Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką metodę nakładania struktury wybrać RĘCZNĄ CZY MASZYNOWĄ PILNE wasze za i przeciw

Recommended Posts

Witam na dniach muszę odpowiedzieć ekipie jaką metodą chciałbym mieć nakładaną strukturę Tynkarską zewnętrzną w w grę wchodzi RĘCZNA bądź MASZYNOWA PISTOLET + KOMPRESOR

koszta to mniej więcej +/- 8% taniej dla metody mechanicznej =D

Ale mniejsza o te procenty one w ogóle nie grają roli . Chciałbym aby te tynki były trwałe! gładkie! i przede wszystkim nieprzyciągające brudu! .

Struktura będzie polikrzemianowa z TermoOrganiki ale to najmniej istotne zależy mi abyście podpowiedzieli mi jaką metodę wybrać która jest lepsza i zarazem dokładniejsza ! za Wasze opinie z góry dziękuję !!

Witam na dniach muszę odpowiedzieć ekipie jaką metodą chciałbym mieć nakładaną strukturę Tynkarską zewnętrzną w w grę wchodzi RĘCZNA bądź MASZYNOWA PISTOLET + KOMPRESOR

koszta to mniej więcej +/- 8% taniej dla metody mechanicznej =D

Ale mniejsza o te procenty one w ogóle nie grają roli . Chciałbym aby te tynki były trwałe! gładkie! i przede wszystkim nieprzyciągające brudu! .

Struktura będzie polikrzemianowa z TermoOrganiki ale to najmniej istotne zależy mi abyście podpowiedzieli mi jaką metodę wybrać która jest lepsza i zarazem dokładniejsza ! za Wasze opinie z góry dziękuję !!

Pojedz na poprzednie budowy, obejrzyj natrysk - jak Ci odpowiada struktura to rób, jak nie to zrób ręcznie....

Panowie a powiedzcie mi jak to jest z grubością warstwy bo słyszałem opinie że kładąc warstwę struktury metodą mechaniczną oszczędza się około 10 do nawet 20% materiału ( o 20% mniej struktury na elewacji ) a na chłopski rozum w/g Mnie w późniejszym czasie może się to odbić na szybszej degradacji po przez niekorzystne warunki atmosferyczne czy nie mam racji? Proszę wyprowadźcie mnie z błędu