Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Martuś, wszyscy uwielbiamy czary mary Pestki :D

a ja to przejście kuchnia - salon wyobrażałabym sobie mniej więcej tak

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/p%b3ytki/do%20kuchni/heksagony.jpg

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/p%b3ytki/do%20kuchni/heksagony1.jpg

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/p%b3ytki/do%20kuchni/heksagony2.jpg

OMG jakie to piękne ;) zakochałam się. Bezczelnie i z premedytacją ukradne Ci ten pomysł jeśli ten z betonową podłoga nie wypali bo normalnie brak mi tchu jak na to patrzę.

A w swoim wątku nie planuje jakoś oblężenia, pomysły zbyt odbiegające od normy raczej dostarczają większość niż przyciągają.

Pestko ale Ty tylko poprawia istniejące wizki czy robisz od zera? Też jestem grafikiem, ps to moje główne narzędzie pracy ale jakoś niczego 3D nie próbowałam. Może przez to że zatrzymałem się na cs3 (nie mam kompa na tyle mocnego by obsłużył nowsze wersje). Masz wątek czy galerie ze swoim domem?

ach, Beatko ja to taka ugodowa jestem, popłaczę w kątku ale godzę się z rzeczywistością

zaklepujemy termin 18.04 :)

Ok sobota,całkiem na świeżo będzie.

Poczekaj trochę płakać nie będziesz miała czasu za chwilę jak wszystko ruszy,a powodów życzę jak najmniej .

OMG jakie to piękne ;) zakochałam się. Bezczelnie i z premedytacją ukradne Ci ten pomysł jeśli ten z betonową podłoga nie wypali bo normalnie brak mi tchu jak na to patrzę.

A w swoim wątku nie planuje jakoś oblężenia, pomysły zbyt odbiegające od normy raczej dostarczają większość niż przyciągają.

Pestko ale Ty tylko poprawia istniejące wizki czy robisz od zera? Też jestem grafikiem, ps to moje główne narzędzie pracy ale jakoś niczego 3D nie próbowałam. Może przez to że zatrzymałem się na cs3 (nie mam kompa na tyle mocnego by obsłużył nowsze wersje). Masz wątek czy galerie ze swoim domem?

kradnij, bezczelnie D bo to nie mój pomysł tylko Pestki :p ale myślę ze nie będzie miała nic przeciwko, wejdź na jej pinteresta, ma tam tego całą tablicę :)

no i odpowiem też za nią w zakresie wątku - nie ma, ani galerii ani dziennika, troszkę ją wszyscy męczą więc może nam kiedyś ulegnie :D

wieś pełną gębą kurna u mnie...

nie mam rekuperatora - więc nie powiem czy to coś pomaga...

a lampy... ehhhh dalej w polu jestem i znając mnie kupię pod wpływem chwili jak nic mądrego nie wymyślę :-P

takie pod wpływem chwili też są fajne, jak się wprowadzałam do mieszkania, też brakowało lamp, pojechaliśmy do Praktikera i znaleźliśmy śliczną lampeczkę, bez szukania, ganiania itp do dziś wszyscy się nią zachwycają :) jak się za dużo wymyśla to szkodzi :p

Ok sobota,całkiem na świeżo będzie.

Poczekaj trochę płakać nie będziesz miała czasu za chwilę jak wszystko ruszy,a powodów życzę jak najmniej .

oj ja jeszcze dużo łez wyleję do przeprowadzki, ja taki płaczek jestem :) czasami program jakiś oglądam czy film i już się łezka zakręci :D córcia się zawsze ze mnie śmieje. Mąż się złościł bo nie chciałam z nim iść na Chappie bo nawet takie roboty mające osobowość mnie wzruszają :)

nie chciałam z nim iść na Chappie bo nawet takie roboty mające osobowość mnie wzruszają :)

ooo ja też nie mogę takich filmów oglądać:( już nie powiem ile łez wylałam na E.T. i Wall-e:( a z drugiej strony uwielbiam takie wzruszające filmy, no ale na każdym płaczę:oops:

Justynko - już pytałam, ale nie pamiętam - czy projektantka będzie robić wizki całościowo podłogi? może ma jakąś koncepcję na którą my jeszcze nie wpadłyśmy?:)

poprosiłam ją o taki projekt, chcę aby mi zrobiła takie rzuty z góry jak Ty to robisz, ma jakaś koncepcje ale jej nie znam :p czekam na efekt jej prac. trochę jej współczuję bo ona mi coś tam wizualizuje a my to zawsze przerabiamy :) mam wrażenie że ją to wkurza ale jest na tyle młoda i grzeczna ze mi tego nie mówi wprost, natomiast na pewno wiem że bardzo chce aby to jej propozycje mnie zachwyciły a nie po naszych poprawkach :D

No, i weź tu człowieku zajmij się czymś innym niż forum :bash::rotfl: Nie dość, że Jus zdradziła moją „tajemnicę”, to jeszcze się dzieje, a ja nie nadążam.

Jus z twoimi kwadratami też można pięknie podziałać. Problem taki, że musiałabyś mieć patchworki i gresy w jednakowej wielkości. Albo celować w takie patchworki, gdzie istniej też wersja gładka.

A, hoooooooo......oj u nas nadchodzi burza z piorunami :) Pierwsza wiosenna

Chappie to ponoć taka glupiutka bajeczka jest, to może się nie pożyczysz ;) też chciałam iść ale nie mam z kim dzieci zostawić, poczekam aż będzie sobie można w Internecie obejrzeć ;P

powiem Ci ze mąż był zachwycony fabułą a jest dosyć wymagającym odbiorcą. Oglądałaś Dystrykt9 ? to ten sam reżyser, pomijając fakt że występują tam przybysze z kosmosu w postaci krewetek to sama historia daje do myślenia o naszej rasie, w sensie człowieku

No, i weź tu człowieku zajmij się czymś innym niż forum :bash::rotfl: Nie dość, że Jus zdradziła moją „tajemnicę”, to jeszcze się dzieje, a ja nie nadążam.

Jus z twoimi kwadratami też można pięknie podziałać. Problem taki, że musiałabyś mieć patchworki i gresy w jednakowej wielkości. Albo celować w takie patchworki, gdzie istniej też wersja gładka.

A, hoooooooo......oj u nas nadchodzi burza z piorunami :) Pierwsza wiosenna

u nas tylko deszczyk pada :) i pies nie chce iść siku :p mazgaj jeden, nie lubi jak jest mokro i zimno, trzeba go zmuszać do spaceru

Pestko kochana załóż ten wątek... bo sprawa się rypła i wszystko wyciekło :D

gdybym się zdecydowała na heksagony, to chyba na taki kolor, spokojne raczej

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/p%b3ytki/do%20kuchni/heksagony3.jpg

do poczytania, tam znalazłam fotkę

http://www.houseloves.com/blog/2015/1/8/w-polsce-sie-nie-da-4

ja nie potrafię sobie wyobrazić jak takie kwadratowe vivesy mogły by "wchodzić" w salon po skosie bez przycinania, chyba tylko w karo ale to będzie wyglądało jak zęby rekina :D

Edytowane przez Juskra

Kradnij śmiało :wiggle: ale mam nadzieję, że to moja podłoga kuchnia-salon pierwsza błyśnie :). Myślę o tym od roku i caraz bardziej kocham. A mój J. już na mnie nakrzyczał, że wariatka jestem i będę sama musiała deski spasować z kaflami i bawić się w puzzla, bo za jakie pieniądze posadzkarz podejmie się takiej precyzyjnej roboty. Ale się zgodził :D , więc się Wam tu przyznam – CHCĘ Hexatile od Equipe. Są m.in tu http://www.planetadom.pl/pl/c/Hexatile-plytki-heksagonalne/479 Są różne, także patchworkowe i w wielu kolorach. Ale ja chcę tylko gładkie zestawione 2-3 odcienie szarego i granatowy, a na podłodze w wiatrołapie Hexatile Cement w trzech kolorach, ale też tylko gładkie http://www.planetadom.pl/pl/c/Hexatile-Cement/560.

Podobają mi się też La Rambla inspirowane projektem Gaudiego na chodniki w Barcelonie. Są białe szare i antracytowe, ale z nimi jest ten problem, że mają 2 cm (!) grubości. Za to przekątną mają idealną do moich desek = 18,5 cm.

Jeśli chodzi o wizualki, to robię poprawki na istniejących, ale robię też od zera jak u Barbary74 i Anitki89, Szocik (schody)....

++SZOCIK_stairs-10b.jpg ++SZOCIK_stairs-07b.jpg ++SZOCIK_stairs-00flip.jpg Guthouse-piec_Westfire_28+transparent_glass.jpg Guthouse-Spartherm_Mini+lupek-01A.jpg

Wtedy posługuję się planem i zdjęciem wnętrza. Wnętrze „sprzątam”, a na podłodze „układam” plan, żeby mieć punkty odniesienia i wstawiam elementy. Czasem rysuję, a czasem korzystam z gotowych fragmentów zdjęć. Np. meble często dają się adaptować, choć bywa, że kroję je na kawałki i montuję na nowo, po przeskalowaniu i zastosowaniu filtrów i dystorsji właśnie w Photoshopie. Maluję ściany wybranymi kolorami, kładę podłogi. Czasem pozwalam sobie na dużą dowolność i robię po swojemu. Czasem nie jestem w stanie zrobić dokładnie wedle życzenia właścicielki domu, wtedy improwizuję. Dla mnie to świetna zabawa. Wszysko powstaje na layersach w psd. Żeby zamieścić na forum zapisuję poszczególne wersje korzystając z opcji „save for web”. Wtedy ładnie się kompresują przy znikomej stracie jakości.

To co robię na pewno nie można nazwać pracą w 3D. Mam CS5 na MacMini. Jest absolutnie wystarczający, choć renderingu czy animacji już bym na nim nie zrobiła.

Ty na CS3 możesz to samo robić. Trochę będzie kłopot z wielkością plików i czasem. Jak chcesz to pokażę Ci poszczególne etapy. Mogę wkleić u Ciebie wątku jpegi, albo przesłać ci psd na maila. Będzie ciężki.

kradnij, bezczelnie D bo to nie mój pomysł tylko Pestki :p ale myślę ze nie będzie miała nic przeciwko, wejdź na jej pinteresta, ma tam tego całą tablicę :)

no i odpowiem też za nią w zakresie wątku - nie ma, ani galerii ani dziennika, troszkę ją wszyscy męczą więc może nam kiedyś ulegnie :D

Nawet nie mój pomysł tylko http://designplusmagazine.com/umbria-residence-by-paola-navone/ i http://designplusmagazine.com/new-york-loft-by-matiz-architecture/

:rotfl::rotfl::rotfl: Założę, choćby po to, żeby się pochwalić :p Ale na razie mam na to za mało czasu. Pewnie przestałabym całkiem chodzić po wątkach.

poprosiłam ją o taki projekt, chcę aby mi zrobiła takie rzuty z góry jak Ty to robisz, ma jakaś koncepcje ale jej nie znam :p czekam na efekt jej prac. trochę jej współczuję bo ona mi coś tam wizualizuje a my to zawsze przerabiamy :) mam wrażenie że ją to wkurza ale jest na tyle młoda i grzeczna ze mi tego nie mówi wprost, natomiast na pewno wiem że bardzo chce aby to jej propozycje mnie zachwyciły a nie po naszych poprawkach :D

no wyobrażam sobie jak to jest;) ale z drugiej strony, nawet jak nanosi te poprawki po naszych wspólnych przemyśleniach to ma zadowolonego klienta, a to chyba najważniejsze:D I jakie będzie miała piękne porfolio:D:D

Myślę, że projektantka w gruncie rzeczy będzie zadowolona. Nic nie powstaje, żaden projekt w jednej głowie. Patrzysz na zdjęcia, rozwiązania, kombinujesz co z tego można zaadaptować, przetworzyć. Czasem najlepsze rozwiązania wpadają do głowy już po fakcie. Poszły konie... a tu zostaje się z genialnym drobiazgiem nie umieszczonym w projekcie. Ale wtopa, myślisz, jaki żal. Pani ma komfortową sytuację, podpowiadamy, a ona może z tego perełkę zrobić, swój życiowy projekt.

Popatrzcie Dziewczyny, co się stało z ustawieniem kuchni. Jest teraz świetne, proste i niczego, co dotąd widziałam, nie naśladuje. Tak może być z innymi szczegółami.

Edytowane przez pestka56

Kasiu,

we wszystkim się z Tobą zgadzam, dziewczyna naprawdę się dużo przy nas nauczy, układ kuchni wyszedł rewelacyjne, praktycznie wszystkie moje i mojej rodziny wymagania spełnia, jednocześnie jest wygodny i nowoczesny, przez kilkadziesiąt stron tego wątku ciągle wracamy do kuchni, każda z Was, mnie odwiedzających zostawiła cząstkę siebie w tej kuchni. teraz zostały tylk kafelki na podłogę i ewentualnie na ścianę :)

Bardzo Wam dziękuję i mam nadzieję że za rok, a już na pewno za dwa lata WASZA kuchnia zostanie zrealizowana