Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piec gazowy do mieszkania 40m2 stara kamienica

Arus91

Recommended Posts

Witam.

Chcialbym sie dowiedziec na jakie parametry pieca gazowego zwrocic uwage przy zakupie. Wybor jest spory a samo ogladanie ich nic nie daje skoro nie wiem jaki mi potrzeba.

Mieszkanie jest dwupokojowe. Pokoje po 17m2 i lazienka z 2,6 na 1,7. Mieszkanie jest na parterze i pod spodem piwnica. z jednej strony klatka schodowa a z drugiej brama wjazdowa. Na szczescie budynek zostal ocieplony.

Piec by sie znajdowal w lazience. Umywalka w kuchni by byla oddalona o jakies 2 metry moze. Kaloryfery umiejscowane w pokojach odleglosci mysle ze z 8m. No i jeden kaloryfer bym umiejscowil w lazience. Ciezko mi okreslic o intensywnosc uzywania go. Aktualnie robie generalny remont mieszkania i albo sam tam zamieszkam albo pod wynajem. Czytalem ze chyba najlepiej by bylo kupic dla mnie piec dwufunkcyjny zamkniety, ale na ktore paremetry patrzec? I jakiej firmy kupic? Moze jakies propozycje? Koszt samego pieca to nie chcialbym przekroczyc 2,5tys zl. Chcialbym miec panel prysznicowy w lazience, na jednej stron wyczytalem ze to tez jakas roznica wplywajaca na zakup piecyka.

dużo byś chciał, a kasy nie masz

Kocioł najlepiej każdy zamkniety, bo bez osłony nie będziesz chyba używał tak z bebechami na wierzchu

Jeśli koniecznie gazowy kocioł z zamkniętą komorą spalania to jak najmniejszej mocy, a skoro panel prysznicowy to dwufunkcyjny z zabudowanym zasobnikiem