kamil90 05.08.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam, Ile może kosztować postawienie całorocznego domu z bali około 100m2 + piwnica (kotłownia + piwnica) dom na około 1m podwyższeniu nad ziemią ? PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcieszek 05.08.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 500-600 tyś PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 06.08.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Dom drewniany pod klucz ok 300-400 tys Fundamenty ok 20-30 tys Piwnica ok 50 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcieszek 06.08.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Kamil. Jeśli Cię podkusi robić piwnicę jako 'mieszkalną" (tynki, gładzie, podłoga z dechami na legarach, drzwi drewniane) to 50k na piwnicę nie wystarczy. Pamiętaj też, że elewację piwnicy także należy czymś ładnie wykończyć... Przytaczam Ci "lekcje" z mojej budowy. Na dodatek podkusiło mnie, aby wyczystkę głównego kominka (parter) zrobić w piwnicy, i już komin urósł mi o jedną kondygnację. Drugi komin, od kominka w przyziemiu, choć mniejszy, też do krótkich nie należy.... Tak więc, pamiętaj, że piwnica wymaga dyscypliny i samozaparcia Łatwo w nią wpakować sporo pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts