Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie by tu pojechać na wakacje?

Luśka

Recommended Posts

Mamy ~2 tygodni urlopu w lipcu i chcielibyśmy pojechać w jakieś spokojne miejsce gdzie:

1) można wziąć psa

2) może być nieco wyższy standard

3) mogą to być niewysokie górki (takie spacerowe)

4) może być woda do pływania

5) najlepiej typ bungalow, domek parterowy etc

6) z wyżywieniem koniecznie

7) bez dzikiego tłumu wczasowiczów, choć to środek sezonu

8) i żeby było dobre piwo w okolicy...

Czy ktoś mógłby coś takiego polecić? Please.... :roll: Inaczej z urlopu nici..... :cry:

Lusia!

Na weekend majowy pojechalismy do Wilna. W drodze zatrzymalismy sie nad jesiorem Wigry (dom pracy twórczej w dawnych eremach). Boże jak tam cicho i spokojnie. Kormorany, nawet orły bieliki. Cuuuuuuudo! W kazdym razie polecam Suwalszczyznę. Nie do końca (i dzieki Bogu!) odkrytą dla turystów.

Luśka, proponuje miejscowość TROKI na trasie przejcie graniczne Budzisko (za Suwałkami) - Wilno. Miejscowość połozona ok. 50 km od granicy. Super miejsce, ładne kwatery. Czysta woda jeziora, na wyspie zamek. Aprowizacja - chłodnik litewski (pycha), potrawy karaimskie-pielemieni, pierożki z nadzieniem (teren ten zamieszkują karaimowie). Wokół mnóstwo miejsc do zwiedzania. Kwatery bardzo dobre i niedrogie. pOlecam, a nie będziesz żałowała. Noclegi znajdziesz w necie.

Pozdrawiam :D

• 5 weeks później...
Dzięki Wam, ale tak wyszło, że wybraliśmy południe naszego pięknego kraju. A konkretnie, gospodarstwo agro pod uroczym szyldem - "Szałas Muflon" w miejscowości Komarno, niedaleko Jeleniej Góry. Znalazłam w Internecie, więc jedziemy jakby w ciemno. Jak wrócę, to napiszę, czy warto było :lol:

Witajcie, witajcie :lol:

Melduję się po powrocie od Św. Mikołaja - prezenty zamówione!!!! Ponieważ jeszcze mnie trochę telepie od samolotu, to nie wiem za dokładnie, jak nasz wyjazd będzie wyglądał. Bardzo fajnie byłoby spotkać się z Wami!!!! W "Muflonie" będziemy od jutra do przyszłego piątku. Na wszelki wypadek podaję na priva mój tel.

Serdeczności :lol:

• 2 weeks później...

Tak, jak obiecałam zdaję relację po powrocie:

1) To co było nieudane:

- nie udalo mi się spotkac z żadnym forumowiczem :cry: :cry: :cry:

- częściowo pogoda

2) To co było udane:

- lokalizacja pierwszorzędna

- jedzonko na miejscu

- piwko też

- znakomite miejsce do odpoczynku

- z braku pogody odespałam zaległości z ostatniego półrocza