marioosz 01.06.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Mam pytanie jaką farbą najlepiej pomalować kaloryfery. Chciałby je pomalować na kolory, a nie na biało. Czy są dostępne kolorowe farby specjalnie do kaloryferów? Czy można białą farbę do kaloryferów zabarwić barwnikiem, a jak tak to są jakieś specjalne barwniki czy można to zrobić zwykłymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.06.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 O ile pamiętam to kaloryfery malowało się tym co było pod ręką no chyba że ktoś chciał srebrzankę. Tak czy tak po paru sezonach grzewczych trzeba je odnowić bo "łapią" brud.A nie słyszałem o specjalnych farbach do kaloryferów. W kóńcu ich temperatura pracy to max. 80 st. a to wytrzymuje każda farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyryman 16.07.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Ja to robiłem emalią Duluxa z mieszalnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulaw1 16.07.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Właśnie zamierzam pomalować grzejnik w pokoju. To nie można zwykłą farbą olejną? Są przecież różne kolorowe farby. Mam nadzieję, że się nie zedrze z kaloryfera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulaw1 17.07.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Właśnie pomalowałam grzejnik farbą olejną ,zwykłą do malowania kaloryferów i wszystko jest OK. Pozdrawiam wszystkich, którzy zamiast grilować bo jest ładna pogoda, upiększają swoje gniazdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.07.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 a ja mam pomalowany grzejnik zwykłą emulsją Becersa w kolorze ściany od malowania minęło już chyba ze 4 lata i wszystko jest ok nic się nie łuszczy ale mówiąc szczerze mało eksploatuję ten kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts