tomek331 29.07.2014 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 WitamMam następujący problem:Odswiezalem ściany w pokoju. Zerwałem tapetę ze ścian, fachowiec zagruntowal ściany, położył gładź (finish), następnie ponownie zagruntowal. Postanowiłem, że pomaluje sam. Ściany malowalem wałkiem. Żeby wykończyć przy suficie na sufit nakleilem niebieska taśmę malarską, a ścianę w tych miejscach pomalowalem małym wałkiem. Następnie po przeschnieciu farby zerwalem taśmę z sufitu. Niestety w niektórych miejscach wraz z taśmą odeszła farba z sufitu . co mogę zrobić z ubytkami? Dodam że sufit nie był odświeżony. Poproszę o podpowiedzi i dodam że jestem w tych sprawach zupełnie początkującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 30.07.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Zamaluj drobne ubytki farby na suficie i zapomnij o temacie. PS jeżeli jesteś purystą estetykiem maluj od nowa http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bash.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 11.08.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam, a co można zrobić aby tasma nie odchodziłą z farbą - czy macie jakieś knyfy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luky007 12.08.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 trzeba tą taśme zerwac odpowiednio wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 12.08.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 trzeba tą taśme zerwac odpowiednio wcześnie... odpowiednio wcześni... możesz doprecyzować - czy jak jeszcze farba jest mokra.. czy następnego dnia. Przepraszam, że tak dokładnie dopytuje, ale to jak rozumiem jest kluczowe dla sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 16.08.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Taśmę zrywasz jak wyschnie a nie jak namoknie. Bo co w przypadku jsk masz jakiegos Żyda na ścianie albo wyprawkę którą dopiero zauważyłeś w pewnym oświetleniu? Oklejasz na nowo? Dlatego taśmę zrywamy na nastepny dzień, jak wszystko wyschlo i mamy pewność ze powłoka jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 28.08.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Taśmę zrywasz jak wyschnie a nie jak namoknie. Bo co w przypadku jsk masz jakiegos Żyda na ścianie albo wyprawkę którą dopiero zauważyłeś w pewnym oświetleniu? Oklejasz na nowo? Dlatego taśmę zrywamy na nastepny dzień, jak wszystko wyschlo i mamy pewność ze powłoka jest ok. Dzięki... ale jak zronić ten myk, żeby nie opadała farba - jak wyschnie to jest ryzyko że krawędź będzie postrzępiona. Ok. rozumiem, że nia ma uniwersalnej metody tylko trzeba przećwiczyć temat ... Dziękuje wszystkim za rady - co prawda chyba nie jestem mądrzejszy aniżeli szybciej... ale cóż - świadomość że może wystąpić problem to też wiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 28.08.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 "Strzępienie krawędzi" powoduje wpłynięcie farby pod taśmę. Zeby tego uniknąć najpierw oklejasz sufit. Potem farba sufitową, malujesz krawędź taśmy i ściany, tak, żeby pozaklejać wszystkie pory. Jak farba wyschnie malujesz ścianę farbą ścienną. PO wyschnięciu zrywasz tasmę i masz krawędź żyleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts