Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mś 2014 siatkówka

tomalbuk

Recommended Posts

Już na dniach rozpoczną się MŚ w siatkówce!!! z kolegą idziemy na mecz otwarcia, udało się nam trochę taniej odkupić bilety ale trafiłem jeszcze na taki konkurs http://www.ledin.pl/WYGRAJ-BILET-NA-OTWARCIE-MISTRZOSTW-SWIATA-W-PILCE-SIATKOWEJ-NA-STADIONIE-NARODOWYM--news-pol-1343295413.html próbujcie :) im nas więcej tym lepiej!

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

No niestety mistrzostwa są kodowane... Ale ja wykupiłem sobie kanał na miesiąc i na szczęście mogę oglądać. Nie uważam, że to do końca fair, bo na pewno jest dużo osób, które oglądałyby mistrzostwa, gdyby były dostępne normalnie w telewizji, a tak to ewentualnie mogą zobaczyć jakieś urywki tylko. Szkoda.

A co do wczorajszego meczu, to bardzo podobała mi się gra Polaków, idą jak burza, oby tak dalej! Trzymam za nich kciuki, w końcu jesteśmy jedną z najlepszych drużyn w Europie i na świecie!

To miła odskocznia od piłki nożnej, w końcu coś znaczymy w tej siatkówce. Można sobie nawet pozwolić na rezerwowy skład i ograć dzielnie walczący Kamerun. Wracając jeszcze do Polsatu nie uważam aby było ich obowiązkiem dawanie transmisji mistrzostw jako takich na otwartym kanale, natomiast ich obowiązkiem powinno być pokazywanie POLSKI zawsze na otwartym, a nie tylko otwarcia, straszne chamy.

Dobro narodowe, dostępność dla każdego, obowiązek pokazywania itp. Nigdzie nie jest to zapisane, a zatem komercyjny podmiot, jakim jest Polsat, może zrobić co zechce z prawami telewizyjnymi, na które notabene wyłożył swoje (niemałe) pieniądze. Nie jestem fanem Polsatu, ba, wręcz nie lubię tej stacji, ale irytują mnie głosy wszystkich oburzonych, że nie transmituje ona mistrzostw w ogólnodostępnym kanale. Abonenci Cyfrowego Polsatu mają mecze w cenie, pozostali mogą je sobie dodatkowo zakupić. Pretensje należy mieć przede wszystkim do TVP, która skompromitowała się na całej linii (nie pierwszy raz), a teraz udaje pokrzywdzoną orędowniczkę o telewizyjną wolność siatkówki.

Nieudolność TVP wspierał osobiście Tusek. To jemu zawdzięczamy brak transmisji w kanałach ogólnie dostępnych. Chciał dokopać Schetynie, który jest blisko z Solorzem. Nie kocham żadnego z nich, ale "sprawiedliwość musi być po naszy stronie":D

A mistrzostwa coraz bardziej kręcące. I ruscy i kanarinios nie okazali się boscy. Ani jedni ani drudzy nie przyzwyczajeni do batów...Buractwo wyłazi całą gębą. Dziś okazja wyleczyć Niemców...Hej szable w dłoń! I trzymamy kciuki za Francję;)

no ja też jestem już zła na to poszukiwanie możliwości oglądania meczu naszej reprezentacji, to jest po prostu śmieszne, ciągle wygrywamy a nawet kibice nie mogą tego zobaczyć, ja sobie radzę wykupując za 4 zł kanał w internecie i oglądam ale no bez przesady... trzymamy kciuki to oczywiste! :)

• 1 year później...