Sidi 31.07.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Witam.Mam do założenia około 280m kwadratowych kostki. Będzie to rondo przed domem z podjazdem do garażu, droga dojazdowa od ulicy do tego rondka i przejazd nad rowem łączący z ulicą. Po tej kostce jeździć będą zarówno auta osobowe ale też czasem cięższe - śmieciarka, beczkowóz do nieczystości z oczyszczalni, małe ciężarówki z ekogroszkiem itp. a przejazdem nad rowem także ciągniki - mam użyczenie zjazdu na sąsiadujące pole. Ekipa zakładająca kostkę ustawiła krawężniki szer. 60mm na 200mm wys. (tzw. trawnikowe). Przejechała po tym ciężarówka, która przywiozła piasek i się te krawężniki poprzewracały (kostki jeszcze nie zaczęli układać). Czy na takim przejeździe, po którym będą jeździć ciągniki i czasem cięższy sprzęt nie powinni ułożyć krawężników drogowych szer. 15cm czy też 20cm na 25-30cm wysokie? Czy dookoła całej kostki, po której będę jeździł autem nie powinni ustawić krawężników drogowych?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 01.08.2014 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Ekipa ustawile obrzeze i to najmniejsze z dostepnych. Nalezy zjazd wykonac z kraweznika najazdowego, albo zwyklego ulozonego plasko najlepiej. Pomysl z przejazdem po obrzezu rewelacja Pozdrwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sidi 01.08.2014 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Krawężniki najazdowe przylegające do asfaltu założyli ale obrzeża zjazdu zrobili z tych cienkich krawężników. I jak wjechało coś dłuższego i tylnym kołem najechało na te krawężniki, zabezpieczone półsuchym betonem, to się krawężnik przewrócił a beton odlazł. Tak więc boję się, że jak mi ta kostka się rozlezie jak coś większego najedzie mi znów na te krawężniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 01.08.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Obrzeza 8/30 cm z dobrym klinem betonowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 11.08.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Albo obrzeże granitowe 12x30 lub 15x30 , do tego porządna ława z betonu i opór po obu stronach obrzeża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 24.08.2014 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Granitowe to raczej przesada, chyba że chodzi o kwestie wizualne. Proponowałbym betonowy 15x30cm posadowiony na ławie betonowej grubości min 15cm z oporem bez jakiejkolwiek podsypki. Jak mieszanka zassie krawężnik będzie nie do ruszenia - rozwiązanie stosowane na rondach i zatokach autobusowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca15 07.08.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Spam Edytowane 19 Lutego 2016 przez panfotograf SPAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek.g 19.02.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest krawężnik graniowyt! Jest nie do zdarcia! Ja mam taki na podjeździe i pięknie wygląda. Z resztą takie inwestycje są na lata więc moim zdaniem warto wydać trochę więcej pieniędzy ale mieć pewność co do jakości. Ważne też żeby wybrać dobrego producenta ja kupowałam tu: [moderowano] i śmiało mogę polecić wszystkim tą firmę. Edytowane 19 Lutego 2016 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts