Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wentylacja mech z reku a upały

Recommended Posts

Wcześniej nie widziałem tego jako duży problem.

W tej chwili w domu z went. grawitacyjną mam na dole 23C, oczywiście przewietrzanie odbywa się tylko nocą.

Jak to będzie z rekuperatorem przy takich upałach na zewnątrz? Może trzeba będzie go wyłączać na te 3 tygodnie w sezonie w ciągu dnia?

20W czy 100W - nie chodzi mi o oszczędność prądu a o nieprzegrzewanie powietrza wewnątrz domu tłocząc do niego powietrze, które na zewnątrz ma 32C

ps. To, że wentylacja grawitacyjna latem nie działa to wiem. Wiem również, że moskitiery powstrzymują skutecznie komary w moim domu.

Uszkodzeniem centrali i wilgocią w kanałach nawiewnych. W sezonie grzewczym, gdy centrala nie chodzi, kanały nawiewne w pokojach są jak w wentylacji grawitacyjnej. A centrala nie jest na wilgo z tej strony przystosowana.

Zaprzeczasz sobie bo wczesniej twierdziles ze w zimie wentylacja grawitacyjna wspomaga mechaniczna. Starales sie nieudolnie udowodnic ze przy wylaczonej WM w zimie i tak 100m3/godz leci w rurach.

Zaprzeczasz sobie bo wczesniej twierdziles ze w zimie wentylacja grawitacyjna wspomaga mechaniczna. Starales sie nieudolnie udowodnic ze przy wylaczonej WM w zimie i tak 100m3/godz leci w rurach.
Gdyby nie leciało, nie byłoby problemu z wilgocią w kanałach nawiewnych i wykraplaniu się wody nie z tej strony centrali. Leci Szanowny Panie, tylko, że niekoniecznie wywiewem. I właśnie o tym "leceniu" pisałem.

Na tym filmie, reku i klima jest zbudowana jako oddzielne systemy. Już sie oczytałem dlaczego tak jest lepiej niż podłączanie reku i klimy na jednych kanałacg. Moje pytanie brzmi jak na tle klimy wypada ten moduł http://www.aeris.pl/produkty/jedn-chlodnicza-artic.html Czy da on komfort niższej temp w taką pogodę jak mamy obecnie? O ile jest w stanie obniżyć tem taki dodatek do reku?