urbit 01.06.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Cały czas sie zastanawiam jakie ogrzewanie wybrać.Czy olejowe czy gazowe.W związku z tym że nie ma u mnie gazu ziemnego zostaje mi tylko gaz z butli lub olej.Chciałbym się coś dowiedzieć od osób które mają butle gazowe podziemne czy są zadowoleni z takiego rozwiązania,ponieważ nie mam zamiaru postawić butli naziemnje w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 01.06.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Ja mam butlę podziemną z GazPolu (za 2 tys Gaspol zrobil całą instalację gazową, a za dzierżawę zbiornika placę 83 zl/mies). Pod względem funkcjonalnym wszystko jest ok. Ale cenowo ... Jest to cholernie droga impreza, olej jest zdecydowanie tanszy w użytkowaniu. Ale piec olejowy jest droższy oraz zbiornik olejowy dobrze miec gdzieś w budynku, na przykład w piwnicy, bo olej nie lubi dużych mrozów. Postanowiliśmy założyć gaz miejski i wydać trochę groszy na podciągnięcie gazu do działki, bo inaczej zbankrutuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 01.06.2004 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Rozumiem że eksploatacja jest ok,nie ma problemu z butlą pod ziemią.Natomiast koszt 83 zł za samą dzierżawe butli to troche kosztuje,a gdzie do tego opłata za zużycie gazu?Ile płacisz za gaz miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 01.06.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Muszę policzyć. Od października 2003:3250 + 1000 + 1850 = ok 5000 zl + 5 metrów drewna do kominkaDom parterowy ocieplony, 120 m2, kuchenka gazowa, ciepla woda na gaz, 2 dorosle osoby + dzieckoWeź pod uwagę, że w domu nikogo nie ma od 7:00 do 18:00, temp w godzinach nieobecności była ustawiona na 18 C, a wieczorem na 22 C.Wolę nie myslić, co by było bez kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 01.06.2004 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 To jest 6100zł + to drewno to bedzie koło 6500 zł i to podzielić na 7 miesięcy to wychodzi koło 900zł za jeden miesiac!?Rozumiem ze w sumie to zużycie to jest na cały rok.ale i tak wtedy wychodzi ze płacisz za ogrzewanie i ciepła wode oraz gotowane 540 zł miesięcznie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 01.06.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Mniej więcej się zgadza. Uważam, że na gaz miejski będzie o połowę taniej. Dla tego bez względu na koszt instalacji, będę zakładał gaz miejski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 01.06.2004 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Kurde a Ja się zastanawiałem czy olej czy gaz?Teraz mam już odp.Za olej napewno niezapłace tyle co za gaz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 01.06.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Jesli masz pomieszczenie pod zbiornik olejowy, to nie masz nad czym się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 01.06.2004 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 A duze to musi być pomieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 01.06.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Zeby zbiornik się zmiescił, bo na dworzu przy dużych mrozach coś się dzieje z olejem (chyba wydziela się parafina). Ostatecznie mozesz zakopac zbiornik, jesli wody gruntowe masz glebiej niz 1,5 - 2 metry. Im głebiej zakopiesz, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 01.06.2004 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 O tym nie wiedziałem,ze mozna zbiornik na olej zakopać?Jest to normlane praktykowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiebok 01.06.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Tak mi doradzał moj budowlaniec, ale on nie jest fachowcem od piecow olejowych, z resztą ja też nie. Ale tym tematem interesuję się od roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 01.06.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 a jak masz starego diesla to i pojeździsz na tym oleju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts