mcmillan 28.07.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Hej, znalazłam w necie sporo wątków o tym, że cebulowce nie mają problemów z przebiciem się przez korę. A jak się ma sprawa z grysem - choćby najzwyklejszą białą marianną 10-16 mm o grubości ok 4-5 cm. Mam rabatkę bylinową, którą chcę wysypać czymś innym niż kora, a chciałabym na niem dosadzić też trochę cebulowców właśnie - tulipany, szachownice, lilie.Czy przebiją się one przez grys? Jeśli nie, to jakie się alternatywy dla kory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmillan 28.07.2014 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 A,myślałam też o zrębkach, ale blakną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.07.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 bez problemu wyłażą #1828 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmillan 30.07.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Hej,masz na myśli, że wyjdą przez grys czy przez zrębki.Bo przez zrębki to podejrzewam, że na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.07.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 dałam Ci link do ogrodu yuki - u niej cebulowe przebijają się prze kamyki różnej wielkości http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/04%20kwiecien%202014/24_zps9fc10aab.jpg pytała o to Elfir i uzyskała potwierdzenie, że się uda - efekt powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrFryga 31.07.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Z grysem sobie też poradzą, zresztą masz nawet zdjęcie:d swoją drogą widziałem bardzo fajny ogród u pani która ma gospodarstwo szkółkarskie i właśnie cebulki przeróżne były połączone z trawami ozdobnymi i milionem przeróżnych iglaków - wrażenie jakie zrobił na mnie ten ogród było miażdżące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmillan 31.07.2014 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Dziękuję za odpowiedzi - uspokoiliście mnie Dopiero zaczynam przygodę z ogrodem i zaczęłam od rabaty. Zobaczymy co wyjdzie, ale nie chciałam ryzykować i wolałam się dowiedzieć przed wysypaniem grysu i zakupem cebul. W miejsca gdzie będzie grys mam już wkomponowane miejsca obsypane zrębkami i chyba jednak tam posadzę najdroższe okazy cebul. Pod grys pójdą te tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts