Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

O budownictwie (nie tylko) i kobietach (nie tylko).

perm

Recommended Posts

Miasto miało kształt okrągłego obrusika w kwiatki. Uliczki stebnowane drobnym ściegiem zieleni… Kamieniczki, gęsto zdobione cekinami zapinały się na guziczki albo eklerki…

Tak, tak, kobiety potrafią a raczej potrafiłyby gdyby dać im szansę. :)

Jak ktoś sentymentalny to polecam. Ja z przyjemnością posłuchałem:http://83.14.213.22/download/Marcin%20Wolski/

Przed 15 nie działa. Można posłuchać ze strony lub kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać zapisz element docelowy jako.

• 3 years później...
Materiały się liczą! Mój znajomy po 20-tu latach pracy w Holandii przy świniach, dorobił się w swoim nowym, letniskowym domu w Polsce (bywa w nim kilka tygodni w roku), łazienki z wysokiej klasy materiałów, za minimum 30-ci tysi złotych! Normalnie można za cztery, ale gości by nie oprowadził. A my z żoną w tym samym czasie, za te same pieniądze, zwiedziliśmy niemal pół świata. Priorytety. Jeden lubi srać na kiblu za podróż do Australii, inny woli ją zobaczyć.

• 2 weeks później...
Liwko, a może on ma dość jeżdżenia ? Ja osobiście, jak mi każą gdzieś jechać, to już mam poty. Kiedyś uwielbiałam, teraz mam przesyt. W sumie na całym swiecie jest tak samo ;) a taki "kibel" to coś wymiernego, można pomacać, jest, stoi... Co kto lubi ..

Liwko, a może on ma dość jeżdżenia ? Ja osobiście, jak mi każą gdzieś jechać, to już mam poty. Kiedyś uwielbiałam, teraz mam przesyt. W sumie na całym swiecie jest tak samo ;) a taki "kibel" to coś wymiernego, można pomacać, jest, stoi... Co kto lubi ..

No był z rodziną w Chorwacji :)

Mieszka w Holandii, a do Amsterdamu kilka lat temu to my go zabraliśmy. Ważne żeby chata była wypasiona i fura.

Może faktycznie dla niektórych dobra materialne są ważniejsze, niż np. chęć zobaczenia świata. Nie zgodzę się jednak z tobą, że wszędzie jest tak samo. Świat jest niesamowicie różnorodny, tylko wystarczy nie jeździć po zorganizowanych wycieczkach biur podróży. I wystarczy otworzyć szerzej oczy!

Zabrałem go ostatnio (na urlop przyjeżdża pomieszkać we własnym domu :bash:) na wycieczkę rowerową po najbliższej okolicy. Był dosłownie w szoku, bo od dawna nie widział nic innego jak te świnie w Holandii. Chyba zapragnął już zjeżdżać.

Jak dla mnie tu jest odpowiedź ;)

No, w tym czasie zrobił remont łazienki, areacje trawnika i kilka innych "urlopowych" spraw. No ale był z nami jeden dzień na wycieczce rowerowej i jestem pewien, że właśnie ten jeden dzień zapamięta.

Nie zrozumcie mnie źle, cenię rzeczy trwałe i ładne, ale 3,5tys. za kran do wanny (oczywiście wszystkim o tym mówi), to moim zdaniem głupota. Gdyby zarabiał miliony, mógłbym to nawet zrozumieć jako snobizm, ale tak nie jest.

Gdy tak się wszystkim chwalił czego się w życiu dorobił, zapytałem go czy mógłby o tym napisać książkę. Czy naprawdę byłoby o czym pisać? A przecież to jego całe dotychczasowe życie! Innego nie będzie!

Wolę żyć w domu mniejszym, skromniejszym, wśród rodziny, przyjaciół, ale mieć o czym na starość napisać. Bo moje życie to ciągłe pasmo przygód. Po prostu staram się ŻYĆ i bardzo namawiam do tego innych. Szanujcie swój wolny czas!

Liwko ale to jego wybory, jego życie i jego pieniądze

na siłę nie będę otwierać innym oczu na moje "lepsze" postrzeganie świata

jeden dupę podciera szkłem i jest to dla niego sens życia, dopóki mnie tym szkłem nie rusza, to nie mam nic przeciwko

Liwko ale to jego wybory, jego życie i jego pieniądze

na siłę nie będę otwierać innym oczu na moje "lepsze" postrzeganie świata

jeden dupę podciera szkłem i jest to dla niego sens życia, dopóki mnie tym szkłem nie rusza, to nie mam nic przeciwko

Oczywiście że tak! Tylko że czasami człowiek w tym wyścigu szczurów potrafi się zatracić i stracić sens innego życia. Ja mu staram się pokazać, że można inaczej. Wolniej i zdecydowanie fajniej.