lukasziza 30.07.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Budowę rozpoczeliśmy 23 czerwca 2014. Według projektu dom przy migdałowej - ucieliśmy garaż - a reszta to zmiany kosmetyczne. Narazie szybka skrótowa relacja - bo trzeba nadrobić Tutaj początki - zdjęcie humusu - domek bedzie mały szer 6,60m , natomiast dł 11,60. Tutaj już wykopane fundamenty i zalane ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 30.07.2014 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Jako że w każdym poście można dodać 5 zdjęć to ruszamy dalej z relacją Tutaj ta istotna zmiana - brak garażu a co za tym idzie zmiana wyglądu frontu domu. Sprawna ekipa trzyma tempo - równolegle robili także ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 30.07.2014 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 lecimy dalej z naszą budową Balkonu też nie było w projekcie ale żona chciała to musi być Wszystkie drzwi balkonowe na poddaszu zminiliśmy na 100cm szerokości (projektowe 120cm są bez gwarancji). A z tego pośpiechu w relacji zapomiałbym powiedzieć że robimy WM z rekuperatorem stąd brak kanałów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 30.07.2014 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 dalsza dokumentacja zdjęciowa - już prawie zbliżamy się do obecnego stanu to poziome okno kuchenne teraz ma 2100 szerokości i 85cm wysokości - ale tu robimy zmianę i będzie 95cm wysokości - kuchnia będzie fajnie doświetlona. tutaj natomiast dwa okna 2400 na 2400 - jeden będzie fix natomiast drugie przesuwne PSK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 30.07.2014 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 witajcie, aktualnie chłopaki dalej walczą z dachem. wrzucam też parę fotek wnętrza ...na górze nie ma jeszcze działówek. okno w kuchni już powiększone do wysokości 95cm - prezentuje się o wiele lepiej.... okno w łazience - lukarnie - 100cm wys. - bedzie widno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 30.07.2014 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) no i jeszcze coś z zewnątrz....aktualnie chłopaki biorą się za dachówkę a tu już ocieplona lukarna;) Edytowane 30 Lipca 2014 przez lukasziza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 30.07.2014 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 dach : płyta osb 22mm, + papa + łaty + dachówka - creaton titania łupek + orynnowanie grafit galeco. Cegła na kominach - klinkier crh Galaxy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 30.07.2014 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 no i rozglądamy się za oknami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 30.07.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) no i rozglądamy się za oknami... Witaj, zamelduje się jako pierwszy. Miło widzieć Migdałową... Robiąc dach nie zapomnij o dachówkach przeznaczonych do odpowietrzeń pionów kanalizacyjnych, niestety są drogie Okna to łatwizna, to duże 2400x2400 mam jako uchylno-przesówne, drugie FIX-a, kuchenne tylko uchylne, gora rozwieralno-uchylne. Można poszaleć z pakietami bo łączna powierzchnia okien nie jest duża Policz na spokojnie ile potrzebujesz miejsca na wysokość dla dużych okien. Ocieplenie, wylewka, wykończenie ... sprawdź grubość "framugi' okna, żeby wychodząc na taras nie unosić za wysoko nóg Edytowane 30 Lipca 2014 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 30.07.2014 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 jeśli chodzi o parter to dojdzie mi jeszcze 28cm, na poddaszu 15 cm. Mam nadzieję że wszystko wyjdzie jak należy;)okno w kuchni muszę podzielić na 2 - i teraz się zastanawiam czy dać po połowie RU czy też zrobić część fix a część RU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 30.07.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 jeśli chodzi o parter to dojdzie mi jeszcze 28cm, na poddaszu 15 cm. Mam nadzieję że wszystko wyjdzie jak należy;) okno w kuchni muszę podzielić na 2 - i teraz się zastanawiam czy dać po połowie RU czy też zrobić część fix a część RU? Nie idz na skróty. Nie dziel okna w kuchni. Daj uchylne i tyle, a do mycia podstawisz drabinkę na zewnątrz dwa razy do roku i już. Żona przekonała Cie do balkoniku ... wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 30.07.2014 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 no wiem też chętnie dałbym uchylne - ale jest problem bo za duże 2100x950 nikt nie da gwarancji na takie okno ....a poza tym centralnie nd kuchennym jest to okno w lukarnie wiec pytanie jak to bedzie wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 31.07.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Jutro pewnie podejmiemy decyzję odnośnie okien - prawdopodobnie schucco Si82.... Edytowane 31 Lipca 2014 przez lukasziza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 01.08.2014 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 i zapadła decyzja w sprawie okien będą : schuco Si82 classic z ciepłym montażem - kolor antracyt RAL 7016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 04.08.2014 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Umowa na okna podpisana - czas realizacja 6-8 tygodni;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy_misztel 05.08.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam,My tez budujemy domek bardzo inspirowany Migdałową, również baz garażu tak jak wy. Nasza ściana frontowa wygląda zupełnie inaczej:)Jesteśmy na etapie tynków, tzn jutro koniec i wchodzi hydraulik.Jeśli mogę coś doradzić to nie dziel okna w kuchni. My mamy okno 2100 x 900 tylko uchylne i jest super. Żadnych problemów z gwarancją, okno łatwo się otwiera (jest dość lekkie mimo że na profilu salamander o szerokości ponad 90mm) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 06.08.2014 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam, My tez budujemy domek bardzo inspirowany Migdałową, również baz garażu tak jak wy. Nasza ściana frontowa wygląda zupełnie inaczej:) Jesteśmy na etapie tynków, tzn jutro koniec i wchodzi hydraulik. Jeśli mogę coś doradzić to nie dziel okna w kuchni. My mamy okno 2100 x 900 tylko uchylne i jest super. Żadnych problemów z gwarancją, okno łatwo się otwiera (jest dość lekkie mimo że na profilu salamander o szerokości ponad 90mm) Powodzenia Witaj, podziel się zdjęciami W temacie okna kuchennego już się wypowiadałem. Wg mnie podział na 1/2 będzie wyglądał niefortunnie ale poczekajmy na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 07.08.2014 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 kurcze u nas się podobno to nie uda....zapadła decyzja pozdział 1/3 (rozwieralno uchylne) i 2/3 fix w ramie okna. załączam zdjęcie jak ma to wyglądać: co wy na to>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy_misztel 14.09.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Trochę czasu minęło ale poniżej możecie zobaczyć jak wygląda nasza budowa. Niebawem udostępnię kilka fotek z wnętrza budynku. W środku póki co są tynki i wylewki właśnie jestem na etapie wyboru kotła na eko groch. Zastanawiam się na SAS Slim. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 31.10.2014 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 (edytowane) Witam no i mamy okna schuco Si 82 Classic. - montaż JAREKO. no i przy okazji dach już w całej okazałości Edytowane 31 Października 2014 przez lukasziza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts