Darek Volke 03.08.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam Jestem na etapie wyboru styropianu na ocieplenie fundamentu. Poziom wód gruntowych jest znacznie niżej niż zamierzam dać styropian.Pytanie jaki styropian użyć? xps odpada.Znalazłem styropian Swisspor HYDRO plus oraz Paneltech AQUA STANDARD z tym że ten pierwszy jest o 400 złoty tańszy od polskiego.Napiszcie co byście wybrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 05.08.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam Jestem na etapie wyboru styropianu na ocieplenie fundamentu. Poziom wód gruntowych jest znacznie niżej niż zamierzam dać styropian. Pytanie jaki styropian użyć? xps odpada. Znalazłem styropian Swisspor HYDRO plus oraz Paneltech AQUA STANDARD z tym że ten pierwszy jest o 400 złoty tańszy od polskiego. Napiszcie co byście wybrali dlaczego xps odpada? zwykly styro ciagnie wode, nawet jak gruntowa jest nisko. a w te hydro aqua cuda nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 05.08.2014 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Dlatego odpada bo cena jest kosmiczna, w tej chwili większość ludzi zakłada aqua cuda pytanie tylko jaki jakiej firmy.Poziom wód gruntowych faktycznie mam dość nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 05.08.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam Jestem na etapie wyboru styropianu na ocieplenie fundamentu. Poziom wód gruntowych jest znacznie niżej niż zamierzam dać styropian. Pytanie jaki styropian użyć? xps odpada. Znalazłem styropian Swisspor HYDRO plus oraz Paneltech AQUA STANDARD z tym że ten pierwszy jest o 400 złoty tańszy od polskiego. Napiszcie co byście wybrali PN - EN 13370 - fundament (skan) Trochę wilgoci pod ławą a tak to nie ma czym się przejmować . EPS jest lepszy. Można sobie wygooglować test 15 letni 15-year test offers variances between EPS and XPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 05.08.2014 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 a nie można użyć czegoś innego niż styropian??i czego użyć aby później nie było np z ogrzewaniem podłogowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 05.08.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 a nie można użyć czegoś innego niż styropian?? i czego użyć aby później nie było np z ogrzewaniem podłogowym?? Zamiast styropianu można dać... 45 cm styropianu http://www.sundolitt.no/upload_images/80BFB382A3BD43B1BCC31493D25FCC27.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts