maciekp 04.08.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Witajcie Czy ryzykowne będzie zostawienie okien drewnianych na zimę w budynku bez ogrzewania?. Mam zrobione tynki, za dwa tygodnie będą wylewki ale muszę poczekać na gaz do przyszłego roku. Dodam, że na zimę mogę zrobić przerwę w pracach, w instalacjach nie ma jeszcze wody i w sumie nie mam potrzeby grzania.Tylko te okna... Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.08.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Moim zdaniem nic się nie stanie, wystarczy zagwarantować wietrzenie chałupy by wilgoć nie wykraplała się na oknach i będzie dobrze Najważniejsze byś wysuszył tynki i wylewki przed nastaniem mrozów by tego ci nie popsuło Masz sporo czasu, zrobić swoje, wietrzyć i zapaść w sen zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.08.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Moim zdaniem nic się nie stanie, wystarczy zagwarantować wietrzenie chałupy by wilgoć nie wykraplała się na oknach i będzie dobrze Najważniejsze byś wysuszył tynki i wylewki przed nastaniem mrozów by tego ci nie popsuło Masz sporo czasu, zrobić swoje, wietrzyć i zapaść w sen zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 05.08.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Widzę, że następny Inwestor, co montuje okna drewniane przed wylewkami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 05.08.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 wysusz dobrze tynki i wylewki - okna uchylone stale - zabezpiecz je przed tynkarzami bo ci je moga totalnie znisczyc - jakie to okna jaki producent - wazne sa lakiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekp 05.08.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 wysusz dobrze tynki i wylewki - okna uchylone stale - zabezpiecz je przed tynkarzami bo ci je moga totalnie znisczyc - jakie to okna jaki producent - wazne sa lakiery Dzieki za odpowiedzi! Okna Internorm, drewniano-aluminiowe. tynki mam juz zrobione, okna byly bardzo dobrze zabezpieczone wiec wszystko jest ok. Specjalnie zwracalem na to uwage a ekipa tez sie przylozyla zeby dobrze wszystko okleic i nie uszkodzic podczas robot. Teraz mam do zrobienia tylko wylewki za jakies dwa tyg, wiec czasu do suszenia zostaje naprawde sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.08.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 tyle tylko, że . . . po wylewkach zdejmij folie !!!! Okno przez zimę musi mieć swobodny dostęp powietrza Jak już masz wykonane tynki to już teraz zdejmij folię i pamiętaj by wietrzyć cały czas, zimą także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.08.2014 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Skoro okna juz są, tynki i wylewkie praktycznie tez, to po co było to pytanie? Dla uspokojenia sumienia? A moze chciales tylko pocieszenia.. SPecjalnie nic zlego sie nie powinno stac, ale pilnuj sie, by nie robic nic szczegolnie mokrego. Zadnych gipsow, glazur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekp 06.08.2014 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Skoro okna juz są, tynki i wylewkie praktycznie tez, to po co było to pytanie? Dla uspokojenia sumienia? A moze chciales tylko pocieszenia.. Specjalnie nic zlego sie nie powinno stac, ale pilnuj sie, by nie robic nic szczegolnie mokrego. Zadnych gipsow, glazur. Pytam, bo zawsze mogę wstawić jakieś ogrzewanie tymczasowe na jedną zime - jeśli trzeba. Szukam doświadczeń forumowiczów i porady... Folia oczywiście będzie za chwile zdjeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts