flaber14 28.07.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Witam Poradźcie mi taką rzecz, jak prawidłowo wykonać mam prześciankowanie między pokojem a łazienką z płyty OSB. Zrobiłem tzw chydziak teraz na to chce położyć podłogówkę i wylać posadzkę, styropian swoją drogą. Ściankę chcę zrobić z belek drewnianych i płyty OSB. Znajomy mi radził żebym na chudziak położył pod belki kawałek folii do chudzika przykręcił szkielet łazienki z belek i do tego plutę OSB (w środek watę) potem połozy się podłogówkę i wyleje posadzkę a folie oczywiście wywinie się tak beton nie miał styczności z płytą. Bo hydraulikę żeby zrobić w łazience to dobrze by było mieć już ściany prawda? Do tego uważam że ścian będzie bardziej stabilna. żeby Ale za to druga szkoła mówi że nie wolno zalewać belek i płyty betonem. Nie będę mówił jaka ale człowiek ładnych lat pracował w budownictwie ale tak jak powtarzam stara szkoła i w żadne nowinki technologiczne nie wierzy;) Także proszę o porady wariant pierwszy, drugi czy może macie inny pomysł? Edytowane 29 Lipca 2014 przez flaber14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik_ 30.07.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Hmmm tak na logike to robienie przedscianki szkieletowej na zrobionej juz posadzce jest prostrze i chyba jednak bezpieczniejsze. A stabilnosc? Coz czolgiem po poddaszu nikt jezdzic chyba nie bedzie ludzie tak maja wykonane cale sciany i jakos stoja, nie tylko przedscianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts