Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktos uzytkuje stol ze szklanym blatem?

Apia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem "szczęśliwą" właścicielką szklanej ławy od czterech lat i uważam, że był to najgorszy zakup mojego życia: zawsze widać odciski palców, szkło się z czasem rysuje, każde postawienie szklanki czy talerza stawia na nogi całą rodzinę (odgłos jest obrzydliwy). Od pewnego czasu po prostu przykrywam całość obrusem i mam trochę spokoju. Gdyby nie fakt, że swego czasu zaszalałam i ta ława kosztowała naprawdę sporo pieniędzy, to bez żalu wymieniłabym na nową. Na razie mam nadzieję, ze może ktoś ją w końcu potłucze. POzdrawiam. A.

Dzieki Dziewczyny :)

Tez sie zastanawialam nad kupnem stolu i stolika ze szklanym blatem i przeszlo mi :) Sama narzekam na swoja szklana polke w lazience i w nowej lazience zadnego szkla nie daje a przeciez stol ze szklanym blatem az tak bardzo od polki sie nie rozni.

Oj ta moda...

• 2 months później...

a ja mam w kuchni taki stół i nie narzekam

przy zakupie jak mielismy z matką wątpliwości co do wytrzymałości szkła hartowanego podszedł facet z ręką jak moja głowa i przywalił z całej siły z pięści i nic - wątpliwości się rozwiały :D

a co do odcisków to chyba dobrze, że brudek na stole widać i wiadomo gdzie bakterie buszują :lol:

Ja też mam stół ze szklanym blatem i tak jak apeska przykrywam go obrusem, bo szlag mnie trafia. Po pierwsz się boję, że się potłucze, po drugie dźwięk przy stawianiu szklanki faktycznie jest okropny a po trzecie samo przecieranie nie jest takie proste. Trzeba to g.... przecierać z obu stron! Nie mam pojęcia jak to się dzieje, ale szyba brudzi się okropnie również od spodu...brrrr!

Kupcie sobie stalowe

Nie zniszczysz, nie widac brudu !!!

Jezeli problemem jest wytarcie 1,5 m2 stolu to co z mieszkaniem ???

Podlog tez nie myjecie? A codzienne mycie zebow tez jest problemem ?Osobiscie wole rzeczy, na ktorych od razu widac brud. Myje od razu, a nie jak zarosnie brudem, ktory daje sie tylko odrabac... Mam troje dzieci (10,6,5 lat) Nie biegam ze scierka i nie lapie kurzu w powietrzu...

Jakos jeszcze nie zaroslam, a lawa ze szklanym blatem stoi trzeci rok !!!

mikuśka, dla mnie nie jest problemem wytarcie 1,5 m stołu, dla mnie wogóle sprzątanie nie jest problemem, ale taki szklany blat, to brudzi się od samego patrzenai na niego :roll: poza tym ma jeszcze takie wady jak to, że strasznie hałasuje i rysuje się.

I jeszcze jedna wada: jak ma metalowe nogi, to go żre rdza- no nie preev :wink: i jeszcze jedna -jest niemiły w dotyku no nie kroyena :wink:

Pozdrawiam

Kupcie sobie stalowe

Nie zniszczysz, nie widac brudu !!!

Jezeli problemem jest wytarcie 1,5 m2 stolu to co z mieszkaniem ???

Podlog tez nie myjecie? A codzienne mycie zebow tez jest problemem ?Osobiscie wole rzeczy, na ktorych od razu widac brud. Myje od razu, a nie jak zarosnie brudem, ktory daje sie tylko odrabac... Mam troje dzieci (10,6,5 lat) Nie biegam ze scierka i nie lapie kurzu w powietrzu...

Jakos jeszcze nie zaroslam, a lawa ze szklanym blatem stoi trzeci rok !!!

Oj Mikuśka- co ty piszesz. Jaki problem?? Nikt nie pisze o tym, że problemem jest sprzątanie domu, czy o zarastaniu brudem tylko o wadach i/lub zaletach szklanego stołu. Osobiście również wyleczyłam się ze szklanego blatu- własnie przez dzieci. Bałam sie, że jak mały się rozpędzi i wpadnie na taki stół to .... brrrr aż strach pomyśleć.