mariaczi 01.08.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Cześć,mam takie pytanie:zdałem sobie sprawę, że w łazience i toalecie wyjdzie mi szczelina pomiędzy ościeżnicą, a podłogą. Na około 1,5-2cm. Dlaczego? Ponieważ łazienka i toaleta są niżej niż reszta mieszkania, a przy remoncie nie było sensu aż tyle wylewać, a dwa, że byłby to ogromny koszt. W całym mieszkaniu drzwi będą równo na wysokości więc nie mogę opuścić drzwi w łazience i toalecie, szczególnie że zaraz obok są drzwi do pokojów i byłoby to okropnie widać. W przedpokoju drzwi wejdą idealnie, pełna wysokość (otwory drzwiowe były robione). Czy ktoś miał taki problem? Jak można to zamaskować ładnie, tak by nie gryzło się z łazienką ani drzwiami? Dodam, że drzwi otwierają się do zewnątrz, więc w stronę gdzie podłoga jest na dobrej wysokości, więc można dać coś małego od strony wewnętrznej bez ryzyka, że będą haczyć drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MATRON 01.08.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Dwa centymetry to spora różnica między pomieszczeniami, nie rozumiem tej oszczędności bo wylanie 1,5-2cm jakiegoś samopoziomu w łazience to nie majątek a problemu lewitującej ościeżnicy by nie było. przychodzą mi dwa rozwiązania próg lub robienie wstawek ale jedno i drugie nie powinno mieć miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts