Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktos uzytkuje stol ze szklanym blatem?

Apia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hejka :p

Do wszystkich za i przeciw.... "jeszcze się taki nie narodził . co by wszystkim dogodził"- to święte słowa , fakt , też posiadam to cudo ale kupiłam je z pełnym wyrachowaniem.

Oczywiście liczyłam się , z tymi wszystkimi jego "udogodnieniami" w postaci śladów jestestwa moich wszedobylskich latorośli i ich bystrych paluszków , ale...

PRawda , że te stoły i ławy są śliczne?:wink:

Poza tym myślę , Że super się sprawdzają w małych pomieszczeniach , gdzie walczy się o każdy kawałek "podłogi" - takie ławy nie zasłaniają upragnionych "przestrzeni" i to jest ICH WIELKI PLUS .

i DLATEGO zdecydowałam sie na szklaną ławę ( a jeśli chodzi o materiał , to obojetnie z czego się nie zrobi takiego mebelka - czyścić trzeba i dbać tak samo intensywnie )

Całuski dla wielbicieli szklanych tafli :wink:

• 2 years później...

My taki mamy, ale nieco krotszy (240 po rozsunieciu).

Cena do tej pory mnie powala, a mamy go juz ze 3 lata...

Jest to metalowy stelaz z suwanymi (rowniez metalowymi) ramkami, na ktorych znajduje sie szklo matowe, hartowane.

Jest dosc efektowny, ale cholernie ciezki. Za to rozsuwac/zsuwac moze nawet dziecko.

Sklep juz nie istnieje... wiec namiarow nie mam.

PS.

Już stół kupujecie?

Szukam stołu ze szklanym blatem, który rozkładałby się do co najmniej 3m...Widziałam takie cudo w TTW Opex z fajnym rozwiązaniem, bo blaty "wjeżdżały" pod spód blatu głównego...Niestety cena mnie zaskoczyła ... :cry: Proszę o wszelkie namiary i zdjęcia...

Bardzo przyzwoity widzialam w meblowym na Modlinskiej (jadac od Warszawy, olbrzymi sklep z czerwonymi literami). Stol byl wloski, cena bez krzesel ok. 9.000 PLN. Doprawy wart uwagi :-)

Jest to metalowy stelaz z suwanymi (rowniez metalowymi) ramkami, na ktorych znajduje sie szklo matowe, hartowane.

Jest dosc efektowny, ale cholernie ciezki. Za to rozsuwac/zsuwac moze nawet dziecko.

PS.

Już stół kupujecie?

...dachu nie mamy, ale powoli rozglądam sie za meblami...częściowo z obecnego domu zrobiłam już magazyn :lol: ...

Znalazłam z TTW Opex stół rozkładany do 295 cm...tylko cena mnie poraziła...Jest piękny...Kombinuję i szukam dalej. Jak nie znajdę to pewnie go i tak kupię, a fakturę schowam głęboko, żeby mąż jej nie zobaczył... :roll:

Co tam u Was nowego - PC już zamówiliście ?

Szukam stołu ze szklanym blatem, który rozkładałby się do co najmniej 3m...Widziałam takie cudo w TTW Opex z fajnym rozwiązaniem, bo blaty "wjeżdżały" pod spód blatu głównego...Niestety cena mnie zaskoczyła ... :cry: Proszę o wszelkie namiary i zdjęcia...

Bardzo przyzwoity widzialam w meblowym na Modlinskiej (jadac od Warszawy, olbrzymi sklep z czerwonymi literami). Stol byl wloski, cena bez krzesel ok. 9.000 PLN. Doprawy wart uwagi :-)

Dzięki, pojadę zobaczyć...cena i tak mniejsza niż tego z TTW...też był włoski

PS.

Już stół kupujecie?

...dachu nie mamy, ale powoli rozglądam sie za meblami...częściowo z obecnego domu zrobiłam już magazyn :lol: ...

Znalazłam z TTW Opex stół rozkładany do 295 cm...tylko cena mnie poraziła...Jest piękny...Kombinuję i szukam dalej. Jak nie znajdę to pewnie go i tak kupię, a fakturę schowam głęboko, żeby mąż jej nie zobaczył... :roll:

Niestety to są dość drogie rzeczy...

PC właśnie w tym tygodniu zamówiliśmy (znaczy wpłaciliśmy zaliczkę).

A Wy?

PS.

Już stół kupujecie?

Niestety to są dość drogie rzeczy...

PC właśnie w tym tygodniu zamówiliśmy (znaczy wpłaciliśmy zaliczkę).

A Wy?

...słowo sie rzekło wczoraj...przelew poszedł...

• 5 months później...

Witam,

Moja znajoma ma taki stół i nie narzeka jednak uważaj jak masz małe dzieci bo jej się zdarzyło że jedno z jej dzieci czymś rzuciło w ten stół i trochę na rogu odprysło.

Ale tak poza tym spoko czyści się szybko i miło przy takim stole imprezować.

Pozdro

Jestem posiadaczką szklanego stołu, są plusy i minusy....

Plusem na pewno jest to, że ładnie wygląda. Szybko się też czyści.

Minusów trochę więcej - czyścić trzeba często, widać każdy odciśnięty paluszek. Przy małym dziecku trochę kłopotliwy (mam rocznego synka, więc wiem co mówię), trzeba uważać, żeby maluch niczym nie stuknął, nie ciągnął szyby, czy choćby żeby się po prostu nie uderzył. Na naszym stole od 4 miesięcy założone jest frotowe prześcieradło z dziecięcego łóżeczka i pod spodem jest jeszcze ręcznik. Nie mogę się doczekać, kiedy zdejmę to paskudztwo :evil: Ale cóż zrobić, stół jest dość niski, a bezpieczeństwo malucha dla mnie ważniejsze.

Gdybym miała drugi raz wybierać.... to kupiłabym znowu szklany, mimo minusów :) Dzieci wyrastają, a szklany stół po prostu mi się podoba! :)

Pozdrawiam

MOje dzieci się wychowały w okolicy szklanego stołu :):)

Stłuc go dość trudno - to grube szkło. Po latach jest porysowany, ale w małym pomieszczeniu spisuje się genialnie, bo sprawia wrażenie, że nie zagraca powierzchni. Na pewno będę miała w przyszłości szklany stół.