creavgda 31.07.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Witam na dniach muszę odpowiedzieć ekipie jaką metodą chciałbym mieć nakładaną strukturę Tynkarską zewnętrzną w w grę wchodzi RĘCZNA bądź MASZYNOWA PISTOLET + KOMPRESORkoszta to mniej więcej +/- 8% taniej dla metody mechanicznej =DAle mniejsza o te procenty one w ogóle nie grają roli . Chciałbym aby te tynki były trwałe! gładkie! i przede wszystkim nieprzyciągające brudu! . Struktura będzie polikrzemianowa z TermoOrganiki ale to najmniej istotne zależy mi abyście podpowiedzieli mi jaką metodę wybrać która jest lepsza i zarazem dokładniejsza ! za Wasze opinie z góry dziękuję !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klem 01.08.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Przy nakładaniu ręcznym muszą wytyknowac naraz całą ścianę od narożnika do narożnika. W tynku maszynowym mogą to robic etapami, bo nie widac łączeń. Dodatkowo wszystkie poprawki późniejsze i ingerencje w tynk przy tynkowaniu maszynowym są niewidoczne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 01.08.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam na dniach muszę odpowiedzieć ekipie jaką metodą chciałbym mieć nakładaną strukturę Tynkarską zewnętrzną w w grę wchodzi RĘCZNA bądź MASZYNOWA PISTOLET + KOMPRESOR koszta to mniej więcej +/- 8% taniej dla metody mechanicznej =D Ale mniejsza o te procenty one w ogóle nie grają roli . Chciałbym aby te tynki były trwałe! gładkie! i przede wszystkim nieprzyciągające brudu! . Struktura będzie polikrzemianowa z TermoOrganiki ale to najmniej istotne zależy mi abyście podpowiedzieli mi jaką metodę wybrać która jest lepsza i zarazem dokładniejsza ! za Wasze opinie z góry dziękuję !! Pojedz na poprzednie budowy, obejrzyj natrysk - jak Ci odpowiada struktura to rób, jak nie to zrób ręcznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creavgda 02.08.2014 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Panowie a powiedzcie mi jak to jest z grubością warstwy bo słyszałem opinie że kładąc warstwę struktury metodą mechaniczną oszczędza się około 10 do nawet 20% materiału ( o 20% mniej struktury na elewacji ) a na chłopski rozum w/g Mnie w późniejszym czasie może się to odbić na szybszej degradacji po przez niekorzystne warunki atmosferyczne czy nie mam racji? Proszę wyprowadźcie mnie z błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts