Arus91 28.07.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Witam. Chcialbym sie dowiedziec na jakie parametry pieca gazowego zwrocic uwage przy zakupie. Wybor jest spory a samo ogladanie ich nic nie daje skoro nie wiem jaki mi potrzeba. Mieszkanie jest dwupokojowe. Pokoje po 17m2 i lazienka z 2,6 na 1,7. Mieszkanie jest na parterze i pod spodem piwnica. z jednej strony klatka schodowa a z drugiej brama wjazdowa. Na szczescie budynek zostal ocieplony. Piec by sie znajdowal w lazience. Umywalka w kuchni by byla oddalona o jakies 2 metry moze. Kaloryfery umiejscowane w pokojach odleglosci mysle ze z 8m. No i jeden kaloryfer bym umiejscowil w lazience. Ciezko mi okreslic o intensywnosc uzywania go. Aktualnie robie generalny remont mieszkania i albo sam tam zamieszkam albo pod wynajem. Czytalem ze chyba najlepiej by bylo kupic dla mnie piec dwufunkcyjny zamkniety, ale na ktore paremetry patrzec? I jakiej firmy kupic? Moze jakies propozycje? Koszt samego pieca to nie chcialbym przekroczyc 2,5tys zl. Chcialbym miec panel prysznicowy w lazience, na jednej stron wyczytalem ze to tez jakas roznica wplywajaca na zakup piecyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.07.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 dużo byś chciał, a kasy nie masz Kocioł najlepiej każdy zamkniety, bo bez osłony nie będziesz chyba używał tak z bebechami na wierzchu Jeśli koniecznie gazowy kocioł z zamkniętą komorą spalania to jak najmniejszej mocy, a skoro panel prysznicowy to dwufunkcyjny z zabudowanym zasobnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 28.07.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 jak najmniejsza moc minimalnajakiś turbo ale wkład do komina będzie troche kosztowałjednofunkcyjny lub z wbudowanym zasobnikiem jak budynek ocieplony to nie lepiej grzać prądem przy tych metrach? ewentualnie do wody podgrzewacz gazowy i wtedy wkładu nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts