AnikoPL 21.03.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Dubiel mi się zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 21.03.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Juskra, a co chodzi z tymi wzorzystymi płytkami do kuchni? Nie możesz mieć na całej podłodze? Przecież meble masz bardzo stonowane, to co przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.03.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 AnikoPl w fajnym jezyku piszesz Justys jak piesio dzisiaj?? prosze go posmyrac za uszkiem od Cioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 21.03.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 To z na czy w jakim języku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.03.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 no polskim..tylko literowki sie robia i fajnie to brzmi czasami musze uzyc glowy do myslenia by wylapac co autor mial na mysli piszac np: opakowania sprężarkowe Lowjam to forum wiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 21.03.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Eh poprawilam. Pisze z telefonu a tutaj androidowi wydaje się lepiej co chce napisać i mnie poprawia. Zdarzy mi się że nie mam czasu przeczytać i znowu poprawić i takie kwiatki wychodzą. Ale z komputera prawie nie korzystam. Syn ma alergię na moje siedzenie przy biurku więc siedzę na forum cichaczem kiedy nie widzi używając komorki ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.03.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 ojj znam te cichacze.. kiedys tez tak robilam przed corcia no dobra musze zmykac dalej w droge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.03.2015 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Doskonale Cię rozumiem. Ja gryzie ściany z 'rozpaczy' bo uwielbiam 'dziwaczne' okna a będę miała skrajnie zwyczajne. Z ukrytej zabudowy może nie rezygnuj ale przemysł. Może wąska taka na opakowania spizarkowe lub przyprawy - nie wiem jaki masz styl przechowywania bo ja od czasu mojej wielkiej wojny z molami spożywczymi wszystko od razu przepakowuje do szczelnych słoików, jeśli Ty też tak robisz to taka zabudowa - niekoniecznie przy blacie ale na pustej ścianie byłby genialny. A może jakiś inny genialny i nietypowy system organizacyjny. Mogę Ci podesłać kilka rozwiązań które znalazłam - większość stolarz zrobi bez problemu to nawet nie tak ANiko, nie gryzę się po prostu zależy mi aby kuchnia była nietuzinkowa, funkcjonalna i piękna, nie chcę zrezygnować ani z jednej tej funkcji, stąd te poszukiwania wysoka zabudowa po prostu mi się podoba, nie chodzi o przechowywanie :)będę miała spiżarkę, ale w tej ostatniej wersji jest cargo 30 pomiędzy piekarnikiem a lodówką wiec nie ma źle. Na pintereście też mam taki dział jak TY może choć parę uda nam się zastosować w nowych kuchniach. Androidem się nie przejmuj, mnie też denerwuje jak pisz smsy bo przekręca. Juskra, a co chodzi z tymi wzorzystymi płytkami do kuchni? Nie możesz mieć na całej podłodze? Przecież meble masz bardzo stonowane, to co przeszkadza? Chodzi o to że dla biednych niewprawnych w urządzaniu wnętrz matołków takich ja, jednolita podłoga w jak największej ilości pomieszczeń jest bezpieczniejsza niż łączenie kolorów i faktur w różnych pokojach. Dlatego planowałam w wiatrołapie, korytarzu i kuchni tą samą podłogę ale projektantka wrzuciła na wizce te patchworki i bardzo mi się spodobały ( z tych względów co Tobie też ) i chciałabym jednak zmienić pierwotny plan, no i mam nadzieję ze mi pomożecie to wszystko połączyć aby nie wyszedł misz masz, AnikoPl w fajnym jezyku piszesz Justys jak piesio dzisiaj?? prosze go posmyrac za uszkiem od Cioci ojj znam te cichacze.. kiedys tez tak robilam przed corcia no dobra musze zmykac dalej w droge dzisiaj były tylko dwa zastrzyki, wymiotował znowu co prawda ale mam wrażenie ze się ma lepiej. najdziwniejsze jest to że nie chrapie, polubiłam już jego chrapanie, chrumkanie i inne buldożkowe odgłosy a po tej operacji wszystko ucichło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 21.03.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Ale cudny Frodo:) Całus od cioci proszę przekazać Justynko - czy dziewczyna od wizek zrobi Ci kilka różnych łączeń tej podłogi w całej części dziennej? Czy póki co zbierasz kombinacje? Nie rezygnuj z tych płytek kolorowych - nadadzą piękny i niepowtarzalny charakter Twojej stonowanej kuchni:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.03.2015 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 myślę że chyba najlepiej jak je dam tylko w środek kuchni pomiędzy zabudową kuchenną, Pestka obiecała nam jej wersje to na razie czekam a potem jak coś wybierzemy wspólnie to poproszę ją o wizki Frodkiem lepiej, dostał nową zabawkę i zdążył ją ją solidnie pogryź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 21.03.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Frodkiem lepiej, dostał nową zabawkę i zdążył ją ją solidnie pogryź Oooo, to znak, że jest całkiem zdrów:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.03.2015 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 tak, pani doktor powiedziała ze ma dużą wolę życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.03.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) myślę że chyba najlepiej jak je dam tylko w środek kuchni pomiędzy zabudową kuchenną, Pestka obiecała nam jej wersje to na razie czekam a potem jak coś wybierzemy wspólnie to poproszę ją o wizki Frodkiem lepiej, dostał nową zabawkę i zdążył ją ją solidnie pogryź Czyli Frodek wraca do zdrowia, super:) Co do płytek, to zerknij na tę kuchnię. Nie będziesz miała, co prawda tradycyjnego okapu, ale może warto zgapić ogólną kompozycję płytek Myślę, że warto dać je na ścianę, bo po pierwsze primo będziesz się nią zachwycać z salonu, a po drugie primo, tylko na podłodze między zabudową nie będzie widoczna z zewnątrz Aha: uważam, że pomysł z opaską z płytek patchwork wokół ścian z oknami w kuchni i salonie też jest bardzo fajny Może wtedy w kuchni wystarczyłyby płytki na kawałku pod szafkami wiszącymi, a reszta ścian farba ceramiczna? Edytowane 22 Marca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 22.03.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Jako że Juska bardzo długo myślała o wyspie, co na początek wywołało uśmiech na twarzy z racji metrażu i nieszczęsnego okna, postanowiłem sobie trochę porysować w wolnych chwilach i przekonać się czy to możliwe. Cały ja:bash: A że narysowałem jakiś czas temu to się podzielę. Najwyżej inwestorka znow będzie rozmyślała po nocach zamiast spać Przerwy między wyspą i zabudową 112cm ( celowo system bez uchwytowy, co daje jakieś 115cm w porównaniu do optymalnych 120 więc nie jest źle) no i do okna 90cm (nie wiedziałem jaka szerokość drzwi tarasowych ale chyba więcej niż 90 nie mają) Szerokość wyspy 80cm, pomysł podkradłem, nie pamiętam kogo. http://images68.fotosik.pl/728/02984ac406dcca17.jpg http://images69.fotosik.pl/728/821cb49146934b8e.jpg http://images68.fotosik.pl/728/6cb9daa74b38eaa8.jpg http://images69.fotosik.pl/728/a54aacf3de786826.jpg Edytowane 22 Marca 2015 przez arek570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.03.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Arku, nie można się dostać do obrazków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 22.03.2015 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) dzięki Arku, widać lubisz wyzwania tak jak Tomkowa walczysz z moją kuchnią potwierdzam nie można otworzyć obrazków ale z tego co widać to ja już miałam taki układ edit podają stronę http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228930-A-wszystko-zacz%C4%99%C5%82o-si%C4%99-od-kuchni-%29/page58 Edytowane 22 Marca 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 22.03.2015 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Czyli Frodek wraca do zdrowia, super:) Co do płytek, to zerknij na tę kuchnię. Nie będziesz miała, co prawda tradycyjnego okapu, ale może warto zgapić ogólną kompozycję płytek Myślę, że warto dać je na ścianę, bo po pierwsze primo będziesz się nią zachwycać z salonu, a po drugie primo, tylko na podłodze między zabudową nie będzie widoczna z zewnątrz [ATTACH=CONFIG]309569[/ATTACH] Aha: uważam, że pomysł z opaską z płytek patchwork wokół ścian z oknami w kuchni i salonie też jest bardzo fajny Może wtedy w kuchni wystarczyłyby płytki na kawałku pod szafkami wiszącymi, a reszta ścian farba ceramiczna? myślę ten pomysł z swoistym dywanem w kuchni jest najlepszy, pisałam też o tym wyżej stonowana góra i szaleństwo na podłodze ale proponujesz jakie płytki pod tymi wiszącymi? zwykłe czy też vivesy? ta druga opcja aby były pod oknem w salonie też, już jest wyzwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 22.03.2015 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Acha, Frodek zdrowy, tylko chyba po mi podmienili w klinice nie chrapie, nie chrumka i generalnie dużo lepiej śpi w nocy musiało mu bardzo przeszkadzać to przerośnięte podniebienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 22.03.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Była tylko po takiej wizualizacji ciężko sobie to wyobrazić. Inaczej jak masz wszystkie proporcje przy odpowiednich i w miarę realistycznych rzutach.Te zdjęcia dalej się nie otwierają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.03.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 myślę ten pomysł z swoistym dywanem w kuchni jest najlepszy, pisałam też o tym wyżej stonowana góra i szaleństwo na podłodze ale proponujesz jakie płytki pod tymi wiszącymi? zwykłe czy też vivesy? ta druga opcja aby były pod oknem w salonie też, już jest wyzwaniem Pisałaś o dywanie, ale tylko w przestrzeni pomiędzy zabudową, a ja proponuję taki dywan, aby był pociągnięty aż pod stół Pod szafki wiszące oczywiście patchwork Wyzwanie?? Nie lubisz wyzwań ? Wykorzystaj współpracę z projektantką i poproś ją o takie wizualizacje Wystarczą dwie wizki: widok na wejściu, gdy widzisz okno kuchenne i część salonu ze stołem oraz z rogu salonu z widokiem na kuchnię. Wydaje mi się, że byłoby ekstra Wtedy patchwork też pod szafki wiszące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts