Amelia 2 06.08.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 "odziedziczyłam" traktorek podobny do tego ze zdjęcia, niestety bez żadnej instrukcji obsługi a nigdy nie miałam do czynienia z takim sprzętem, może ktoś posiada instrukcję lub pomoże jak to się użytkuje, jakie paliwo, olej, kiedy go wymieniać, jaka dźwignia do czego służy? http://img33.olx.pl/images_tablicapl/159362697_1_644x461_traktorek-kosiarka-castel-125hp-ohv-hydro-leczyca_rev008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.08.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 "odziedziczyłam" traktorek podobny do tego ze zdjęcia, niestety bez żadnej instrukcji obsługi a nigdy nie miałam do czynienia z takim sprzętem, może ktoś posiada instrukcję lub pomoże jak to się użytkuje, jakie paliwo, olej, kiedy go wymieniać, jaka dźwignia do czego służy? http://img33.olx.pl/images_tablicapl/159362697_1_644x461_traktorek-kosiarka-castel-125hp-ohv-hydro-leczyca_rev008.jpg Szczęściara tutaj coś znajdziesz, potrzeba jedynie znać model - powinien być gdzieś na tabliczce znamionowej : http://www.castelgarden.com/support/owner-manuals.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 07.08.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Na fotce o ile się nie mylę jest XF 140 HD, 13,5 KM z hydrostatyczną przekładnią. Jeśli Twój ma jak piszesz 12,5 KM to najprawdopodobniej chodzi o XF 130 C z przekładnią manualną. O ile kojarzę to tam jest silnik ze smarowaniem rozbryzgowym tym samym bez filtra oleju, czyli teoretycznie olej powinno się wymieniac co 25 motogodzin. Jeśli sprzęt jest już dotarty, nie eksploatowany w jakichś ciężkich warunkach (duże nachylenie, wysoka przerośnięta trawa etc) to możesz ten czas nieco wydłużyć. Paliwo benzyna 95, olej jeśli na gwarancji to B&S SAE 30, jeśi już po gwarancji to możesz lać dowolny samochodowy do 4-taktów z tym że jeśli dasz podstawowy mineralny to pasowało by wymieniać tak jak dedykowany co 25 motogodzin a jeśli dasz dobry syntetyk i eksploatujesz z umiarkowanym obciążeniem to możesz wymieniać co 40 nawet 50 motogodzin. Możesz pstryknąć tabliczkę znamionową żeby było wiadomo na pewno jaki to model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 08.08.2014 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) traktorek ma 10 lat czyli jest dotarty;) ale bardzo zadbany, skrzynia manualna nie wiem czy biegi zmienia się w czasie jazdy jak w samochodzie czy na postoju tylko zwiększając obroty, czy kosisko włącza się w czasie jazdy czy na postoju, czy w skrzyni biegów wymienia się olej - co jaki czas, gdzie jest kurek do wlewania i wylewania ( o ile nie trzeba tego robić w serwisie), podobnie olej w silniku - wiem już gdzie się dolewa :Dale nie wiem jak i co jaki czas spuszcza; czy są gdzieś jakieś filtry itp. Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.08.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Dokładnie w punkt ten sam model to nie jest, ale wygląda podobnie : http://manuals.ggp-group.com/IT/2004-2005/Trattorini/Standard/CG%20pdf%20F72/1_gr_71503491_6/71503491_6-CG%20RID%20u&m%2005%20-%20EN.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 08.08.2014 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 DZIĘKI:hug: na forumowiczów zawsze można liczyć! sama szukałam ale nie umiałam znaleźć rzeczywiście to wypisz-wymaluj mój traktor:yes: jeszcze tylko muszę dokładnie przetłumaczyć na nasze.... pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts