bresio 05.08.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam Dotarłem do etapu wykańczania narożników.Ściany i sufity zaszpachlowane, tylko nie wiem, co z narożnikami. Czytam, że można:1. Akrylem z tuby, potem przeciągnąć mokrym palcem i po sprawie2. Tą samą masą szpachlową co na ścianach i sufitach. Pytania do Was:1. jaką metodę byście wybrali, kiedy narożników w sumie wyjdzie około 300m bieżących?2. Czy szpachelka do narożników wewnętrznych jest przydatna, czy lepiej palcem? PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 05.08.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Ja polecam akryl lekki w tubie. Nie wiem jak inne rozwiązania, jak mam nim zrobione wszystkie narożniki i jeszcze nie widać pęknięć. A coś pewnie wyjdzie, mieszkam w szkieletorze. Nakłada się bardzo wygodnie, z pistoletu, potem lekko wyrównać (faktycznie, najlepiej mokrym palcem) i po sprawie. Robione mniej więcej rok temu, co chyba istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresio 05.08.2014 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Na ile, mniej więcej, narożnika wystarcza jedna tuba?Jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 05.08.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Chyba Soudal, ale z tego co pamiętam, kiedyś mi zabrakło i kupiłem jakiś inny. Dzisiaj nie pamiętam gdzie inny położyłem, a różnicy nie ma żadnej. Tuba kosztowała około 10 zł, a zużycie to troszkę wróżenie z fusów. Jeden pociągnie delikatnie, drugi (on właśnie pisze) napcha tego więcej i też będzie zadowolony. EDIT: Zastanawiam się i rozrzut będzie spory, ale nie sądzę, żebym zużył więcej niż 20 tubek. Nie wykluczam też, że przesadziłem o 100% ale daje to jako taki obraz kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresio 05.08.2014 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Sprawdzę dziś jak to będzie szło i na ile wystarcza mi tuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts