Ifarrg 30.07.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Murarze wybudowali parter, zrobili wieniec, a potem wybudowali piętro i znów wieniec. Na wieńcu między parterem a piętrem stoi ściana, co jest oczywiste. Sęk w tym, że ta ściana stoi nie do końca dokładnie na wieńcu i w niektóych miejscach wieniec wystaje na zewnątrz. Może było to spowodowane odstająca gdzieś deską albo coś w tym stylu. W każdym bądź razie mam następujące pytania: 1. Czy takie wystające części wieńca można ściąć? Niby mam zdjęcia wieńca, ale przecież można wtedy gdzieś dojechać za blisko drutów i nie będzie wymaganej otuliny... Podcinać styropianw tym miejscu? Na betonowym narożu o jeszcze bardziej będzie ciepło uciekać... 2. Jak poradzić sobie z tymi wypustkami przy ociepleniu ściany? Chciałem kleić na piankę... Ale nawet klejem ciężko to będzie zgubić. Wypusty mają po około 2-2,5 cm w najszerszych miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 30.07.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Nu cóż. Trochę zdupcyli. Strzelał się nie będziesz, podcinać styropian ile trzeba - izolacja będzie o te 2,5 cm cieńsza w jednym miejscu. Ciekawe czy będzie to widać w termowizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 30.07.2014 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Styro ma byc 20 cm, jeszcze zobaczę jakiego... Też się zastanawiam, czy będzie to miało wpływ... Ale wg mnie nie tak to powinno wyglądać... Kolejna wpadka mojej super ekipy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klem 30.07.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 ż tego się nie strzela, na kleju takie wielkości zgunisz i w użytkowaniu nawet nie zauważysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.07.2014 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Przy 20 cm zwykłego styro i tak pasywniaka nie zrobisz, jak nie chcesz ścinać ( skuwać ) to w tych miejscach daj styro o niższej lambdzie np. 0,31 i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 31.07.2014 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 W pasywniaka nie celuje, nie z takim budynkiem. Celuję w 5l, mam zamiar dawać albo 0.040 albo 0.032. Jeszcze zobacze, co. Ale to nie zmienia faktu, że ma być na piankę, bez kołków (da się?) , a jak na piankę, to trzeba albo wcinac styro, albo skuwać wieniec... A przeciez mogłoby byc zrobione prosto i nie miałbym problemów... Kurde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts