hokejgk1 03.08.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam Stoję przed wyborem bramy garażowej, wybór padł na HORMANN 2500x2250 - PRZETŁOCZENIE M - PANEL LPU 42mm - NAPĘD PROMATIC - zastanawiam się tylko nad typem prowadzenia bramy czy jest sens dopłacania do prowadzenie ze sprężynami skrętnymi czy te naciągowe sprawują się równie dobrze i szkoda wydawać pare stówek więcej ... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.08.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Pare stowek? Nie mam porownania bo w K. zawsze sa skretne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 03.08.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Pare stowek? Nie mam porownania bo w K. zawsze sa skretne.. mylisz się w k. tez maja wersje naciągową ale to dla najmniejszych rozmiarów ja jestem jednak za skrętnymi dla mnie lepiej funkcjonują niż naciagówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.08.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 ? To może ja tych tabelek nie pamiętam, bo nie używam najtańszych opcji, bo różnica to pewnie kilkadzisiąt złotych a nie jak tu - kilkaset. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 03.08.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam Stoję przed wyborem bramy garażowej, wybór padł na HORMANN 2500x2250 - PRZETŁOCZENIE M - PANEL LPU 42mm - NAPĘD PROMATIC - zastanawiam się tylko nad typem prowadzenia bramy czy jest sens dopłacania do prowadzenie ze sprężynami skrętnymi czy te naciągowe sprawują się równie dobrze i szkoda wydawać pare stówek więcej ... ??? To jest mała brama i prowadzenie Z naciągowe sprawuje się bardzo dobrze. Niektórzy wolą tylko, żeby sprężyny były w nadprożu niż przy prowadnicach i to niekiedy rzutuje na wybór skrętnych N przy takiej bramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 03.08.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Ja użytkuję Hormanna właśnie w takim wymiarze z naciągowymi już 7 lat i wszystko ok, więc nie trzeba dopłacać. Oczywiście przy większych wymiarach należy zastosować skrętne. Same sprężyny to nie jest oznaka jakości. W markecie taką bramę kupisz za 1200 zł brutto vat 23% ze sprężynami skrętnymi i panelem 40mm bez napędu a z napędem za 1498 zł. Oczywiście nie polecam takiego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.08.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Ok, zgadzam się w tym, ze przy takiej niedużej bramie sprężyny naciągowe wystarczą. Ale jak niemal w tej samej cenie mogą być lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts