Juras74 31.05.2004 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Pomóżcie! Czy tak może być? W projekcie mam dwa kominy wzdłuż środkowej ściany grubości 24cm, tyle że są one zagłębione do połowy tej ściany czyli na 12cm. Jeden komin mam przesunięty na ścianę zewnętrzną i analogicznie zagłębiny w ścianie na 12cm. Czy tak się to wykonuje, czy to jest tylko tak na rysynku. W sumie to mi się pomysł podoba, mniej wystaje komin w pomieszczeniach i oszczędza trochę miejsca, ale nie wiem czy to jest prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 01.06.2004 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Hallo nikt tak nie ma w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 01.06.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 My mamy tak zrobiony jeden z kominów. Wymurowany jest z cegieł i w trakcie murowania przewiązywany ze ścianą nośną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 01.06.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 My mamy tak zrobiony jeden z kominów. Wymurowany jest z cegieł i w trakcie murowania przewiązywany ze ścianą nośną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 03.06.2004 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Dzięki. Przewiązywany? A nie powinno być dylatacji pomiędzy kominem a ścianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmanquk 03.06.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 W takiej sytuacji powinien być przewiązany. Zależy od czego są te przewody i z czego budowane? Należy pamiętać że cokolwiek się buduje to istnieje coś takiego jak Prawo Budowlane i parę norm i dzien ust. i każdy kierownik budowy powinien się na tym znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts