Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym ocieplić mułatę dla pianki PUR

klimator

Recommended Posts

Takie pytanie czym ocieplić zakończyć murłatę ( przygotować od pianowanie ) ?? schemat jak na rysunku. Zastanawiam się nad przyklejeniem do murłaty 3 cm ( taka jest przerwa od końca ściany do murłaty ) styropianu lub styroduru czy lepiej coś innego tam dać ?? bo żeby zapianować poddasze to czymś muszę zatkać tą dziurę :) pomocy :yes:

kolankowa.jpg

Nic tam nie wciskaj. Firma, ktora bedzie pianowala Ci poddasze uzpelni ta przestrzen piana.

No chyba, ze w Twoim przypadku zastrzegli sobie bys sam uzupelnil przestrzen za murlata przed ich przybyciem? W co watpie.

Natrysk piany za murlate spowoduje ciaglosc izolacji- zew. fasady z izolacja dachu. Sam tak dokladnie tego nie uszczelnisz.

Mam nadzieje, ze przed pianowaniem bedziesz juz mial skonczona elewacje?

Nic tam nie wciskaj. Firma, ktora bedzie pianowala Ci poddasze uzpelni ta przestrzen piana.

No chyba, ze w Twoim przypadku zastrzegli sobie bys sam uzupelnil przestrzen za murlata przed ich przybyciem? W co watpie.

Natrysk piany za murlate spowoduje ciaglosc izolacji- zew. fasady z izolacja dachu. Sam tak dokladnie tego nie uszczelnisz.

Mam nadzieje, ze przed pianowaniem bedziesz juz mial skonczona elewacje?

Hej dzięki za odpowiedź jednak właśnie chodzi o to że nie mam elewacji jeszcze robionej i coś muszę tam dać żeby zamknąć szczelinę i zrobić podłoże dla pianki :)