Piotrus1978 27.07.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Witam wszystkich! Mam dylemat - chce w dobrej cenie wybrać przyzwoity lakier jednoskładnikowy. Dodam ze ewentualny smród przy lakierowaniu mnie nie przeraza ale chce miec pewnosc ze jakosc powloki bedzie wzglednie dobra. Robie adaptacje poddasza i okolo 30 m2 bedzie starej deski cyklinowanej i okolo 70-80 m2 nowej sosnowej (raczej o "pzrecietnej" twardosci).Myslalem o Domaluxie półmatowym: http://allegro.pl/domalux-lakier-classic-silver-5l-polmat-do-podlog-i4393834118.htmllub o HartzLack-u (Satin mat): http://lakiery.pl/component/virtuemart/details/10/hartzlack-super-strong-hs.html co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neono 29.07.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Nie wiem na ile usatysfakcjonuje Cię moja odpowiedź, ale jeśli szukasz dobrego lakieru o wysokiej jakości to sprawdź ofertę firmy Bona. Często polecane są lakiery Bona Naturale, parkieciarze u mnie wykorzystali właśnie ten lakier i jestem bardzo zadowolony z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrus1978 29.07.2014 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Dzieki za sugestie. Slysze coraz czesciej o lakierach Bona. Widzialem jednak ze jest w roznych wersjach i raczej parkeiciarze uzywaja chyba glownie 2 skladnikowych. NIestety rozpuszczalnikowe maja jeden plus -zazwyczaj sa duzo gestrze co w moim przypadku przy zastosowaniu czesciowo na stara deske pozwoli ja chyba lepiej "wzmocnic" i utwardzic nierownosci/slabe miejsca. Zalezy mi na grubej i twardej warstwie (oczywiscie grubosc reguluje przede wszystkim ilosc warstw) ale mam juz troche mieszane uczucia jesli chodzi o lakiery wodne i gorszej jakosci uretanowe.Np.wodny Dulux na schodach juz mi sie ściera a Vidaron o którym myslalem zastosowany na parapecie drewnianym po kilkukrotnym lakierowaniu dał warstwe mierzona chyba w mikronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 30.07.2014 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Jeśli szukasz taniego a dobrego lakieru to najlepszy stosunek CENY do JAKOSCI ma DOMALUX silver a gold jescze lepszy ale już inna cena. Są to lakiery które śmiało stosuje się w remizach, salach lekcyjnych i gimnastycznych , 3 warstwy domaluxa dadza ci taka powłoke że po oczach bedzie biła . Połysk na 3 warstwach tworzy wrecz tak nieładna politure ( efekt szkła) - jedni to kochaja inni nienawidza:). Domalux wychodzi srednio 35zl za litr . Domalux jest pierońsko wytrzymały ale nie wychodzi tak ładnie jak lakiery bony bergera i inne z wyzszej półki . domaluxa trzeba umieć nakładac żeby uniknąć smug i najazdów.. Ponadto domalux połysk uwydatnia każdego paprocha jeśli wpadnie w lakier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrus1978 30.07.2014 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 To widze ze kolega mnie utwierdzil w przekonaniu ze wybiore Domaluxa NIe chce połysku ale półmat jak pisałem z uwagi na pewne niedomagania starej podłogi. Jesli chodzi o nakładanie wałkiem lakieru to niestety nie mam wprawy. AwWydawałoby sie ze nie powinno byc źle bo ma przecież dosc długi czas schniecia? (inaczej lakiery wodne czy nawet chyba Bona o ile pamietam porównywałem). Podejrzewam ze z uwagi na dużą gęstośc pewnie "machanie" wałkiem musi byc bardziej energiczne i zdecydowane (nie bede sie mógł "pieścić" jak z lakierami wodnymi lub mniejszej gęstości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts