klimator 29.07.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Takie pytanie czym ocieplić zakończyć murłatę ( przygotować od pianowanie ) ?? schemat jak na rysunku. Zastanawiam się nad przyklejeniem do murłaty 3 cm ( taka jest przerwa od końca ściany do murłaty ) styropianu lub styroduru czy lepiej coś innego tam dać ?? bo żeby zapianować poddasze to czymś muszę zatkać tą dziurę pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.07.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Nic tam nie wciskaj. Firma, ktora bedzie pianowala Ci poddasze uzpelni ta przestrzen piana. No chyba, ze w Twoim przypadku zastrzegli sobie bys sam uzupelnil przestrzen za murlata przed ich przybyciem? W co watpie.Natrysk piany za murlate spowoduje ciaglosc izolacji- zew. fasady z izolacja dachu. Sam tak dokladnie tego nie uszczelnisz.Mam nadzieje, ze przed pianowaniem bedziesz juz mial skonczona elewacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 30.07.2014 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Nic tam nie wciskaj. Firma, ktora bedzie pianowala Ci poddasze uzpelni ta przestrzen piana. No chyba, ze w Twoim przypadku zastrzegli sobie bys sam uzupelnil przestrzen za murlata przed ich przybyciem? W co watpie. Natrysk piany za murlate spowoduje ciaglosc izolacji- zew. fasady z izolacja dachu. Sam tak dokladnie tego nie uszczelnisz. Mam nadzieje, ze przed pianowaniem bedziesz juz mial skonczona elewacje? Hej dzięki za odpowiedź jednak właśnie chodzi o to że nie mam elewacji jeszcze robionej i coś muszę tam dać żeby zamknąć szczelinę i zrobić podłoże dla pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 30.07.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Radzilbym docieplic wpierw fasade. Przymajmniej zrob pas ze styro w jej gornej czesci. W innym przypadku watpie by ociepleniowcy dokladnie docieli styropian by utrzymac ciaglosc izolacji na styku fasady z polacia dachowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 31.07.2014 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Rozmawiałem z firmą od piany i powiedzieli żeby nic nie robić oni do muru na równo od zewnątrz przyczepią styropian do którego zapianują a pozniej ekipa od elewacji to ściągnie i w zamian doklei styropian właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts