Ewa1980 04.08.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) WitamPoszukuję jak w temacie - czegoś małego co nie zabiera dużo miejsca. Potrzebuje go do ścierania ziemniaków np. na placki (ta opcja jest niezbędna), nie musi to być tarcza, ważne by noże dobrze cięły. Dodatkowo fajnie by było gdyby miał opcje krojenie w zapałki warzyw np. marchwi.Czy macie może coś podobnego co zdaje egzamin i ma dużą moc. Nie chcę by się zacinało.Oglądałam coś takiego http://www.zelmer.pl/dla-kuchni/blendery-reczne/491-45-nmTo jest blender ręczny ale ma noże. Tylko waham się, bo nie wiem czy dadzą sobie radę z twardym surowym ziemniakiem. Moc to 700 W. Nie wiem czy to nie za mało.Bardzo będę wdzięczna za porady osób które mają i polecają jakiś blender.Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez Ewa1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kincia 07.08.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Wiesz co, nie wiem czy nie bedzie jednak za słabe. Owszem chwilowe zmiksowanie, rozdrobnienie itp. Nie wiem czy na ziemniaki coś poradzi. Ja bym raczej poleciła coś takiego o ile masz miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 07.08.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Ja mam zelmera zapomniałam model, ale robi wszystko W sumie miejsca też nie zajmuje dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grysk 05.07.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) Tak się składa że ostatnio w tym trochę siedzę, może się komuś przyda... Blender sprawdzi się wszędzie tam, gdzie należy rozdrobnić, zmiksować czy wymieszać jedzenie. Idealnie nadaje się w domach, gdzie są małe dzieci lub osoby starsze, które mają problem z gryzieniem twardszych owoców lub warzyw. Przykładowe zastosowanie: - przygotowanie ciasta na naleśniki - zmiksowanie zupy (przygotowanie zupy krem) - posiekanie orzechów - przygotowanie musu owocowego No ale to tak ogólnie, ważny jest rodzaj blendera, czy ma być ręczny (niewielkich rozmiarów, można miksować we wszystkich pojemnikach) czy stacjonarny (większy, mocniejszy, może pracować samodzielnie, ale jest niezbyt poręczny). Uwagę w szczególności należy zwrócić na moc(nie zawsze im więcej tym lepiej, ale w tym wypadku to się sprawdza), zasilanie, materiał, poręczność itp... Ważny jest też hałas i tu pojawia się zaskoczenie bo blendery o mniejszej mocy są głośniejsze i w ogóle. Najważniejsze są noże, można spotkać zarówno dwuskrzydłowe jak i czteroskrzydłowe, dające lepszy efekt rozdrobnienia. Warto również poszukać modeli z wymiennymi ostrzami, które umożliwiają dostosowanie blendera do innych funkcji niż tylko podstawowe i właśnie to stworzy z niego naprawdę uniwersalne urządzenie. Co do wszelakich bajerów to do niektórych można zamontować np końcówkę do spieniania mleka lub ubijaczkę do jajek Część informacji pochodzi z własnego doświadczenia a część stąd [moderowano link] dlatego zawsze można doczytać... Nie należy ograniczać się do jakichś modeli z wysokiej półki skoro można kupić dużo tańsze modele które okażą się bardziej funkcjonalne Jak już było wspomniane, może się to kiedyś komuś przydać choć napisane jest dosyć ogólnie Edytowane 6 Lipca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.