jaga123 30.07.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Do białej kuchni z szarym blatem i podłogą myślę o takim okapie Amica OKC653 SW Integra (musi być długi, bo mam rury do wyciągu wysooooko - wyobraźnia panów trochę poniosła ) [ATTACH=CONFIG]272488[/ATTACH] Jeśli okap biały z dodatkiem szarości, to jakie sprzęty? Lodówka w zabudowie - problem koloru rozwiązany. płyta - biała czy czarna? zlew - stal czy kolor (szarość)? piekarnik/mikrofalówka - białe czy inox? pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszKosmyk 31.07.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Płyta - czarna zlew - stalpiekarnik/mikrofalówka - inox tak mi się wydaje, że to będzie dobre połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 31.07.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Do białej kuchni z szarym blatem i podłogą myślę o takim okapie Amica OKC653 SW Integra (musi być długi, bo mam rury do wyciągu wysooooko - wyobraźnia panów trochę poniosła ) [ATTACH=CONFIG]272488[/ATTACH] Jeśli okap biały z dodatkiem szarości, to jakie sprzęty? Lodówka w zabudowie - problem koloru rozwiązany. płyta - biała czy czarna? zlew - stal czy kolor (szarość)? piekarnik/mikrofalówka - białe czy inox? pomocy Ja mam płytę czarną, zlew ciemny grafit (wygląda jak czarny), a piekarnik i mikrofala to połączenie inox + czarne szkło. Jak coś to zdjęcia znajdziesz w moim albumie ze stopki poniżej:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlueDecoria 31.07.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Inox pasuje chyba do większości aranżacji. U mnie też przeważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga123 31.07.2014 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Dzięki. Inox i szarości/grafity pozostawiają więcej możliwości wyboru sprzętów. Ale zwątpiłam, stąd pytanie. Map78 - oglądam album i widzę, że masz kostkę pod drzwiami wejściowymi - sprawdza się takie rozwiązanie? Wiele osób ma kafelki, ale my też myślimy o kostce. Edytowane 31 Lipca 2014 przez jaga123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 31.07.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Map78 - oglądam album i widzę, że masz kostkę pod drzwiami wejściowymi - sprawdza się takie rozwiązanie? Wiele osób ma kafelki, ale my też myślimy o kostce. To nie kostka, tylko kamień ciosany zakupiony z pobliskiej żwirowni:) Czy się sprawdza? Cóż jest trochę nierówny, ale za to nie jest śliski i jest niezniszczalny, w przeciwieństwie do kafli, które co 10lat trzeba wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diplodok 31.07.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 U nas płyta gazowa antracyt, piekarnik krem ale z tej samej serii co płyta lekko retro. Do tego okap kryty w szafce i lodówka w zabudowie, zlew ceramiczny. Kuchnia fronty kremowo-białe i blat drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga123 01.08.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) To nie kostka, tylko kamień ciosany zakupiony z pobliskiej żwirowni:) Czy się sprawdza? Cóż jest trochę nierówny, ale za to nie jest śliski i jest niezniszczalny, w przeciwieństwie do kafli, które co 10lat trzeba wymieniać. O, przepraszam. Laikiem jestem. A jak ze sprzątaniem tego? Zamiatasz jakąś specjalną miotłą? Bo taka zwykła to chyba za miękka? diplodok, a jest szansa na zdjęcie? (Choćby tej zabudowy.) Brzmi bardzo spójnie, choć to inny styl wykonania niż mój Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez jaga123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 01.08.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Moim zdaniem należy dalej brnąć w szarości ewentualnie czerń,bo okap jest dwukolorowy. Tak więc albo inox,albo czarny. Pokaż więcej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga123 01.08.2014 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Moim zdaniem należy dalej brnąć w szarości ewentualnie czerń,bo okap jest dwukolorowy. Tak więc albo inox,albo czarny. Pokaż więcej kuchni. No właśnie, ten akurat okap chyba jednak nie może być, bo tak jakieś odcienie brązu dochodzą. Okap musi być długi (wysoki?). Szukam. Chciałabym biały (najlepiej cały), bo wypada dokładnie na środku ściany, między białymi szafkami. A czarny odpada, bo wiem, jak się to palcuje/myje i nie chcę tak Z kuchni mam tylko, niestety, plan w głowie i gołe ściany. Jakiś rys. poglądowy może mi się uda w czymś namazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 01.08.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Biały będzie jak najbardziej ok. Pozostaje tylko dalej kwestia zlewu i sprzętu. Białe są ładne,są takie klasyczne. A twoja kuchnia ma być z czego i na jaki styl? Musisz zdradzić więcej szczegółów. Bo tak to lecimy w ciemno. A tą szarą podłogę już masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 02.08.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 O, przepraszam. Laikiem jestem. A jak ze sprzątaniem tego? Zamiatasz jakąś specjalną miotłą? Bo taka zwykła to chyba za miękka? Zamiatam miotłą taką jakby słomianą, ale w sumie to bardzo rzadko, bo się tam zbytnio nie brudzi. U nas 90% komunikacji odbywa się przez garaż, a latem przez taras, drzwiami to może parę dni w roku + goście:) Okap musi być długi (wysoki?). A czarny odpada, bo wiem, jak się to palcuje/myje i nie chcę tak Większość okapów tego typu ma regulację wysokości komina ( bo pewnie o wysokość komina Ci chodzi żeby zakryć otwór wentylacyjny). Ja u siebie miałem na początku do sufitu, a po remoncie zmniejszyłem go chyba z 40cm. Co do czarnego koloru to miałabyś rację, gdyby chodziło o okap obsługiwany ręcznie. Ja mam gorenje z czarnego szkła, który jest obsługiwany pilotem, wiec nigdy nie dotykam samego okapu. Mam go już prawie 5 lat i na prawdę jestem zadowolony. Piloty w zestawie były 2 jeden z magnesem, który można przyczepić choćby do lodówki, a drugi z takim wieszaczkiem na ścianę - na prawdę super rozwiązanie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga123 02.08.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Zamiatam miotłą taką jakby słomianą, ale w sumie to bardzo rzadko, bo się tam zbytnio nie brudzi. U nas 90% komunikacji odbywa się przez garaż, a latem przez taras, drzwiami to może parę dni w roku + goście:) To fajnie, bo nie mam jeszcze wyobrażenia, jak to wszystko będzie się odbywać. Zostanę przy tym kamieniu. Jeśli chodzi o kuchnię... Podłogę już mam (tzn. płytki w paczkach, ale wybrane). O takie - to szary półpoler: Kuchnię chciałabym białą w stylu raczej nowoczesnym, ze srebrnymi uchwytami. O takimi na przykład: Docelowo chciałabym, aby wyszło mi kolorystycznie tak podobnie: (zdjęcie ze strony internetowej) Bardzo mi się podoba... Ale bruździ mi ten mój okap Jeśli chodzi o okap, to dokładnie tak, kuchnia jest wysoka, do tego panowie otwory zrobili pod samiutkim sufitem. Heh. Miał być okap podszafkowy, a tak nie ma jak, bo co będzie nad szafkami? Rura? Zabudowa do sufitu nie wchodzi w grę, bo kuchnia naprawdę wysoka. I okapy jak ten na zdjęciu powyżej są za krótkie. Pomyślałam o białym "skośnym", żeby się wpasował jakoś między szafki. Układ mojej kuchni podobny do tego (zdjęcie z internetu, może nawet z forum): Tylko zabudowa po prawej dochodzi do ściany z okapem. Nie wiem, jak to ująć. To jest dosunięte. Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez jaga123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga123 02.08.2014 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 I jeszcze jedna (z wielu ) kwestia. A jak jest ze śladami palców na inoxie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 02.08.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 No to jak bym poleciała tak: piękny szary blat,bardzo zbliżony do koloru płytek, no i sprzęty i okap inox. Ja obecnie mam w starym mieszkaniu kuchenkę i okap inox. A zakupiłam je może z 10lat temu, jak tylko zaczęły być modne. Z paluchami nie jest źle, a mam 4 dzieciaków(no teraz 13miesięczne bliźnięta robią okropne maziaje na kuchence, ale to stan przejściowy). Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga123 02.08.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 No to jak bym poleciała tak: piękny szary blat,bardzo zbliżony do koloru płytek, no i sprzęty i okap inox. Ja obecnie mam w starym mieszkaniu kuchenkę i okap inox. A zakupiłam je może z 10lat temu, jak tylko zaczęły być modne. Z paluchami nie jest źle, a mam 4 dzieciaków(no teraz 13miesięczne bliźnięta robią okropne maziaje na kuchence, ale to stan przejściowy). Takie jest moje zdanie. Dzięki. Popatrzę teraz na okapy w inoxie. Czy znajdę jakiś fajny i dłuuugi. A jaka płyta: czerń, biel (pod meble), czy szukać szarej (żeby się "zlała" z blatem jak szary zlew)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 03.08.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Zobacz tutaj na tych fotkach całkiem fajnie to wygląda. Pozostaje jeszcze kwestia kafli na ścianę, o czym myślisz,może szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga123 03.08.2014 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Fajnie, to fakt Zobacz tutaj na tych fotkach całkiem fajnie to wygląda. [ATTACH=CONFIG]273031[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]273032[/ATTACH] Pozostaje jeszcze kwestia kafli na ścianę, o czym myślisz,może szkło? Na ścianę farba - flugger zmywalny. Opcja najprostsza i wiemy, że daje radę nawet po kilku latach użytkowania. (Myślałam o szkle, ale z kilku względów - też technicznych i cenowych - zrezygnowaliśmy.) Mam upatrzony taki rodzaj zlewu, tylko poszukam trochę tańszej wersji No chyba, że nie znajdę, to będę mocno myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcudia 26.04.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Zamawiam sprzęty do kuchni i potrzebuję porady.Do białej kuchni ładniej będzie pasował pochłaniacz( teleskopowy amica) biały czy inox ?Czy biały będzie żółknął ? Czy inox lepiej się myje?(Kuchenka będzie gazowa) Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez alcudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm00q 26.04.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Pomyśl jeszcze o okapie z szafką. Ja zakupiłem taki czarny, a pewnie są też w innym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts