Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia od podstaw!

SoDeniusz

Recommended Posts

Dzień dobry!

Potrzebuję sprzętu do kuchni:

- zmywarkę pod zabudowę

- lodówkę

- okap kominowy

- piekarnik elektryczny

- kuchenkę gazową

Wszystko ma być z górnej półki ale i za rozsądną cenę...

Co do firm, czytałem o Siemens, Samsung, chyba, że ktoś poleci coś innego.

Z góry dziękuję

Dzień dobry!

Potrzebuję sprzętu do kuchni:

- zmywarkę pod zabudowę

- lodówkę

- okap kominowy

- piekarnik elektryczny

- kuchenkę gazową

Wszystko ma być z górnej półki ale i za rozsądną cenę...

Co do firm, czytałem o Siemens, Samsung, chyba, że ktoś poleci coś innego.

Z góry dziękuję

Po pierwsze jest już wątek o sprzęcie kuchennym więc ten jest niepotrzebnie założony.

Po drugie

Whirlpool:

ADG 8558 A++ PC FD

ART 866A+

AKR 799 IXL

AKZM 6550 IXL

AKF 6422 IXL

• 4 weeks później...
Kup sprzęt jednego producenta na raz. Pogadaj z sprzedawcą o specjalnych warunkach. To zawsze parę bonusów kupieckich, np.: gwarancja z jednym serwisem - nie koniecznie jednym wykonawcą, ale wspólnymi warunkami dla wszystkich sprzętów bez jakiś niedomówień. To potem nikt ci nie powie że czegoś nie masz w pakiecie. Łatwiej też dochodzić swoich praw wobec pojedynczego sprzętu, a już nie mówiąc o całości.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Jak komuś mieści się w budżecie to warto kupić, takie co przydaje się bardzo często. Jak ktoś nie ma to wie co trzeba robić za każdym razem. Wybieranie tego syfu nie zachęca do zmywania naczyń. Natomiast przy zakupie lodówki warto pomyśleć o dobrej kostkarce, np. LG albo Samsung ma dobre kostkarki. Był osoby temat o kostkarkach.

• 3 weeks później...
Ja miałam podobną listę tylko ze nie na wszystkie punkty było mnie stać. Marzyły mi się przede wszystkim : zmywarka (mam!!samsungową:) ), dwudrzwiowa lodówka( nie mam :(), kuchnia smega (mam taką piękną oldschoolową z piekarnikiem), rozdrabniacz do zlewu ( udało się kupić w promacie), okap ( udało mi się kupić taki fajny z gorenje pasujący do kuchenki:). Jedyne czego nie zrealizowałam to betonowe blaty:) niestety wszystkiego mieć się nie da:) ale za to młynka i kuchenki to zazdroszczą mi wszyscy;)

• 4 months później...
co do okapu- looknij do sklepu http://www.okapykuchenne.pl/ jest tam bardzo wiele marek, wybór naprawdę baaaaardzo duży. Możesz wyszukać wg wielkości, marki, tupu, dodatkowo masz okienko z "personalnym doradcą" powiedz czego szukasz i na pewno coś doradzi, bo takie wiesz promowanie marek... kazdy ma jakieś swoje ulubiione

• 1 month później...