Tomkowa 25.01.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Hej Juskra Ależ wątek nabrał galopu! Bardzo się cieszę A tę kuchnię pokażę u mi małej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 25.01.2015 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Hej Juskra Ależ wątek nabrał galopu! Bardzo się cieszę A tę kuchnię pokażę u mi małej I to wszystko dzięki Tobie Tomkowa! Dziękuję http://emotikona.pl/emotikony/pic/0vishenka_33.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Juskra nie zarzekaj sie z tą wyspą. Projektantkę poproś o dwutorowe myślenie – z wyspą i bez. Zobaczysz co wyniknie. Podobną kuchnię mialam ci podpowiedzieć z powodu prostoty, a kolory... można zmienić i będzie bez czarnego Wielkość pomieszczeń rzeczywiście zobaczysz dopiero jak położą styropian pod wylewkę. U nas było to samo. Salon przecież 7x8 a jak ściany stanęły wydawał się jakiś przykurczony. Śniegu mamy mniej niż Ty, tylko 1-2 cm. Ale ciagle pada. I niech pada, bo już nas wścieka, że nawet na prawdziwy spacer zimowy nie poszliśmy do tej pory w tym roku. To wkurzające, więc sobie oglądam stare zimowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2015 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Kolory ale też sama kuchnia bardzo ładna Ściana wysokiej zabudowy i ściana z blatem Tu jest ciekawie rozwiazana płyta gazowa – wszystkie palniki w jednej linii. To pozawala oszczędzić na serokości blatu. Poza tym jest śliczna w kolorach – lekko ciepły szary plus jasne naturalne drewno Popatrz jak sprytnie zmieszczone wszystko razem z wyspą na małej przestrzeni. Część wyspy można obniżyc, żeby nie było hockerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2015 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) o, i jeszcze mam taką EDIT: http://www.myhouseidea.com/2015/01/26/casa-max-vale-valeria-sdraiati/casa-max-and-vale-by-valeria-sdraiati-07/ Albo zobacz u mnie w „cucina” na pinterest – prosty układ malej kuchni ze stołem Edytowane 26 Stycznia 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.01.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Melduję się, aby mi wątek nie uciekł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 26.01.2015 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Juskra nie zarzekaj sie z tą wyspą. Projektantkę poproś o dwutorowe myślenie – z wyspą i bez. Zobaczysz co wyniknie. Podobną kuchnię mialam ci podpowiedzieć z powodu prostoty, a kolory... można zmienić i będzie bez czarnego Wielkość pomieszczeń rzeczywiście zobaczysz dopiero jak położą styropian pod wylewkę. U nas było to samo. Salon przecież 7x8 a jak ściany stanęły wydawał się jakiś przykurczony. Śniegu mamy mniej niż Ty, tylko 1-2 cm. Ale ciagle pada. I niech pada, bo już nas wścieka, że nawet na prawdziwy spacer zimowy nie poszliśmy do tej pory w tym roku. To wkurzające, więc sobie oglądam stare zimowe fotki. Śniegu jest u nas sporo, wczoraj było pięknie na naszej wiosce dziś w mieście już jest tylko błoto ! Pogodziłam się ze wyspy nie będzie, znajdziemy rozwiązanie, które będzie piękne i funkcjonalne na razie to jestem zawiedziona że jest taka mała ta moja kuchenka, gdzie się podziało to 16 m2?Dzięki za pocieszenie, potrzebne mi to jest! Bardzo podoba mi się kuchnia, której szafki lewitują i tym parawanem, taka lekka się wydaje całość. Pani projektantka nie będzie miała lekko, ze mną i z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 26.01.2015 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Melduję się, aby mi wątek nie uciekł. Cześć! Cieszę się że będziesz zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.01.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Cześć! Cieszę się że będziesz zaglądać Będę podglądać, bo jak wszystko wypali, to będę miała podobny problem z ustawieniem kuchni. Niby się robi indywidualny projekt, a i tak trzeba kombinować. też chcę stół, bo moim zdaniem to przydatne jak się śniadanie je, czy jak się chce z gazetką posiedzieć przy doglądaniu garów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Juskra w ramach podbudowywania popatrz na plan mojej kuchni. Widzisz te wymiary? I wszystko to już stało jak zobaczyłam. Załamałam się. Choć wcześniej mówiłam, że ze mnie żadna kucharka, więc no problem. Po to żeby mi sensownie lodówka wlazła i zostało trochę przestrzeni w wejściu. Usuwaliśmy kawałek ściany. Ja chcę jeszcze mieć pieco-kominek i piekarnik nad nim. Pierwsze to plan oryginalny, tak jak to wymyśliła architekt. Lodówka między kuchnią a ścianką odgradzającą od wejścia. Okno przy zlewozmywaku jest mniejsze niż zapalnoawane. A to planowana wielka rozpierdziucha kuchenna w zarysie. żółty – pieco-kominek z piekarnikiem od strony kuchni i kominek od strony salonu; czerwony – lodówko-zamrażarka; granatowy – plyta i kreseczką zaznaczyłam, gdzie wmontuję w ścianę piekarnik elektryczny i mikrofalę; turkusowa zieleń – planowane zabudowy; na ścianie z mniejszym oknem będzie „kredens” wiszący nad podłogą, ale za to do sufitu; różowy – ścianka do rozwalenia; fioletowy – w tej ścianie chę zrobić te fikuśne ukryte szafki nad blatem; Nie będzie żadnych szafek wiszących nad blatami. Zlew jest przesunięty w stronę blatu z płytą. Jest jeszcze ten nieszczęsny słup, który podpiera poddasze i nie da się ugryźć Spróbuję go trochę schować w obudowę lodówki. Poza tym musi tu się zmieścić mały stolik na 2 osoby. Ciekawa jestem, co sądzisz? Która z nas ma większy problem? Wracam do pracy popełnić plakacik na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 27.01.2015 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) namieszałaś w tej swojej kuchni ale jak dobrze odczytuję plan, zwiększasz ją kosztem innych pomieszczeń? pytanie mam do tych ukrytych szafek, też takie bym chciała bo to sprytny patent, czy będziesz je miała za płytą ? ile zostanie Ci w całości blatu roboczego ? stoliczek na środku? Ja w ogóle nie myślę że Ty masz problem, Ty podejmujesz co najwyżej się wyzwania Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 27.01.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 [attach=config]300905[/attach][attach=config]300906[/attach] <3 cudowna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2015 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 namieszałaś w tej swojej kuchni ale jak dobrze odczytuję plan, zwiększasz ją kosztem innych pomieszczeń? pytanie mam do tych ukrytych szafek, też takie bym chciała bo to sprytny patent, czy będziesz je miała za płytą ? ile zostanie Ci w całości blatu roboczego ? stoliczek na środku? Ja w ogóle nie myślę że Ty masz problem, Ty podejmujesz co najwyżej się wyzwania Zwiększam o tyle, że piekarnik i mikrofala bedą wbudowane w ścianę pomiędzy kuchnią i salonem, bo tam od strony salonu z powodu kominka powstaje mała, ale głęboka wnęka, którą trzeba spłycić. Tak naprawdę to ściany po bokach komina, to radosna twórczość ekipy budującej. Tego miało nie być. Lodówka zostaje cofnięta w stronę halu i tam trzeba wyrównać ścianę z tego powodu. A skoro ją i tak wyrównuję, to od strony kuchni mogę ją nad blatem podkuć, żeby zmieścić spryciarskie ukryte półki. Niżej od strony halu wisi kaloryfer, zyska obudowę i nie bedzie tak tragicznie wył. To na szczęście jest ściana z bloczków ytonga. Ukryte szafki chciałabym za plytą wykończona tymi samymi kaflami co reszta ścian przy blatach. Blatu zostaje 63 cm dzięki podkuciu się w ścianę. Stolik będzie w rogu przy małym oknie stojący swobodnie. mam nadzieję, że to wszystko się uda i nie wyjdzie z tego jakiś klops totalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 28.01.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Pestko - będzie super:) wiesz, że czekam na dziennik remontowy! Kiedy planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 28.01.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 No proszę! Jest wątek! Pędzisz niesamowicie Muszę przysiasc w wolnej chwili i przeczytać całość Powiem tylko - nie daj się mężowi kuchnia to Twoje królestwo no chyba, że Twój eM dużo gotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 28.01.2015 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 [attach=config]300905[/attach] [attach=config]300906[/attach] <3 cudowna!!! Cześć Andariel też na nią zwróciłam uwagę, zwłaszcza na te półki ze ściany, tylko dół mimo wszystko zrobiłabym z drewna. Zastanawiam się nad całością domu, bo nie podoba mi się ogólnie taki sielsko anielsko wiejski klimat w domu, typu kolorowe haftowane obrusy i drewniane krzesła pomalowane na biało raczej pociągają mnie nowoczesne i minimalistyczne wnętrza, a drugiej strony dom jest rzeczywiście na wsi i właśnie kuchnia, którą pokazujesz kojarzy mi się z wiejską mam chyba rozdwojenie jaźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 28.01.2015 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 No proszę! Jest wątek! Pędzisz niesamowicie Muszę przysiasc w wolnej chwili i przeczytać całość Powiem tylko - nie daj się mężowi kuchnia to Twoje królestwo no chyba, że Twój eM dużo gotuje Jazzy jak się cieszę że zajrzałaś! jak myślę o wiatrołapie to zawsze przychodzi mi na myśl Twoja zebra Mąż się w domu nie udziela... chyba że w sypialni kuchnia będzie tylko moja ale po analizie wszystkich za i przeciw myślę że stół będzie dla nas wygodniejszy niż wyspa, pomysł z wyspą miał na celu zwiększyć mi ilość blatów, gdybym miała się zdecydować na zabudowę na całej ścianie bo bardzo mi się takie coś podoba ale skoro kuchnia nie pomieści wyspy i przyklejonego stołu to daruję sobie taką dużą zabudowę, w końcu mam spiżarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 28.01.2015 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Pestko, Twoją kuchnię to aż sobie zapisałam na pulpicie Ciągle się uczę czytać te wszystkie plany a te płytki na tej ukrytej ściance to nie będą za ciężkie? będzie się to swobodnie przesuwać? a pytając o blat miałam na myśli długość ciągu roboczego. Chodzą mi po głowie te ścianki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 28.01.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 raczej pociągają mnie nowoczesne i minimalistyczne wnętrza, a drugiej strony dom jest rzeczywiście na wsi i właśnie kuchnia, którą pokazujesz kojarzy mi się z wiejską mam chyba rozdwojenie jaźni oo Juskra - witaj w klubie:) A poważnie - robiłabym kuchnię fajną dla siebie, niezależnie od miejsca zamieszkania - w środku lasu i centrum wsi ze szkła i betonu, jeśli taka byłaby dla mnie ładna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 28.01.2015 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Ale mi się za dużo rzeczy podoba http://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif a już mega problemem jest dla mnie aby wszystkie pomieszczenia razem trzymały się do kupy bo: 1. kuchnia ma mieć drewniane proste fronty, podłoga kafle imitujące kamień ( najlepiej) 2. salon nowoczesny, prosty, szary, jeden kolor w dodatkach lub jedna ściana( żołty, chłodny turkus) np taki kolor ściany http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/turkus.jpg - mam jeszcze rok na decyzję co do podłogi 3. podoba mi się korytarz z białymi drzwiami 4. łazienka betonowe płytki z wstawkami z drewnopodobnych 5. wiatrołap - odsyłam do galerii Jazzy i nijak mi się ten korytarz nie klei no a ostatnio znalazłam takie coś i też mi się podoba http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/scian.jpg Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts