pinsleepe 05.08.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam wszystkich,jestem właśnie na etapie wstępnego planowania kuchni. Faktem jest, że straszna ze mnie bałaganiara, a kuchnię chciałabym mieć możliwie bezproblemową w utrzymaniu porządku.W związku z tym chciałabym ukryć jak najwięcej rzeczy, które zwykle stoją na widoku. Wrzucenie ich w zabudowę raczej nie wchodzi w grę.Wymyśliłam sobie zatem, że w jednym rzędzie na szafkach dolnych ustawię lekko cofniętą szafkę (np. głębokości 40 cm, długość powiedzmy, że 2x60 cm, wysokość w zależności od sprzętu), otwieraną do góry. I tam też chciałabym wstawić drobne AGD, które od razu by miały swoje gniazdka w szafce. Mam na myśli niedużą mikrofalówkę, toster, opiekacz, może mały ekspres do kawy. Chodzi mi o to, żeby tego nie wyciągać podczas użytkowania, tylko podnieść front, skorzystać i zamknąć z powrotem.Czy ktoś może ma takie rozwiązanie u siebie? Czy są jakieś wyraźne przeciwwskazania? Rozumiem, że np. czajnika nie wcisnę w taką szafkę, bo za bardzo by parował (a może się da??) - a co z resztą?Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192410-ukrywanie-drobnego-agd/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 06.08.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam wszystkich, jestem właśnie na etapie wstępnego planowania kuchni. Faktem jest, że straszna ze mnie bałaganiara, a kuchnię chciałabym mieć możliwie bezproblemową w utrzymaniu porządku. W związku z tym chciałabym ukryć jak najwięcej rzeczy, które zwykle stoją na widoku. Wrzucenie ich w zabudowę raczej nie wchodzi w grę. Wymyśliłam sobie zatem, że w jednym rzędzie na szafkach dolnych ustawię lekko cofniętą szafkę (np. głębokości 40 cm, długość powiedzmy, że 2x60 cm, wysokość w zależności od sprzętu), otwieraną do góry. I tam też chciałabym wstawić drobne AGD, które od razu by miały swoje gniazdka w szafce. Mam na myśli niedużą mikrofalówkę, toster, opiekacz, może mały ekspres do kawy. Chodzi mi o to, żeby tego nie wyciągać podczas użytkowania, tylko podnieść front, skorzystać i zamknąć z powrotem. Czy ktoś może ma takie rozwiązanie u siebie? Czy są jakieś wyraźne przeciwwskazania? Rozumiem, że np. czajnika nie wcisnę w taką szafkę, bo za bardzo by parował (a może się da??) - a co z resztą? Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam Teoretycznie kombinujesz dobrze - w praktyce - równie dobrze się domyśliłaś że np. czajnika nie wstawisz bo paruje... Podpowiadam - mikrofala i ekspres też potrzebują wentylacji, toster i opiekacz - też może im być gorąco w zamknięciu... zwłaszcza jak trzaśniesz klapa po użyciu a one będą dopiero chciały wystygnąć Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192410-ukrywanie-drobnego-agd/#findComment-6540775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinsleepe 06.08.2014 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Teoretycznie kombinujesz dobrze - w praktyce - równie dobrze się domyśliłaś że np. czajnika nie wstawisz bo paruje... Podpowiadam - mikrofala i ekspres też potrzebują wentylacji, toster i opiekacz - też może im być gorąco w zamknięciu... zwłaszcza jak trzaśniesz klapa po użyciu a one będą dopiero chciały wystygnąć Dziękuję za odpowiedź. A gdyby zrobić taką szafkę "bez pleców"? czy to by mogło załatwić sprawę? I jak w takim razie mikrofala w zabudowie np. w słupku jest wentylowana? Chciałabym wymyślić jakieś rozwiązanie do tego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192410-ukrywanie-drobnego-agd/#findComment-6540915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 06.08.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedź. A gdyby zrobić taką szafkę "bez pleców"? czy to by mogło załatwić sprawę? I jak w takim razie mikrofala w zabudowie np. w słupku jest wentylowana? Chciałabym wymyślić jakieś rozwiązanie do tego pomysłu zabudowa w słupku zakłada właśnie z tyłu wentylację - znajdziesz to na każdym rysunku - instrukcji montażu. Szafka bez tylnej ścianki... albo nie zda egzaminu bo będzie za mała przestrzeń - albo w tajemniczy sposób zaczną drobne rzeczy z niej znikać Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192410-ukrywanie-drobnego-agd/#findComment-6540991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prelegent 02.09.2014 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Jak dla mnie takie ukrywanie to chowanie sprzętu przed sobą samym. Łatwiej skorzystać jak jest na widoku, a i myć mniej bo szafkę też czasem 3a wypucować. W takiej konfiguracji po paru użyciach zalęgnie się pleśń i będziesz musiała myć szafki od wewnątrz co dziennie zaraz po użyciu i wietrzyć, aż wyschną a sprzęt ostygnie. Lepiej wystaw je sobie w takie miejsce gdzie nie będziesz się o nie zahaczać i używaj bez konieczności czyszczenia wszystkiego po każdym nawet najmniejszym włączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192410-ukrywanie-drobnego-agd/#findComment-6564286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts