mesmariusz 03.08.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam. Mieszkam na osiedlu, gdzie w zasadzie nikt nie ma zamontowanej instalacji odgromowej. Moje pół bliźniaka ma 10 m wysokości. Najwyższym punktem jest antena zamontowana na aluminiowym maszcie. Antena wifi wystaje ok 1m ponad szczyt dachu (znajduje się na wysokości 11 m. od gruntu). Chciałbym zainstalować instalację odgromową lub przynajmniej uziemić maszt anteny. Wiązałoby się to na pewno z położeniem bednarki. Nie otoczę nią jednak całego budynku, bo tylko połowa bliźniaka jest moja. Ponieważ chciałbym instalację wykonać własnymi rękoma z góry dzięki piękne za sugestie i podpowiedzi. Dziękuję i pozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil929 03.08.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 To co IMO możesz wykonać sam to zakopać bednarkę wokół domu wraz z wyjściami ponad ziemię w np. w rogach budynku + połączenie z GSU i zlikwidować ten maszt. Nie musisz otaczać całego bliźniaka. Zrób coś na wzór litery "C", trzymaj odległość od domu, głębokość i to wystarczy. Ważne aby było więcej niż 1 wyjście ponad ziemię dla przewodów odprowadzających oraz połączenie z GSU. Całą resztę proponuję zlecić osobie/firmie, która się na tym zna i ma stosowne uprawnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mesmariusz 03.08.2014 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Wytyczne odnośnie bednarki gdzie mogę znaleźć? Na jakiej głębokości i ile od ścian budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil929 03.08.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Rzuć okiem na to: http://tinyurl.com/odh3tqq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts