzie wydawał mniejszy ?

Edytowane przez Juskra

Ana kurcze nie wiem czy taki swoisty dywan z drewna ładnie będzie wyglądał? właściwie kim jesteś z zawodu? bo może powinnaś zmienić ? :D

hahahaha, politologiem:lol2:

edit:

Justynko - dlatego napisałam, że bez wizek ciężko będzie ogarnąć temat łączenia 3 różnych podłóg w otwartej przestrzeni:( poproś swoją dziewczynę, z pewnością przygotuje kilka wariantów. Może jak opaska będzie miała 60/80cm to nie zmniejszy, a elegancko dopełni pomieszczenie?

Czy Ty masz jakiś swój pomysł na to?:)

Edytowane przez ana289

Przesunęłabym stół bardziej na środek okna, a fotel jako wolnostojący wstawiła na środku salonu jako uzupełnienie sof;)

Chyba, że ten kącik czytelniczy ma szczególne znaczenie i musi być:)

Tak, czy inaczej jest świetnie:D:D

nie chcę aby stół przesłaniał okna no i kącik czytelniczy musi mieć duuużo światła :) ale to są szczegóły i jak mi się znudzi to sobie to pozmieniam :D

hahahaha, politologiem:lol2:

:jawdrop: to się minęłaś z zawodem :p