voytas80 06.08.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Mam mały dylemat. W projekcie garażu mam bramę 5m na 2,4m. Zastanawia mnie ta wysokość może 2,1m wystarczy w zupełności a i jakiś gorsz zostanie w kieszeni? Liczę na Wasze podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 06.08.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Najlepsze są wymiary typowe. 5000 x 2100 5000 x 2125 5000 x 2250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 06.08.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Mam mały dylemat. W projekcie garażu mam bramę 5m na 2,4m. Zastanawia mnie ta wysokość może 2,1m wystarczy w zupełności a i jakiś gorsz zostanie w kieszeni? Liczę na Wasze podpowiedzi wiem ze standard to 500x225, ja taka zamowilem, z normstala z napedem i fotokomorkami zaplacilem 6tys plus 700 montaz. sasze ze 2,1m bedzie za niska, jezeli w ogole taka wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.08.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Mam mały dylemat. W projekcie garażu mam bramę 5m na 2,4m. Zastanawia mnie ta wysokość może 2,1m wystarczy w zupełności a i jakiś gorsz zostanie w kieszeni? Liczę na Wasze podpowiedzi Jeśli Ci pasuje, a zachowanie proporcji nie będzie zbytnio "źle" wyglądało w domu już wykończonym - to czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 06.08.2014 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 No własnie wizualnie brama i drzwi na jednej ścianie byłby takiej samej wysokości.To dla mnie ładniej wygląda niż takie różnice (brama 2400 a drzwi 2100) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.08.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 A co zamierzasz zrobić z 30 cm wolengo miejsca ktore pozostanie nad bramą? Zrobisz nowe nadproże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.08.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 a później zmieni sobie auto i wjeżdżając do własnego garażu antenę od CB będzie demontował bo teraz kilku stów szkoda Pamiętajcie że z wysokości otworu przy bramach segmentowych odchodzi jeszcze 10-20 cm (rożnie to bywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 06.08.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Pamiętaj, że kiedyś będziesz chciał wjechać do garażu z boxem narciarskim na dachu, założonym bagażnikiem na rowery lub czymś podobnym. I wtedy tych kilkudziesięciu cm zabraknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 07.08.2014 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 A co zamierzasz zrobić z 30 cm wolengo miejsca ktore pozostanie nad bramą? Zrobisz nowe nadproże? Nadproże będzie wylewane dopiero w poniedziałek więc tu nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 07.08.2014 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 a później zmieni sobie auto i wjeżdżając do własnego garażu antenę od CB będzie demontował bo teraz kilku stów szkoda Przy BMW X5 i antaną do CB to i 2,4m nie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.08.2014 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 skoro masz BMW X5 i CB to zastanawiam się skąd masz na nie kasę skoro żal Ci z tysiąca na wyższą bramę - UWAGA !!! To żądna wycieczka osobista tylko ma to być żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 07.08.2014 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 niestety nie ma X5 chodziło mi że zostanę przy 2,10, bo 2,40 i tak nie jest zapasem na wszytsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.08.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Zrobisz jak uważaszTylko powiedz mi szczerze - po co pytasz skoro odpowiedź znasz ? Szukasz potwierdzenia swej decyzji ? Dla mnie 2100 gdzie światło przejazdu będzie 190-200 to za nisko. Pomijam już kwestię estetyki - taka "kiszkowata" brama mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 07.08.2014 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Pytam ponieważ chce poznać opinie użytkowników, obecnie nie mam garażu.Antena CB czy skrzynia na narty nie przekonuje mnie.Wizulanie lepiej wygląda kiedy drzwi jak i brama maja jedną wysokość stąd pomysł na 2,10Ale wszystkim dziękuję za przedstawienie swojej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.08.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jeśli jesteś na tym etapie że nie ma jeszcze otworu, to ja bym się specjalnie nie zastanawiał i wybrał to, co pasuje cenowo. Tzn. mając osobówkę czy też vana, bo w 240 miałby pokusę wjeżdżać już busem... Inna sprawa - duża przestrzeń nad wjazdem też nie jest taka dobra, bo bramę trzeba będzie może montować na przedłużkach lub zastosować podwyższone prowadzenia. Co by nie mówić - na wszystko można szukać plusów i minusów a forum raczej nie jest dobrym doradzcą, bo nie widać tu całości projektowanego garażu. Możesz sobie poprawić wjazd, ale poważnie zepsuć środek (np. prowadnice mogą wchodzić Ci w światło okien czy też drzwi przejściowych do domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts