januszkos 30.07.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Witam, mam kilka pytań, jak w temacie.Mam pomalować ściany wewnętrzne na kolor jasnoszary. Mam trochę farby elewacyjnej - szary, średni. Czy mogę ją zmieszać np. z białą farbą do wnętrz?Jeśli nie można, to czy celowe jest rozjaśnienie jej białą tego samego typu i użycie jej do wnętrza?Rozważam opcję malowania wapnem. Czy pod wapno można/należy użyć gruntu? Podłoże, to zeskrzybana klejowa, ale koloru trochę zostało i na pewno będzie przechodził przynajmniej do pierwszej warstwy farby.Czy wapno, lub/i białą emulsyjną do wnętrz można zabarwić na szaro sadzą angielską? A jeśli nie, to jakiego pigmentu najlepiej użyć (lub jakiego zdecydowanie nie używać?)Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192252-mieszanie-farb/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts